Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SIFIRDAN, ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI..

Sıfırdan ülke ekonomisine büyük katma değer katan "Öztürk Geri Dönüşüm"ün sahibi, Değerli İş Adamlarımızdan Sayın Nihat Öztürk ile sektör üzerini güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SIFIRDAN, ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI..

Öncelikle Nihat Bey, Öztürk Geri Dönüşüm'de nasıl bir çalışma sistemi yürütmektesiniz?

Çalıştığımız bütün şehirlerdeki belediyelerle sözleşme yaparak, belediye sınırları içerisinde ve belediyelerce belirlenmiş noktalara giysi kumbaralarımızı bırakmaktayız. Sonrasında bıraktığımız kumbaralara, vatandaşlarımız kullanmadığı, ihtiyaç fazlası olarak gördüğü eşyaları, ayakkabıları, çanta ve giysileri bu geri dönüşüm kumbaralarına bırakmaktadırlar. Akabinde bizim ekip ve ekipmanlarımız ile düzenli olarak 3 günde bir aynı noktalara gidilerek toplama yapılmaktadır. Bu işlemler neticesinde toplanan malzemeler ayrı ayrı çalışmalar yürüttüğümüz şehirlerde bulunan depolarımız da işlemden geçmektedir. İlk olarak ayrıştırma yapılmakta, kullanılabilir olanlar seçilip paketlendikten sonra, belediyelerimizin sevgi mağazalarına tutanak karşılığında teslim edilmektedir. Burada belediyelerimizin belirlediği kişilere ve ihtiyaç sahiplerine yine belediye gözetiminde dağıtılmaktadır. Şöyle küçük bir örnek verecek olursam sadece Osmangazi ilçesinde 44.000 ailenin ihtiyaçlarını karşılamaları için giysi tedarik etmiş olduğumuzu söyleyebilirim.

Geri kalan kullanılamayacak durumda olanlar yurtdışındaki firmamıza gönderiliyor ve orada geri dönüşüm aşamasından geçiyorlar. Orta dereceli malzemeler ise 3. dünya ülkelerine gönderilmektedir. Bunun akabinde ülke ekonomimize yüklü miktarda döviz girdisi sağlanmasında direk etken olduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Peki Nihat Bey kısa zamanda Gerçekten büyük bir gelişme göstermiş olduğunuz görülmekte.  Bu yükseliş ile ilgili bizlere ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Birkaç yıl önce 3 kişi ile Bursa'da başlamış olduğumuz işimiz de şimdi Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Yalova, Bilecik ve Ankara'da toplama işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bursa'daki tesisimizde konteyner üretimi yaptığımızı da ayrıca belirtmek istiyorum ve şu an ülke genelindeki depolarımız da ve Bursa'daki tesislerimizde toplam 50 kişilik bir istihdam sağladığımızı söyleyebilirim.

Bu güzel çalışmalarınızın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de yoğun bir şekilde katılım gerçekleştirmiş olduğunuzu biliyorum. Peki bunlarla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Ülkemizde faaliyet gösteren birçok derneği desteklediğimiz gibi bunların yanı sıra yine işletme olarak 50 öğrencimize öğrenim bursu vermekte olduğumuzu eklemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Şu ana dek birçok fabrikaya ve tesise, birçok ihracatçı firma yetkilileri ile röportajlara gitmiş olmama rağmen ilk defa bir sıfırdan ülke ekonomisine döviz kazandıran bir işletmeyi görmüş olmanın heyecanını yaşamaktayım. Bu çevre dostu tesisi Bursa'mıza kazandırarak ülke ekonomisine de yüksek oranlarda döviz kazandırarak, kutsal bir görev yürütmekte olan Öztürk Geri Dönüşüm'ün sahibi Sayın Nihat Öztürk'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında, Milletvekili Adaylık sürecinde ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Demetevler Mahallesi, No:, İsmetiye Cd. No:105, 16290 Yıldırım/Bursa

Telefon: (0224) 248 99 11

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.