Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE: "FİLİZ EMLAK VE İNŞAAT"

Bursa'mızın eski ve köklü emlakçılarından "Filiz Emlak ve İnşaat'"ın kurucusu ve işletmecisi Sayın Hüseyin Özdemir ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE: "FİLİZ EMLAK VE İNŞAAT"

Öncelikle Hüseyin Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise "Filiz Emlak ve İnşaat'"ın kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

1969 yılında Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Seydiköy' de dünyaya geldim. Sonrasında 1994 yılında ailecek Bursa'ya geldik ve yerleştik. Burada "Filiz Emlak ve İnşaat" adı altında işyeri açarak bu sektöre girdik takriben 3 sene kadar faaliyetlerimizi sürdükten sonra kapatarak tekrardan memlekete dönüş yaptık. Espiye'de o dönemde bir alabalık tesisi açtım alabalık tesisimizin yanında  restaurantımız da vardı burada güzel bir  sinerji ile birlikte uzun yıllar güzel çalışmalara imza atmış olmamıza rağmen fındık fiyatlarındaki olumsuz gelişmeler neticesinde ekonomik olarak sıkıntılara düşmüş olduğumuzdan dolayı bu tesisi kapatarak 2002 yılında tekrardan Bursa'ya dönüş yaptım.  Eskiden de emlak ve inşaat sektöründeki tecrübelerimiz Dolayısıyla tekrardan daha önce de açmış olduğumuz Filiz Emlak ve İnşaat'ı tekrardan hayata geçirdik canlandırdık. O  yıldan bu güne güzel çalışmalara imza atmakta ve vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunma çabasındayız.

Peki Hüseyin Bey Emlak sektörünün hangi kollarında genel manada daha yoğun çalışmalar yürütmektesiniz?

Genelde arazi ve müstakil ev üzerine çalışmaktayız , müstakil evde satış ve kiralık üzerine yoğunlaştığımızı  da söyleyebilirim. Bu hizmetlerimizi Bursa'nın tamamında verdiğimizi de ayrıca eklemek istiyorum.

Peki ya sektörel  sıkıntılar, bu sektörde  yoğunlukla  şikayetler  almaktayız. Bu konuyla ilgili siz neler söylemek istersiniz?

Sektörde gerçekten de aşırı derecede sıkıntılar yaşamaktayız, bilhassa ayakçı emlakçılar dediğimiz kişiler kasapta, manavda, ayakta, orada, burada, her yerde bu tür işleri yapmaktalar. Tabii bu sıkıntı sektöre de darbe vurmakta. Hiçbir vergi vesaire ödemeleri olmayan kayıtsız bir şekilde çalışmalar yürüten bu tür emlakçılar sektöre vurmuş olduğu darbenin yanı sıra bu konu özelinde devletimizin de büyük vergi kayıtları olduğu kanaatindeyim. Bu konuyla ilgili odamıza birçok kereler şikayette bulunmuş olmamıza rağmen maalesef gerekli ,beklenilen düzeyde bir karşılık bulamamaktayız.

Peki yatırıma hevesli olan Bursa'da yaşayan bir vatandaşa nerelerde yatırım yapmalarını önerirsiniz?

Kazıklı bölgesi, Karacabey bölgesi, aynı zamanda İsmetiye Mahallesi çevreleriyle İnegöl-Cerrah bölgelerini önermek isterim. Ayrıca Teleferik-Akçağlayan bölgeleri de vatandaşlarımıza önerebileceğim bölgeler arasındadır. Bu bölgelere yatırım yapmaları durumunda  kısa sürede avantajlı bir duruma  geçeceklerini söyleyebilirim.

Peki Genel manada Hayatınızdan memnun musunuz.?

Elbette Tabii ki de hayatımdan memnunum ama işlerdeki olumsuzluklarda sıkıntılı süreçler yaşanması Tabii ki arada keyfimizin kaçmasına neden olmakta.

Filiz Emlak ve İnşaat diyoruz yani Filiz Emlak’ın yanı sıra İnşaat üzerinde de çalışmalar yapıyorsunuz değil mi?

İnşaat işlerinde büyük işleri ekibime devrediyorum, ufak tefek tadilat işlerini kendim yapıyorum.

 

Hüseyin Bey bilindiği üzere son yıllarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise normal değerlerinde üstünde çıkmakta. Bu konu özelinde bütün işsizlere ve gençlere, genç ve başarılı bir girişimci olarak,  neler öğütlersiniz?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki ben işsizlik diye bir şey olduğuna inanmıyorum isteyen bir kişinin her şekilde ekmeğini çıkarabileceğini düşünüyorum hiçbir şey yapamıyorsa bir çakı, çakmak, çorap satsa ekmeğini çıkartır diye düşünüyorum. Gençlere gelince gençler Genel manada rahat, emeksiz, terlemeden ve bol paralı işlerin peşinde koştuklarından uzun süre işsiz bir şekilde kenarda oturmayı göze almaktalar diye düşünüyorum. Bu da tabii ki işsizlik oranlarını yükseltiyor gibi gözükmekte ama genel manada, asıl anlamında işsizliğin olduğuna inanmıyorum. Bunun yanı sıra gençlerin girişimci olmaları da önemlidir diye düşünüyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim Bilgileri:

Başaran Mahallesi,

Emek Sokak No: 24

Gsm:0 537 883 90 52,

0 537 829 71 61

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.