Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SENNİN SCHOOL 3 AYDA 4 İŞLEM MENTAL GARANTİSİYLE YILDIRIM'DA

Mental aritmetik dendiğinde akla gelen ilk eğitim kurumlarından olan "SENNİN SCHOOL" YILDIRIM Şube Temsilcisi Sayın Şenol Köse ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SENNİN SCHOOL 3 AYDA 4 İŞLEM MENTAL GARANTİSİYLE YILDIRIM'DA

Öncelikle Şenol Bey sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında iseSennin School Yıldırım şubesininaçılış sürecini ve bu günlere gelişini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

                Elbette, memnuniyetle .Öncelikle bizlere böyle güzel bir fırsat tanıdığı  için Bursa Haber Gazetesine  ve değerli  yöneticilerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1990 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdum. Yusufeli Lisesi'ni bitirdikten sonra , Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programları bölümünü kazandım ve sonrasında da mezun oldum. Mezuniyet sonrası Sennin School Gürsu Şubesinde Satranç Antrenörü olarak 1  seneye yakın çalıştıktan sonra o süreçte Sennin School'un  kurucusu Ayşegül Elmadağ ile tanıştım. Böylelikle bir yıl kadar da merkez şube de eğitim verdikten sonra Yıldırım bölgesindeki , eğitim merkezi eksikliğini  fark ederek Yıldırım'ın tam merkezinde Sennin School'un şubesini  açmaya karar verdim.  4 yıldır şu ana dek   500-600 öğrenci burada çok güzel eğitimler aldılar. Ortalama olarak yılda 100 ila 120 öğrencimize çeşitli kademelerde eğitim süreçlerini gerçekleştirmekteyiz.

 Peki neden Sennin Scholl?

                Bugün mental aritmetik kursuna giden çocukların karşılaştığı en büyük handikap, kursa başlayan çocukların 2, 3 ay içerisinde sıkılmaya başlamalarıdır. Sennin School öğrencileri için bu durum kesinlikle söz konusu değildir.

                Beyin gelişim programı olan mental aritmetik kursları içinde, sadece Sennin School öğrencisi, kursun başladığı 3. ayın sonunda mental 4 işlem yapabilecek seviyeye gelmektedir.

Mental aritmetik nedir? acaba bu konu ile ilgili bizleri ve okuyucularımıza bilgilendirebilir misiniz?

                Mental'in kelime anlamı; Beynin zihinden matematik işlemi yapmasıdır. Yani beynin çalışma prensibinde nöronların işleyişini hızlandırmak ve birden fazla hafıza tekniğini içine alan sistemin genel adıdır. Kısaca beynin gizli gücü de diyebiliriz. özellikle çocuklarda (4-12 yaş) mental gelişim sürecine uyumlu olarak, oyun oynama ve hafızada kalacak aritmetik (cebir) işlemlerle, mental işletim gücünü sahip olabilmek için mental aritmetik kavramı ve sistemi üretilmiştir.

 Mental aritmetik eğitimi ve zengin school çocuklarımıza neler kazandırır?

                Çocuğunuzun   kendine olan özgüvenini ve başarıyı geliştirir. Beynin sol lobu öğrenmede kullanılabildiği için, atıl vaziyetteki potansiyelini ortaya çıkararak zihinsel yeteneğini artırır. Hesaplama becerisi gelişir. Dikkat ve odaklanmanın artmasıyla kendisine olan özgüveni artmış olacaktır. Sorun çözme ve yorumlama yeteneği gelişir. Hem sözel hem de sayısal alanlarda başarılı bir birey haline gelir.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ,MUTLU VELİLER

Mental aritmetiği öğrenmek çocuklarımızın okulda öğrendiği matematik dersindeki başarısını etkiler mi?

                Evet, hem de inanılmaz derecede etkiler. Yalnız matematik dersi değil, sözel alandaki yorum becerisini de geliştirir. Bu çocuklar geleceğin dehaları olacaktır. Bir öğrencinin matematik bilgisini geliştirebilmesi için hızlı işlem ve hesap yeteneğinin geliştirmesi gerekir. Bunun için de matematiğin temelini oluşturan dört işlem becerisini geliştirmesi şarttır. Mental aritmetiği öğrenmiş olan bir öğrenci dört işlem becerisini en iyi şekilde öğrenir. Bu alt yapıya sahip olan öğrenciler işlem yapma, karmaşık hesaplamaları hızlı ve ustalıkla çözme becerilerine sahip olurlar.

HER ÇOCUK ZEKİDİR,GELECEK NESİLLERİN DAHİLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ.

Matematik dersinde başarısız veya az başarılı olan bir öğrenciye faydası mu olur?

                Abaküsle sayıları saymayı ve sonra dört işlemi çok çabuk kavrayan öğrencimiz, ezberle yürütülen matematik eğimini çok aşmaktadır. Sayı değerlerini boncuklarla ilişkilendirerek hayal ettikleri için, hesaplama bilgisini kavramaları kolaylaşmaktadır. Mental aritmetik eğitim programına devam eden öğrencilerimizin birkaç ay sonra okuldaki matematik derslerinde ve diğer derslerindeki performans grafiklerinin yükseldiği gözlenmiştir. Gurur Tablomuzdan başarılı pek çok öğrencimizi tanıyabilirsiniz. Diyerek sözlerini tamamladı.

   Dünya çapında vermiş olduğu  eğitim kalitesi ile ülkemizde birçok velimizin çocuklarını göndermiş olduğu bu güzel  eğitim kurumunun  kalitesini bizler de yerinde görmüş olduğumuzdan  bütün çocuklarımıza ayrıca önermek istiyorum .  Sennin School'u Yıldırım İlçemize  kazandırmış olan Sayın Şenol Köse'ye ve değerli ekibine  çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde bizlerde Bursa Haber Gazetesi  ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Davutdede Mahallesi,

Conk  Sokak     No: 17,

Kat: 1     Daire :1

( MHP Yıldırım İlçe binası üstü)

Telefon: 0 224 360 44 16

Gsm: 0 530 472 44 14

www.senninschool.com

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.