Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVGİ VE DOĞANIN İÇ İÇE GEÇMİŞ HALİ ‘BALA HATUN ANAOKULU’

Bursa'mızın gözde okul öncesi eğitim kurumlarından olan "Bala Hatun Anaokulu"nun Müdürü Sayın Şermin Gökdemir ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEVGİ VE DOĞANIN İÇ İÇE GEÇMİŞ HALİ ‘BALA HATUN ANAOKULU’

Bala Hatun Anaokulu"nun Müdürü Sayın Şermin Gökdemir ‘Milli Eğitim Bakanlığı yönergelerine ve müfredatına uygun Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda öğrencilerimize milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirme çabasındayız’ dedi.

Öncelikle Şermin Hanım sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Bala Hatun Anaokulu'ndaki çalışmalarınız ve olanaklarınız ile ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim.

Konya Selçuk Üniversitesi mezunuyum. 2 yıldır okulumuzda görev yapmaktayım. 26 yıllık öğretmenim. Okulumuzla ilgili bilgilere gelince;

Toplam alanı 2700 metrekare olan, Okulumuzun bahçe alanı 1650 metrekare ve binası ise 540 metrekaredir. Milli Eğitim Bakanlığı yönergelerine ve müfredatına uygun Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda öğrencilerimize milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirme çabasındayız. Fiziki şartlar bakımından gerçekten de çok güzel olanaklara sahip olan okulumuz da öncelikli olarak çocuklarımızın doğa ile baş başa olması için geniş bahçemizde büyük olanaklarımız mevcuttur. Hava şartlarının da uygun olması durumunda bütün sınıflarımız da ki öğrenciler günün belirli saatlerinde zamanlarını bahçemizde geçirmektedir. Bahçemizde kum havuzumuzun yanı sıra öğrencilerin doğada toprakla oynayabilecek alanlar da düşünülerek tasarlanmıştır. Çocuklarımız bahçemizdeki Oyun  Mutfağında topraktan  yemekler  pişirerek, çeşitli  oyunlar oynayarak  güzel  ve  kaliteli zaman geçirmelerini amaç edinmekteyiz. Ayrıca bahçemizde daha  onlarca oyuncak ve aktivitelerimiz olduğunu da  eklemek isterim. Toplam 7 sınıfımız ve 14 şubemiz bulunmaktadır. 3 tane tam gün gelen kulüp sınıfımız bulunmaktadır. Kulüp sınıfımızda Halk oyunları, İngilizce, satranç, drama,akıl ve zeka oyunları, geleneksel Türk oyunları gibi derslerde vermekteyiz.

Şermin hocam anlattığınız üzere gerçekten de geniş Bahçenin büyük olanaklarını resmen miniklerimizin hizmetine sunmuşsunuz, bu Güzelbahçe'de daha başka neler yapabiliyorsunuz?

Gerçekten çocuklarımızın büyük zaman dilimini geçirmiş oldukları bu bahçemizde kendi ektikleri Fasulyelerin, çileklerin büyümelerini izleyebilmeleri, daha sonra büyüdüklerinde toplanma zamanı geldiğinde dalından kopartarak yemeleri, bu anlatılamayan bir duygu. Bu tabi onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor. Çok güzel geliyor. Ayrıca daha başka Okulumuzda marmelat, turşu, tarhana, domates suyu gibi ihtiyaçlarımızı da yine burada kendimiz yapıyoruz burada genelde dışarıdan pek bu anlamda malzeme almamaya çalışıyoruz. Bunun haricinde aile katılımlarına da çok önem veriyoruz çocukları ile okulda kalarak birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz, kendi çocuğu ve sınıftaki diğer çocuklarla birlikte olmaları, onları çok mutlu ediyor. İlaveten Okulumuzun Beyaz Bayrak sahibi olduğunu da söylemek isterim. Okulumuz belli kriterleri yerine getirmesi neticesinde Beyaz bayrak sahibi olan ender okullardan biridir. Aynı zamanda Okulumuz beslenme dostu bir okul, yani sağlıklı beslenme ile ilgili sürekli etkinlikler düzenlemekteyiz.

