Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE GÜVENİN ADRESİ AKCAN KUYUMCULUK

Kuyumculuk piyasasında yarım asırdan uzun süredir boy gösteren, yaptıkları yapacaklarının garantisi niteliğinde olan müşteriler ile güven temelli ve memnuniyet odaklı ilişki kurmaya gayret eden Akcan Kuyumculuk Mağaza Sorumlusu Erhan Akça ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE GÜVENİN ADRESİ  AKCAN KUYUMCULUK

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN GARANTİSİDİR

     Altın sektöründe 50 yılı aşkın süredir bulunduklarını ifade eden Erhan Akça konuşmasını şöyle sürdürdü: "Esnaflık işlerinin tamamında oldu gibi bizim sektörümüzde de güven çok önemli bir kavramdır. Müşterilerin cebindeki paraya değil kalbindeki güven unsuruna temas etmek isteriz. Bu açıdan yarım asırlık başarılı ve nitelikli geçmişimiz ile gönül rahatlığı içinde diyebilirim ki yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir."

VESİLE-i NİMET PRENSİBİ

     Sektöre adım attıkları andan itibaren prensiplerinin dürüstlük ve güven olduğunu belirten Akça "Biz hiçbir zaman müşterinin cebindeki paraya göz dikmeyiz. Müşterileri ürün satılana kadar muhatap alıp sonrasında yüz üstü bırakacak tüm tavırlardan itina ile kaçınıyoruz. Biz gelen misafirlerimizi Vesile-i Nimet olarak görüyor ve ona uygun biçimde davranıyoruz" diyerek kapitalist perspektifi adeta yerle bir ediyor.

ÜRÜNLERİMİZ YÜZDE 100 GARANTİLİ

     Kuyumculuk sektöründe ortaya çıkan şişkinliğin rekabeti arttırmanın yanında kaliteyi düşürdüğünün altını çizen Erhan Akça " Her sokakta kuyumcu açılması mesleğimize olan güveni azalttı, esnaflık kültürü olmayan bu işi sadece kar marjı için yapan kişiler mesleğe leke sürecek noktaya geldi. Piyasa bu halde olunca biz de ürünlerimiz arkasında durma kararı ile FAVORİ markalı ürünlerimizde alındığı andan itibaren satıldığı ana dek yüzde 100 garanti sunuyoruz." diyerek alıcıların güvenini kazanma çıtasını oldukça yükseğe çıkardı.

ALTIN ALACAKLARA DÜŞEN GÖREVLER

     Erhan Akça yatırım ya da süs maksatlı altın almayı düşünen kişilere şu tavsiyeleri verdi: "Piyasada ürün çeşitliliği ve model farklılığı oldukça fazla, bunu dikkate alarak altın edinmeyi düşünen kişiler mutlaka daha fazla araştırma yapmalı ve daha çok dükkan gezerek çeşitlere hakim olmalı. Araştırmanın fiyat boyutu da olmalı mutlaka. Bu şekilde alıcılar daha kaliteli ürünü karşılaştırarak daha ucuza bulabilir."

ÖZEL BANKALAR SEKTÖRDEN ELİNİZİ ÇEKİN !

     Son olarak sektörün kanayan yarası olan mesele özel bankaların altına el atmasını sert dille eleştiren Akça "Devlet bankalarının katılım bankacılığı ile yastık altı altınları değerlendirmesi ve ekonomiye can vermesi konusunda asla bir eleştirim söz konusu değil. Biz özel bankaların bu işi yapmasını eleştiriyoruz. Yatırımcıların gözünü boyayarak hem  onları hem bizi mağdur ediyorlar." dedi.

                    ÖZEL AKCAN OKULLARI

     Röportajımızın diğer ayağında ise bu sefer eğitim sektörüne yaptığı kaliteli giriş ile rakipleri arasında kısa zamanda ön plana çıkan, nitelikli öğretim teknikleri ile gözünü zirveye diken Özel Akçan Okulları Kurucu Müdürü Ender Akça gazetemize konuk oldu.

ÖĞRETEN VE ÖĞRENEN BİR EĞİTİM ANLAYIŞI

     Ender Akça eğitimi devamlı gelişen ve değişen boyutta ele aldıklarının altını çizerek, "Amacımız araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler inşa etmek, inisiyatif sahibi, geçmişi bilip ders çıkaran ve geleceğe sağlam adımlar ile ilerleyen kişiler oluşturmak. Bu ilkeyi benimsemekteki gerekçemiz ise daima öğreten ve öğrenen bir eğitim anlayışı benimsememizdir. Öğretim metotlarında daima gelişime ve değişime açık olmak bizi diğer kurumlardan ayırıyor." dedi.

MAKSADIMIZ MEVCUT DOLDURMAK DEĞİL

     Eğitimde nicelik değil niteliğin önemini vurgulayan Akça "Bu kurumda salt ticaret mantığı ile asla hareket etmiyoruz. Amacımız mevcudu arttırıp kasamızı doldurmak değil nitelikli eğitim ile verimli bir neşelin temellerini atmak" diyerek sektördeki farkını ortaya koydu.

ÖDEV KABUSU İLE EĞİTİMİ KATLETMİYORUZ

     Eğitimi geniş çaplı ele aldıklarını her fırsatta vurgulayan Akça, öğrencilerin sosyal ilişkilerine de zaman ayırması için izledikleri özel pedagojik faaliyet kapsamında dersi derste öğrettiklerini evde ise birkaç nüans ile öğrenme verimini arttırdıklarının altını çizdi. 
     Ender Akça sözlerine  şu şekilde devam etti " Ödev kabusu ile eğitimin verimini düşürmekten tamamen uzak sistemimiz ile öğrencinin kendi yeteneklerine Zaman ayırmasını sağlıyor, eleştirel, analitik düşünce yapısı ile karar verme mekanizmasını harekete geçirmeye çalışıyoruz. Birey olduğunu hisseden öğrenciden de eğitim konusunda has safhada verim alıyoruz."

HER ÖĞRENCİ BİZİM İÇİN ÖZELDİR

     Eğitim konusunda öğrencilerle birer birer ilgilendiklerini söyleyen Akça rehberlik hizmetleri ile öğrenciye kendinin özel olduğunu hissettirmeye çalıştıklarını belirtti. Akça, rehberlik faaliyetleri ile hedefe ulaştıracak doğru kararları aldırmaya çalışıyoruz, dedi.

İletişim

AKCAN KUYUMCULUK

Şehreküstü Mahallesi

Eski Bakırcılar Çarşısı  No:52

OSMANGAZİ

Tlf: 0 224 223 11 07 / 0 224 220 44 88


AKCAN OKULLARI

Kültür Mah. Gümüşdere Cad. No:40

Nilüfer /Bursa

Tlf:0 224 255 45 45

Haber ve Fotograf : SERCAN  SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.