Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRÜN GÜLEN YÜZÜ "EGE AYAKKABI "

Çalışma yöntemleri ve iş bölümü ile Bursa'mızda sektörünün önde gelen işletmelerinden olan "Ege Ayakkabı"nın sahiplerinden Sayın Bülent Topal ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRÜN GÜLEN YÜZÜ "EGE AYAKKABI "

Ege Ayakkabı"nın sahiplerinden  Sayın Bülent Topal ‘Dükkan sahipleri olarak birebir müşterilerimizle ilgileniyor olmamız bizim tercih edilme nedenlerimizin en başında olduğu kanaatindeyim’ dedi.

Bülent Bey bizlere öncelikle kendinizi, sonrasında ise "Ege Ayakkabı"yı  tanıtır mısınız?   Kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1977 yılında İstanbul'da doğdum. Büyük Kurumsal firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra kardeşlerim Murat Topal ve Levent Topal ile birlikte 2009 yılında "Ege Ayakkabı" adı altında ilk işyerimizi Meridyen AVM'nin hemen girişinde 16 metrekarelik küçük bir dükkanda açarak hizmet vermeye başladık. Geçen süreç içerisinde toplam 120 metrekarelik dükkan alanımız  ve toptan mağazamız ile birlikte üç noktada satışlarımıza devam etmekteyiz.

Peki Bülent Bey kimlere hitap etmektesiniz? Ayrıca, işyerinizin hizmet anlayışı ve çalışma prensipleri ile ilgili  bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

Şu an çocuk grubundan, bayan ayakkabı grubuna  ,erkeklerde ise erkek ayakkabı ve spor grubu  başta olmak üzere tüm gruplara hitap etmekteyiz. Genel anlamda gündemdeki ürünleri işyerimize getirmeye çalışıyoruz ,genç pop tarzı  ağırlıklı olduğunu da söyleyebilirim.  Popülaritesi olan ürünleri Butik tarzda müşterilerimize sunuyoruz .Ayrıca araştırmacı bir işletme olduğumuzu da söylemek istiyorum genel anlamda dünyada ve  ülkemizde hangi tarzı ve  modeller ön plana çıkıyorsa , onlarla ilgili çeşitli  ön araştırmalar yaparak ona göre davranışlar sergiliyoruz. Ayrıca özel sipariş olarak 33- 34 ve  35 numara ayakkabılarıda ekstra olarak yaptırdığımızı  söyleyebilirim. İlaveten  anlaşmalı kurumlarla toptan ve perakende ayakkabı tedariği yaptığımızı da sırası gelmişken söylemek istiyorum.

Peki Bülent Bey yoğun bir şekilde tercih edilme nedenleriniz  hakkında bizlere neler söyleyebilirsiniz?

Dükkan sahipleri olarak birebir müşterilerimizle ilgileniyor olmamız bizim tercih edilme nedenlerimizin en başında olduğu kanaatindeyim. Bütün müşterilerimize birebir diyaloglarla, yeri geliyor onların dertlerini dinliyoruz ,muhabbet ediyoruz . Böylelikle samimi bir ortam kendiliğinden ortaya çıkıyor. Genel anlamda burada %90 bayanlara hitap ediyoruz ,elimizden geldiğince çeşitlerimizden ,ürünlerimizden denemeleri konusunda her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

Ve tabii ki insani ilişkilerde  mesleğimizde çok önemli, Insan ilişkileri bakımından, hem de dükkan sahibi olarak onlarla diyaloglarımızı sürekli geliştirdiğimiz için  tercih edilmemizi bu durum daha da arttırıyor kanaatindeyim.

Peki Bülent Bey bizlere Sektörel sıkıntılarla ilgili ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Bilindiği üzere ayakkabının yapıldığı bütün malzemeler dolara endeksli ama her gün artan maliyetleri biz satış fiyatlarımıza  yansıtamıyoruz .Bu durum ekonomik olarak bizleri sıkıntıya sokmakta .Ayrıca, bu durumdan kötü etkilenen  bazı imalatçılar üretimi kapatıp sadece sipariş üzerine üretim yapar pozisyonuna gelmiş olmaları da sektör açısından sıkıntı yaratmakta. Gördüğümüz kadarıyla sektörde birçok firma açıldığı gibi birçok da firma kısa zaman içerisinde kapanmakta.

Peki sizde  genç ve başarılı bir girişimci olarak bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları bilhassa gençler özelinde işsizlik oranları çok  yüksek çıkmakta. Bu konu ile ilgili gençlere neler önerirsiniz?   Neler yapmalarını tavsiye edersiniz?

Yeni neslin neredeyse tamamına yakını üniversite mezunu oluyorlar. Bizim insanlarımız da maalesef işi beğenmeme var .Ayrıca alacakları ücreti de beğenmiyorlar Aslında gençler yaptıkları işte başarılı olurlarsa ilerleyen süreçte iş işi doğurur diye düşünüyorum. Böylelikle karşılarına çok daha güzel iş olanakları gelebilir çok daha güzel kapılar açılabileceğini tahmin ediyorum. O yüzden gençlerin bıkmadan usanmadan girmiş oldukları iş kollarında kendilerini kanıtlamaya çalışmaları ve mesleklerinde ön plana çıkmalarını ben şahsen önermek istiyorum.

Bülent Bey bu güzel röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür  mesajlar vermek istersiniz?   Neler söylemek istersiniz?

Ne iş yapılırsa yapılsın mutlaka severek ve hakkını vererek yapılması gerektiği kanaatindeyim ve bu düsturu biz burada kardeşlerim Murat ve Levent  ile birlikte güzel bir iş bölümü yaparak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Butik tarzda çalışıyoruz, müşterilerle ilişkilerimize çok çok önem veriyoruz ve sattığımız malın mutlaka arkasında durarak elimizden gelenin en iyisini müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz . Bütün Bursalıları Meridyen AVM'deki ,Heykel Meydanı Atatürk Alt Geçidindeki ve Toptan satışlar gerçekleştirdiğimiz Genç Osman Ayakkabıcılar Çarşısındaki  işyerlerimize beklediğimizi  söylemek istiyorum .

3 kardeş açmış oldukları iş yerlerinde Bursa'da 3 noktada satış yapmaktalar, Gerçekten çok  başarılı bu aile işletmesinin Değerli fertleri Sayın Bülent Topal'a, Sayın Murat Topal'a ve Sayın Levent Topal'a bizlerde  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Merkez:

Kayhan Mahallesi,

Keresteciler Caddesi, Meridyen AVM

Sönmez Girişi     No :106

Telefon : 0 224 222 67 96

Osmangazi/ Bursa

Şube:

Heykel Meydanı , Atatürk Alt Geçidi    No: 14

Osmangazi/ Bursa

Toptan Satış:

Genç Osman  Ayakkabıcılar Çarşısı,

C Blok    ,Erguvan Toptan

Gsm: 0 554 951 66 61

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.