Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE GÜVENİN ADRESİ… "ÖZÇEVİK GAYRİMENKUL"

Kısa süre önce girmiş oldukları sektörde güzel çalışmalara imza atarak aranılan işletmeler arasına girmiş olan "Özçevik Gayrimenkul"ün kurucusu ve sahibi Sayın Meral Özçevik ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE GÜVENİN ADRESİ… "ÖZÇEVİK GAYRİMENKUL"

Öncelikle Meral Hanım sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise Özçevik Gayrimenkul'ün kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle  Böylesine güzel bir çalışmada bizleri de ziyaret etmenizden  ötürü sizlere ve Bursa Haber Gazetesi yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 23 Nisan 1970 yılında Bursa'da doğdum. İlkokulu Merinos İlkokulu'nda, Ortaokul ve Liseyi ise Bursa Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra üniversite eğitimimi de Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünü bitirerek mezun olmuş oldum. Mezuniyet sonrasında bir süre ön muhasebe elemanı olarak çalışarak mesleğe başlamış oldum ve sonrasında da uzun yıllar Bursa'nın köklü kuruluşlarında  çalışmalar yürüttüm .2015 Ekim ayında emekli oldum, daha çalışırken son zamanlarda alt yapı olarak da Emlak sektöründe araştırmalar yaptığımdan dolayı Ocak 2006'da Özçelik Gayrimenkul adı altında işyerimi açtım. Dolu dolu 2 yıldır hizmet vermekte ve 3. yılımıza girmiş bulunmaktayız. 17 yıllık evliyim iki kız çocuğu annesiyim.

Meral Hanım öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür etmek istiyorum. Genel anlamda Emlak ve gayrimenkul sektörünün  hangi kollarında daha yoğunlukla çalışmalar yürütmektesiniz?

Genelde kiralık, satılık daire ve dükkan üzerine çalışmalar yürüttüğümüz gibi bunun yanı sıra arazi, tarla , fabrika alanları  gibi bölümlerde de çalışmalar yürütmekteyiz.  Toplam 4 personelimizle gerekli iş bölümlerini yaparak elimizden geldiğince vatandaşlarımıza, halkımıza en iyi hizmeti vermeye çabasındayız .

Peki ya gelecek hedefleriniz, gerçekten de iki sene de güzel bir çıkış   yakalamış olduğunuz görülmekte,  Özçevik  Gayrimenkul'ün gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz.

Aynen söylediğiniz gibi 2 seneden beri elde etmiş olduğumuz ivmeyi ilerleyen süreçte yerimizde  durmaksızın daha da arttırarak kendimizi Bursa'da sektörümüzün vazgeçilmez İşletmeleri arasına katmayı  hedeflemekteyiz.

Güzel bir iş kariyeri, sonrasında emeklilik ve 2 yıldan beri burada güzel çalışmalar yürütüyorsunuz, Peki genel anlamda Meral Özçevik hayatından memnun mudur?

Kendimle barışık olduğumu söyleyebilirim, uzun yıllar bir bayan olarak köklü kuruluşlarda çalıştıktan sonra emekli oldum, ve sonrasında  kendime hangi iş koluna yönelmemle ilgili sorduğumda , her zaman  kendime ait bir iş yerimin  olmasını arzuladığımdan  böyle bir iş yeri açtım ve hayatımın  genel hatlarıyla memnun olduğumu söyleyebilirim.

Meral Hanım bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler özelinde ki işsizlik oranları normal değerlerinde üzerinde çıkmakta. Sizde başarılı bir girişimci olarak bu konu özelinde gençlerimize neler önermek isterseniz?  Ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

Gençlerimiz maalesef üniversiteden yeni mezun olmuş olmalarına rağmen gençlerle  konuştuğumuzda daha işe başladığı gibi 3500-4000 TL  gibi rakamlar istemekteler ama bu tecrübesiz yeni mezun arkadaşlarımızın  bu rakamlara  iş bulma olanakları bu piyasa koşullarında neredeyse imkansız bir  durum. Böyle olduğundan onlar da beklenti içerisinde uzun sürelerle kendilerine göre iş beklediklerinden bu süreçlerde uzadığından  işsizlik rakamları da yüksek çıkmakta .İlk aşamada iş arayan gençlerin mutlaka daha makul maaş beklentilerinin olması onların çabucak iş bulmaları hususunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Tabii ki ilerleyen süreçte tecrübelendikçe işi öğrendikçe zaten kendiliğinden  bazı iyileştirmeler olur diye düşünüyorum.

Meral Hanım bu güzel sohbet tadındaki röportajımız için sizlere teşekkür etmek istiyorum ve son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz neler söylemek istersiniz.?

Yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının geride bıraktığımız  2017 yılından daha iyi olmasını sağlık, sıhhat, afiyet, bol kazanç ve huzur getirmesini diliyorum. Bütün vatandaşlarımıza, halkımıza esenlikler diliyorum.

Güzel bir kariyer neticesinde girmiş olduğu gayrimenkul sektöründe de kısa zamanda kendini kanıtlayan Özçevik Gayrimenkul' ün  kurucusu,  işletmecisi ,sahibi genel anlamda her şeyi olan Sayın Meral Özçevik' e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı,

Atalay Kent 2 Sitesi,

No: 8  A Blok Kat: 4    Daire: 10

Telefon: 0 224 413 77 50

Gsm: 0 553 725 77 50

www.ozcevikgayrimenkul.com

Nilüfer/ Bursa

Haber ve Fotograf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.