Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sektörün yeniliğe açık kuruluşu ‘S.S. BUR KOOP’

Kısa zamanda büyük yol kat ederek Bursa'da sektörünün saygın kuruluşları arasına girmeyi başaran "S.S. BUR KOOP Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi “nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Arman ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sektörün yeniliğe açık kuruluşu ‘S.S. BUR KOOP’

Hizmet kalitesiyle Bursa'da çıtayı oldukça yukarılara çekmiş olan S.S. BUR KOOP yılda 2 kez bütün üyelerini kapsayacak şekilde eğitim programları düzenlemektedir.

Öncelikle Kemal Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Bur Koop'un bu günlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, 1968 yılında Orhaneli'nin Göynük belen Beldesinde doğdum.18 yaşıma kadar beldemizde ikamet ettim ve o yaştayken servis camiasıyla tanışarak sektöre girmiş oldum. Askerde de sivil hayatta servis şoförlüğü yaptığımı söylediğimde beni orada hemen servis şoförü yaptılar, asker ailelerini istedikleri yerlere götürüp getiriyordum. Kısacası askerde de bir anlamda mesleğimden ayrı kalmamış oldum. Asker dönüşü 27 yaşına kadar mesleğimi Orhaneli'de devam ettirdim,1995 yılında Bursa'ya ailecek yerleştik. Bursa'da ilk servis işime Hoca İlyas İlkokulunda başladım ve aralıksız bu yıla kadar devam ettirmekteyim.2015 yılının Mart ayında 7 Kurucu üye ve 10 Üyemizle "S.S. BUR KOOP Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifini kurduk. Kurucu Başkanı da olduğum kooperatifimizin halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekteyim. Şuan toplam 23 üyemiz ve 62 aracımızla hizmetlerimize ilk günkü azim ve şevkle sürdürme gayreti içerisindeyiz.

Sayın Başkanım, Bu güzel giriş ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ediyorum ve sorularıma devam ediyorum.  Kooperatif olarak çalıştığınız eğitim kurumları ve sanayi kuruluşları ile ilgili birkaç örnek verebilir misiniz?

Tabiki, Nilüfer İMKB Fen Lisesi, Osmangazi Samet Saraç Anadolu Lisesi, Hoca İlyas İlkokulu, Reşit Paşa İlkokulu, Beyaz Zambak Anaokulu ve Ergiz Anaokulu'nun bütün servis hizmetlerini karşıladığımız gibi, Canaydın İlkokulu, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Fatih Kız Meslek Lisesi'nin servis hizmetlerinde destek verdiğimizi belirtmek isterim.

Ayrıca Sanayi Kuruluşlarından Bursa Otomat ve Makro Plas'ın bütün servis hizmetlerini karşıladığımız gibi daha birçok sanayi kuruluşlarına da destek mahiyetinde servis hizmeti sunmaktayız.

Kooperatif olarak gelecek hedefleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Yüksek standartlarda olan hizmetlerimizi Bursa’nın önde gelen eğitim ve sanayii kuruluşlarıyla tanıştırmak en birinci hedefimizdir.

Peki, Sayın Başkan, Sektörel sıkıntılarınız var mı? Varsa Bu husus ile ilgili nelere dikkat çekmek istersiniz?

Trafik sıkışıklığı çok büyük sıkıntı vermekte Ve bu soruna çare olmak maksadıyla Servisçiler Odası, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin ortak çabalarıyla yarıyıl sömestriyle birlikte Liselerde uygulamaya geçen saat değişikliklerinin, yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte diğer bütün eğitim ve sanayi kuruluşlarını da içine alacak şekilde genişletilmesini beklemekteyiz.

Diğer bir husus ise, Araç yenilemelerinde (Örnek olarak, daha önce Taksici Esnaflarına yapılan KDV indirimlerinin) benzerinin servis şoförlüğü yapan esnaflarımızın da faydalanabilmesini canı gönülden beklemekteyiz, ayrıca Gemilerde uygulanan Mazot indirimlerinin bizim esnaflarımızı da kapsayacak şekilde genişletilmesi bizleri epey rahatlatacağı inancındayım.

Kooperatif olarak gerekli eğitim ve seminerlerle üyelerinizi bilgilendiriyor musunuz?

Gerekli Eğitim ve Seminerleri Kooperatif olarak azimi bir şekilde uyguluyoruz.

Her ay bütün üyelerimizin katıldığı bilgilendirme toplantıları düzenlediğimiz gibi, Yılda 2 kez bütün üyelerimizi kapsayacak şekilde eğitim programları düzenlemekteyiz.

Eğitim ve sanayii kuruluşlarına servis hizmetleri haricinde Şehir içi ve Şehirlerarası Gezi ve organizasyonlar içinde araç temini ve hizmeti verdiğimizi sözlerime son verirken söylemek isterim.

Hizmet kalitesiyle Bursa'da çıtayı oldukça yukarılara çekmiş olan" S.S. BUR KOOP"un Kurucu Başkanı olan, aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Sayın Kemal Arman’a ve Bütün Kooperatif Üyelerine Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak sonsuz başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

SOĞANLI MAHALLESİ

KANAL CADDESİ NO:93

TEL: 0224 234 88 20

FAKS: 0224 234 88 21

GSM:0 532 636 27 65

www.burkoop.com

OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.