Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgi ile öğretiyoruz ‘Yumurcak kreş ve gündüz bakım evi’

Yumurcak kreş yetkilisi Dilek Erol ile okul öncesi eğitimin önemini konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 01:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sevgi ile öğretiyoruz ‘Yumurcak kreş ve gündüz bakım evi’

1999 yılından bu yana pek çok çocuk yetiştiren ve bu tecrübeyi şuan ki çocuklara taşıyan bu nedenle de bursada ebeveynlerin ilk tercihi olan yumurcak kreş ve gündüz bakım evi öncelikle güven ilkesinden yola çıkıyor ve hikayelerle özgün değerlerimizi çocuklarımıza aşılayarak çocuklarımızı en iyi ve en doğru şekilde hayata hazırlamaya devam ediyor.

Dilek hocam okul öncesi eğitimin önemini nelerdir?

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÇOCUĞA SAĞLADIĞI YARARLAR

Duygusal olarak, kendi işlerini kendisi yapması, sorunları kendisinin halletmesi ve bazı kararları kendisinin vermesi sayesinde kendine güveni yükselir. Düşüncelerini dile getirebilme ve başkalarına iletebilme şansını elde eder. Özgüven bireyin kendisini yetenekli, önemli başarılı ve değerli biri olarak algılama derecesi olarak tanımlanabilir.

Fiziksel olarak kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması sonucu ince motor becerileri gelişir Ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi faaliyetlerle de kaba motor fonksiyonlarını kullanır ve geliştirir.

Çocukların beslenme ve sağlık durumunda iyileşme görülür.

Zihinsel olarak, nesneleri eşleştirme, sınıflandırma, ölçme, gözlem yapma ve fikirler üretme gibi matematik ve bilim becerilerini kazanır. Anaokuluna başlayan çocukların zeka puanlarında yükselme görülür. Kitapları incelemek, boyama ve çizimler yapmak, arkadaşlarına mektup yazmak gibi faaliyetler de dikkat ve konsantrasyonun artmasına ve erken okuma ve yazma yetilerinin gelişmesine yardımcı olur.

İLETİŞİM

Heykel kız lisesi karşısı no:4 Osmangazi/BURSA

Tel: 0224 225 45 65

Setbaşı

Namazgah cad. no:17 Yıldırım/BURSA

Tel: 0224 326 69 59

HABER FOTOĞRAF ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.