Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE GÖRÜKLE'DE GÜVENİN ADRESİ "ATA-MET GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK"

Emlak ve Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe Görükle'de güzel çalışmalara imza atarak adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Ata-Met Gayrimenkul Danışmanlığın ortaklarından Sayın İbrahim Öksüz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE GÖRÜKLE'DE GÜVENİN ADRESİ "ATA-MET GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK"

Öncelikle İbrahim Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise Ata-Met Gayrimenkul Danışmanlığın  kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Tabii 1956 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdum .15 yıl önce ailecek Bursa-Görükle'ye  yerleştik. O zamanlar çocuklarımın eğitimi  Dolayısıyla gelmiş olduğum Görükle'de kalmaya karar verdik. İlk geldiğimizde 5 yıl kadar Rent A-Car işleri yaptım. Sonrasında Emlak sektöründe 2008 yılında Ata-Met adı altında ortağım Ali Kaçar ile birlikte işyerimizi   açtık ve yaklaşık 10 yıldan beri çalışmalarımıza, hizmetlerimize her zaman ve daima müşteri memnuniyeti esaslı yürütmekteyiz. 36 yıllık Evli bir erkek ve bir kız çocuğu babasıyım.

Peki genel anlamda  sektörde hangi iş kollarında yoğunlaşmış bulunmaktasınız?

Genel olarak yoğunluğumuz kiralama üzerinedir. Tabii bunun yanı sıra satış, tarla, dükkan, ofis, arazi, fabrika alanları gibi  kollarda  da her türlü hizmeti vermekteyiz.

Sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?

Şu an Görükle civarında emlak,daire ,genel anlamda mülk  satışları konusunda bayağı bir sıkıntı var, fiyatların çok artması kiralarında aynı zamanda çok artmış olması sıkıntı yaratmakta. Suriyelilerin yoğunlukla ikamet etmesi ,aynı zamanda çalışan kesiminde gelmesiyle kiralık daire bulamayacak duruma gelmiş bulunmaktayız. Tabii bu da bizlerin işini olumsuz yönde etkilemekte. Müteahhitler imarlı arsa bulmakta büyük sıkıntılar çekmektedir ve aynı zamanda bu durum  arsa fiyatlarını  da iyice yükselmiş durumda, bu büyük bir sıkıntı. Bunun yanı sıra, Çantacı tabir edilen merdiven altı emlakçıların ,kapıcıların , kayıt dışı olarak emlakçılık yapmış olmaları da sektörde diğer bir sıkıntı bu tür kayıt dışı çalışan kesim vergi ,stopaj ,gelir vergisi, elektrik, su vesaire hiçbir vergi ödemediklerinden  haksız kazanç sağlamaktalar  ve bu da bizim gibi bu sektörde hakkıyla çalışan işletmeleri büyük sıkıntıya sokmaktadır, aynı zamanda bu tür kişilerden  devletimizin de büyük vergi  kayıplarına uğraması da ayrıca başlı başına bir sorundur. Sektörel sıkıntılar olarak bunları söyleyebilirim.

Peki, bu sektöre girmemiş olsaydınız, hangi meslek grubunda devam ederdiniz?

Bu sektöre girmeseydim, büyük ihtimalle  gıda sektörüne gireceğimi tahmin ediyorum.

Genel manada İbrahim Bey hayatınızdan memnun musunuz?

Memnun olduğumu söyleyebilirim, ama tabii çeşitli sıkıntılı süreçlerden de geçmedim diyemem .2 tane üniversite mezunu   evlat yetiştirdim. Tabi o süreçte onların eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri  için elimden gelen her türlü özveriyi göstermeye çalıştım  ve tabii sonrasında mezun olarak iş güç sahibi olmuş olmalarından ötürü de şu an gayet memnun olduğumu söyleyebilirim.

Kendimle barışık bir insanım genel anlamda hayatımdan memnunum diyebilirim.

İbrahim bey bu değerli bilgiler için size teşekkür etmek istiyorum. Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız ,son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ,Bursa ve Görükle'de yaşayan bütün insanlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz?

Son mesajlarımı vermeden önce ,üniversitemize kadar gelmiş olan metro hattının Görükle yerleşimine kadar getirilmesini  Görükle'de yaşayan biri  olarak bütün Görükleliler  adına istiyorum. Takriben 1-1,5  kilometrelik bir hattın uzamasıyla Görükle merkezinde yaşayan on binlerce insanın şehir merkezine ulaşımını rahatlatacak olan bu projenin en kısa zamanda hayata geçmesini beklemekteyiz .Çok söylenti var, olacak, yapılacak diye ama hala daha , bununla ilgili  somut bir çalışmanın  başlamamış olması beni ve bütün Görüklelileri   derinden üzmektedir.

Ayrıca Görükle ‘deki bazı sokaklarda  ve  caddelerdeki olumsuzluklarında  bir an evvel düzeltilmesini bekliyoruz ve son olarak bütün halkımıza  daha yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının sağlık, sıhhat, afiyet ve barış getirmesini diliyorum . Geride bıraktığımız 2017 yılından daha iyi bir yıl olmasını diliyorum.

Diyerek sözlerini tamamladı.

Emlak sektöründe Görükle'de uzun yıllardır vermiş oldukları hizmetle  sektörde Görükle'de Güven abidesi durumuna gelmiş olan Ata-Met Gayrimenkul Danışmanlığı'nın  ortaklarından Sayın İbrahim Öksüz'e ve diğer ortak   Sayın Ali Kaçar'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Dumlupınar Mahallesi,

Petrolofisi Karşısı,

Kalkan Sokak     No: 28

Eda Apartmanı

Gsm: 0 536 962 13 80

0 532 587 89 70

Görükle/ Nilüfer /Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.