Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE: "GÜLKÖY LOKANTA VE KAFETERYA"

Uzun yıllar Yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar neticesinde edinmiş olduğu tecrübe ve birikimlerini kendi lezzet noktasını açarak hizmet vermeye başlayan "Gülköy Lokanta ve Kafeterya'nın kurucusu ve sahibi Sayın Nuri Odabaş ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE: "GÜLKÖY LOKANTA VE KAFETERYA"

Öncelikle Nuri Bey sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Gülköy Lokanta veKafeterya'nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

            Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıyan Bursa Haber Gazetesi'ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1982 yılında Bursa'da doğdum. Baba tarafından aslen Isparta, Yalvaç'lıyız.  Ekonomik durumumuzun  fazla iyi olmamasından dolayı orta okuldan sonra iş hayatına atıldım. İlk olarak 13 -14 yaşlarında bir tatlı firmasına girdim ve 4,5 yıl kadar çalıştım. O süreçte Bursa'mızın ünlü restoranlarından  Akarsu Restoran'dan iş  teklifi  geldi ve oraya giderek  iki sene çalıştıktan sonra ,askere gittim. Askerde de  tatlı  ve pasta üzerine gazinoda görevler aldım. Askerlik  dönüşü yine bu sektörde çalışmalar yürüttüm.  Bursa'nın önde gelen birçok Restoran ve  kafelerinde aşçılık üzerine olan tecrübelerimi arttırdım.  O süreçte  Arabistan'da da 1,5 yıl kadar çalıştım, oradayken  hac ve umre vecibelerimi   yerine getirme fırsatı buldum. Bursa'ya  dönüşte uzun yıllardır edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden ilk iş yeri mi "Odabaşlar Kebap Salonu" adı altında açtım , bir süre sonra burasını kapatarak , Yenibağlar'da bir  piliç  dükkanı devraldım ve adınıda "Gülköy Piliç" olarak değiştirdim. Zamanla burası dar geldiğinden yetmez oldu ve daha geniş ve ferah olması bakımından 2 sene kadar önce buraya geçtik. Son 2 yıldır da burada, Babam Mehmet Ali Odabaş, Kayınpederim Nasuh Şentürk ve kız kardeşim Zeynep Odabaş Ocak'la birlikte çalışmalar yürütmekteyiz. Mekanımızın kapalı kısmı  aşağı yukarı 40 kişilik olmakla birlikte açık olan bölümümüz ise 20 - 25 kişiye hitap  edebilmektedir.10 yıldır  evliyim, 6 yaşında bir kız ve bir buçuk yaşında bir erkek  çocuğu babasıyım.

      Bu geniş ve kapsamlı açıklamalarınızdan  dolayı teşekkür ediyor  ve menüleriniz ile ilgili bilgi almak istiyoruz?

            Sabit olarak kanat ızgara, pirzola( incik), kasap köfte, Tavuk şiş, piliç çevirme gibi güzel lezzetlerimizin yanı sıra sulu yemeklerimizden de günlük değişmekle birlikte 4 çeşit yemeğimiz mevcuttur. İsteyen esnaflarımıza tabildot hizmeti de  verdiğimizi sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Peki bizlere gelecek hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

            Elbette daha iyi bir konuma gelmeyi hedeflemekteyiz, daha başka mahallelerde gözde muhitlerde daha başka şubeler açmayı hedefleyerek güzel lezzetlerimizi   bütün vatandaşlarımızla halkımızla buluşturma çabasındayız.

Peki bu mesleğe girmemiş olsaydınız çocukken hangi mesleğe girmeyi heves ederdiniz?

            Hayvanları çok seviyorum bu yüzden belki bir Petshop olabilirdi, ya da yine İnşaat  ve dekor işlerin de çalışmayı severdim o olabilirdi.

Peki genel manada hayatınızdan memnun musunuz?

            Elbette şükürler olsun ki memnunum.

Peki yoğunlukla vatandaşlarımız tarafından tercih edilmenizi neye bağlıyorsunuz?

            Elbette,Lezzetimize ve kalitemize.  Kullanmış olduğumuz malzemelerin daima kaliteli ve piyasadaki en iyi malzemeleri kullanıyor olmamızı bildiklerinden halkımız ve mahalle sakinlerimizden oldukça rağbet görmekteyiz. Bunda tabi mahallenin en eskilerinden olmamızın da etkisi yatsınamaz. Güzel lezzetlerimizin yanı sıra insanların hem kapalı tarafta hem de açık tarafta olmak üzere güzel sohbetler eşliğinde kahve ve çaylarını da yudumlayabilecekleri bir mekan olması da diğer başka bir etkendir diye düşünüyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

     Uzun yıllar hem yurtdışı, hem de yurtiçi çalışmalarıyla aşçılıkta gerçekten de mükemmel deneyimler edindikten sonra açmış olduğu kendi işyerinde güzel lezzetleri halkımızla buluşturmak da olan Gülköy Lokanta ve Kafeterya'nın kurucusu ve sahibi Sayın Nuri Odabaş'a  bizlerde  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz. Konum olarak da tam Yenibağlar Merkezi'nde olan ve Ulaşım açısından da gayet uygun olan bu güzel mekanın güzel lezzetlerini ben de ayrıca bütün Bursalıları önermek istiyorum. Güveçte kuru fasulyesi, ciğeri  ve tel tel pilavıyla gerçekten de müstesna bir lezzet durağı.

     İletişim Bilgileri:

Yenibağlar Mahallesi,

Hüsnü Güzel Caddesi         No: 3

GSM: 0 531  400  53 37

          0 543 950 75 68

Facebook : Nuri Odabaş

Instagram: odabasnuri666

Osmangazi/ Bursa


Haber ve fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.