Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE YARIM ASIRLIK TECRÜBE: ''EKOL SAAT''

Bursa'nın en eski Saatçilerinden olan "Ekol Saat"in kurucusu ve sahibi Sayın Recep Çalımlı ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE YARIM ASIRLIK TECRÜBE: ''EKOL SAAT''

"Ekol Saat"in kurucusu ve sahibi Sayın Recep Çalımlı ‘Saatle ilgili ne varsa her türlü tamiri yaptığımız gibi bazı markalarda "sıfır" saat satışları da yapmaktayız’ dedi.

Öncelikle Recep Ustam sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Ekol Saat'in kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?.

1957 yılında Bursa'da doğdum .Dede ve baba mesleği olan Saatçilikte 3. kuşak olarak çalışmalar yürütmekteyim .Daha ilkokul talebesi iken öğleden sonraları ve hafta sonları babama yardıma gidip  gelmeler ile  bu meslekle tanışmış oldum.  İlkokul bitince ise  tamamen hayatımın parçası oldu. İlerleyen süreçte 1979 yılında "Garanti Saat" adı altında kendime ait ilk  dükkanımı açtım. 2012'de ise isim değişikliği yaparak "Ekol Saat "adını aldık.

Peki Recep Ustam, Ekol Saat'te ne tür hizmetler vermektesiniz?

Saatle ilgili ne varsa her türlü tamiri yaptığımız gibi bazı markalarda "sıfır" saat satışları da yapmaktayız .Ayrıca saat ve saat malzemeleri, pilleri ,kordonları gibi ürünleri de sattığımız gibi eski saatler ve antika saatlerinde  tamirlerini gerçekleştirebilmekteyiz.

Recep Ustam, İlk girişte dededen ve babadan almış olduğum mesleğin  üçüncü  kuşak mensubuyum demiştiniz . Peki sizden sonra gelecek kuşak mensupları da yetişiyor mu?

Benden sonra bu mesleği devam ettirmesi için oğluma çok güvenmekteyim ,ona işin inceliklerini öğretmeye çalıştım ve çok yetenekli ,o da bu  mesleği devam ettirmeyi düşünüyor. Ondan sonraki kuşaklarda da  birbiri arkasına devam ettirilmesini  canı gönülden diliyorum.

Peki Sektörel sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de tabii ki sıkıntılar olabiliyor.Bilhassa, Uzak Doğu'dan gelen kalitesiz ve ucuz saatler kısa zaman zarfında bozulduklarından bu saatleri alan vatandaşlarımız zor durumda kalıyorlar ,saat bozulunca bu saatlerin tamiri için bize geliyorlar ama bir çoğu pres makinalar  olduğundan, yani vidalı olmadığından, açılamadığı için  bizde bir şey yapamıyoruz . Maalesef çöpe atılmak zorunda kalınıyor. Uzakdoğu'nun ucuz kalitesiz malları sektörde büyük sıkıntı yaratmakta.

Peki sayın Ustam gerçekten  güzel anlattınız. Peki yeni saat alanlara neler tavsiye edersiniz?  Öncelikli olarak nelere dikkat etmeleri lazım?

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki;  10 liralık 20 liralık saatlerde  medet aramasınlar. Makinası sökülebilir, Pres Makine olmayan saatlerden almalarını öncelikle olarak önermek istiyorum.  Bu tür makinalar  bozulduğun da dahi bize   getirdiklerinde çok rahatlıkla tamir  edebilmekteyiz.

Yarım asırlık Saatçi olarak mesleğin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?. Bu konuyla ilgili bizlere ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Çırak  kesinlikle yetişmiyor, piyasadaki en genç çırak şu an 40 yaşlarında, mesleğin geleceği hakkında  maalesef pek iyimser olamıyorum . Çıraklar yetişmediğinden  , yıllar sonra belki de tamir ettirecek usta bulunamayacak ve mecburen bozulmuş saatleri yurtdışına tamire   göndermek zorunda kalınabilir diye düşünüyorum..

Peki sayın Ustam iyi bir saat  neresinden anlaşılır?

Öncelikle kasasının  çelik olması, makinasının  sökülebilir olması çok önemli  .Kısaca bunları söyleyebilirim.

Sayın Recep Ustam röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza , halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

SAATİN DOKTORU

Dükkanımız da pres makinaları hariç kol ,cep ,duvar saatlerinde  ,umudunuzu kesmiş olsanız dahi burada  elimizden geldiğince tamir edebiliyoruz.

Ayrıca tüm vatandaşlarımıza ucuz saatlerden kaçınmalarını  tavsiye ediyorum.

Şu unutulmamalıdır ki;

Saat  sadece zamanını gösteren bir alet değildir, aynı zamanda Prestij vesilesi olduğunu unutmamalarını öneriyorum. Ve bütün vatandaşlarımıza, bütün halkımıza esenlikler ve mutluluklar diliyorum.

İletişim Bilgileri:

Konak Mahallesi,

Yavuz Sokak     No: 39/B

(Kuba Cami Karşısı)

Telefon: 0 224 452 22 90

Gsm:0 536 824 83 72

Nilüfer /Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.