Yine bu etkinlikler haricinde spor yarışları, dünyada kutlanmakta olan özellikli günler ile ilgili etkinliklerimiz oluyor. Ayrıca geçen yıl Sabancı Holding'in düzenlediği "Özel Olimpiyatlar Türkiye’ye katıldık Hüma Hatun Anaokulu ile ortaklaşa katılmış olduğumuz bu özel olimpiyatta oradan gelen 10 öğrenciye bizim okulumuzdan da 10 Partner öğrenci ve her öğrenciye 1 adet gönüllü refakatçi ile birlikte 8 hafta boyunca spor etkinlikleri yapıldı.  Sonunda bütün miniklerimiz, çocuklarımız ödüllendirildi. Bu da onlar ve bizler için gerçekten de çok güzel ve moral olarak da unutamayacakları bir gün olmuştu.

Bir de Sayın Müdürüm her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğunuz spor şenliği vardı değil mi?   Bununla ilgili bizlere neler söylersiniz?  Ne zaman yapılıyor?

Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz spor şenliğimiz Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilmektedir. Spor şenliğimiz öncesinde bir komite kurup o sene ne tür çalışmalar yapacağımız ile ilgili kararlar alıyoruz.  Planlı ve programlı bir şekilde spor şenliğimizin sonunda bütün çocuklarımızı madalya ile ödüllendiriyoruz.

Peki bizlere okulunuzdaki eğitim kadrosu ve personeli ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Eğitim kadromuz olsun yardımcı personellerimiz olsun gerçekten de hepsi işinin ehli, deneyimli arkadaşlarımız. Hijyen eğitimi almış personelimize okul öncesinde  davranışları ile  ilgili genel bilgiler de verilmektedir.

Hocam ben size hiçbir şey sormadan gerçekten de akıcı bir şekilde anlatımlar yapıyorsunuz. Peki daha başka neler ilave etmek istersiniz? Neler eklemek istersiniz?

Her ay aylık bültenler ile veliler bilgilendirilmekte, bütün velilerimize notlar gönderilmektedir. Ay içerisindeki yapılacak olan sosyal etkinlikler, çalışmalar, projeler, aktiviteler ayrıntısına kadar bilgilendirilmektedir. Ayrıca her ay yine kaliteli film ve kitap okumaları ile ilgili velilere tavsiyelerde de bulunuyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki;

Bala Hatun Anaokulu olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına mükemmel eğitim kadrosu ve deneyimli personelimiz ile hazır olduğumuzu tekrardan belirtmek istiyorum.

Bursa'da şu ana kadar onlarca 100'e yakın okul öncesi eğitim kurumu ziyaret etmiş bir kişi olarak, Bala Hatun Anaokulu'nun olanakları ile yarışabilecek bir okul daha göremediğimi kesinlikle söyleyebilirim. Fakat bu durumda büyük pay sahibi olan okul müdürü Sayın Şermin Gökdemir’in özverili çalışmalarının da büyük etkisi olmuş olduğu kanaatindeyim, anlatmış olduğu ve bağlantılar halinde olduğu birkaç değişik projenin de en kısa zamanda hayata geçirilmesi durumunda Okulun çehresinin bir kat daha değişeceğini görmüş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşamaktayım. Gerçekten de okul çevresinde yaşayan ailelerin şanslı olduğu kanaatindeyim, çünkü yanı başların da böyle bir okul ve böyle bir müdür bulunmakta.

İletişim

SELÇUKBEY MH. Huzur Cd. NO:109 YILDIRIM/BURSA (ULUBATLI HASAN ANADOLU LİSESİ YANI)

0224 366 90 00

0224 366 90 40

http://balahatunanaokulu.meb.k12.tr

Hazırlayan ve Fotoğraf:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.