Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 41.YIL GURURU

Uzun yıllar Ankara'da hizmet verdikten sonra geçtiğimiz aylarda Şehrimize gelerek ‘BALAT OPTİK’i açan Sayın Osman Nuri Demir ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 41.YIL GURURU

‘BALAT OPTİK’i açan Sayın Osman Nuri Demir ‘Optik sektöründe son 12 -13 yıldır SGK' nın vermiş olduğu çerçeve ve cam fiyatları neredeyse aynı, bu tabii  sektörde büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor’ dedi.

Öncelikle Osman Nuri Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise başta Ankara ve  Bursa'daki açmış olduğunuz  işyerleri ile ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?

Elbette, 1950 yılında Artvin'de doğdum. Artvin, Kazım Karabekir Lisesi'ni bitirdikten sonra eğitim amaçlı olarak Ankara'ya geldim. Ankara'da Gazi Üniversitesi Eczacılık Yüksek Okulundan 1976 yılında mezun oldum.

Mezuniyet sonrası, Aşağı Ayrancı'da "Demir  Eczane & Optik"i 1977 yılında açtım. Daha sonra Ulus'taki Opera semtine 1985 yılında bu işyerimi taşıdım. 1995 senesinde burasını da kapattım. Yeniden  Ankara ,  Kızılay'daki Soysal Pasajı'nda "Genç Optik" adı ile diğer işyerimi 1996 yılında açtım.

1997 yılında kurumsallaşma hedefiyle şirkete dönüşerek "Mega Genç Optik Limited Şirketi" adını aldık. Daha sonra iş yerimi Mithatpaşa caddesine taşıdım. Buradayken Yenimahalle Demetevler'de 2. şubemizi açtım. 2 sene sonra Mithatpaşa Caddesi'ndeki Dükkanımızı kapattım. Demetevler'deki dükkanımızı ise 2016 yılı sonuna kadar çalıştırdım ve sonrasında kalfama devrettim ve oğlumun yanına Bursa'ya geldim. Bursa'ya geldikten sonra çeşitli araştırmalar yaptım, kafamdaki planlamaları doğru tarzda uygulayabileceğim  butik  tarzda ve üst kalitede yer arayışlarım neticesinde Balat girişindeki Piknik Caddesinde  bu iş yerini buldum ve 2017 yılının Mayıs ayında "Balat Optik Limited Şirketi" adıyla hizmet vermeye başladık. Her zaman müşteri memnuniyeti  esaslı çalışmalarımıza Ankara'dan sonra Bursa'da devam etmekteyiz. 36 yıllık evliyim Eşim Aysel Demir, 27 yıllık müzik öğretmeni iki çocuğum bulunmakta. Sadık Saner Demir avukat ,diğer oğlum Oytun Demir ise Başkent İletişim Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi ve okulunu bitirmek üzeredir. Ayrıca; Ege Gözlükçüler Kooperatifi (Gözkoop) üyesi olduğumu da  son olarak eklemek isterim.

Peki Osman Nuri Bey sizce ;  Sizin farkınız  ne? Diğerlerinden özgün olarak ne tür avantajlarınız bulunmakta?

En önemlisi tecrübemiz diyebilirim. Çok eskiden beri sektör içerisinde olmuş olmamız bizi diğerlerinin önüne geçirdiği kanaatindeyim. Ayrıca diğer bir farklılığımız ise; Gözlükçüler,  Optikçiler iki türlüdür, alaylı ve mektepli. Ben ise her ikisinden de olduğum kanaatindeyim. Bu da tabii ki müşterilerle olan ilişkilerde olsun, sunumlarda olsun, anlatımlarda olsun bizi öne çıkarttığı kanaatindeyim.

İşyerinizde ne tür hizmetler vermektesiniz?   Bunlardan bizlere kısaca bahsedebilir misiniz?

Tabi ki, Numaralı gözlük çerçeveleri ve camları , güneş gözlük çerçeveleri ve camlarına ilaveten, numaralı ve renkli lenslerde bulunmaktadır. Müşterilerimize dünyaca ünlü markaların hem numaralı çerçevelerini hem de Güneş gözlüğü çerçeveleri  ve camlarını Butik tarzda işyerimizde bulabilirler .Ayrıca SGK reçetelerine verebildiğimiz  çerçevelerimiz ve camlarımızın da    bulunduğunu belirtmek isterim.

Camlarda ise genelde  Essilor ve  Zeiss  gibi dünya markaları ile çalışmaktayız.

Peki sayın hocam Gözlük alma aşamasında olan bir kişilere neler önerirsiniz? Daha doğrusu nelere dikkat etmeleri  gerekir?

Gözlükteki en önemli durum camların sağlıklı olması, ışık kesici olmalarıdır yani, ultraviyole ışık kesici olmalarına dikkat etsinler. Tabii ki her şeyin sağlıklı olabilmesi için öncelikle doktorun muayenesi çok önemli, sonrasında camın teknolojisi ve son olarak gözlükçünün buna uygun olarak ölçülerini alıp takması da  önemli bir husustur. Bu saydıklarımın sırasıyla ve doğru orantılı yaptıktan sonra güzel ve net görememek mümkün değildir.

Osman Nuri Bey, Birçok ziyaretlerini gerçekleştirmiş olduğumuz işyerlerinde,  Sektörel sıkıntılarla karşılaşmak istemesek te birçoğunda bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Sizin sektörünüz de de sıkıntılar oluyor mu?  Oluyorsa bu konuyla ilgili bizlere ne tür bilgiler vermek istersiniz?

Optik sektöründe son 12 -13 yıldır SGK' nın vermiş olduğu çerçeve ve cam fiyatları neredeyse aynı, bu tabii  sektörde büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor.

Bir diğer unsur yetişmiş kalifiye bayan eleman bulamamamız. Bu da diğer  bir sektör sıkıntısı. Bunlar içerisinde sektörün en sıkıntılı olduğu  konu  ise, dünyada yaygın olan son zamanlarda  yurdumuza gelerek, Türk ismi ile yatırımlar yapan "büyük oyuncular" büyük sıkıntı  yaşatmakta. Bunlar Bütün televizyonlarda, dergilerde bir yolunu bularak reklamlarını yaptırabiliyorlar onları reklam serbestken, bizlere yasak olabiliyor. Fakat onlar netice itibarı ile  bir şekilde reklamlarını yaptırabiliyorlar. Bu da tabii ki sektördeki yurt içi dengeleri olumsuz yönde etkilemekte ve ortaya büyük adaletsizlikler çıkarmaktadır. Reklam adaletsizliğinin yanı sıra bu tür şirketler fiyat adaletsizliği de yaratmakta ve böylelikle piyasada bizim gibi çalışmalar yürüten birçok işletmede kendilerini böyle bir sürecin içerisinde bulabiliyorlar.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak vatandaşlarımıza halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?   Neler söylemek istersiniz?

İnsanlarımızın mutlaka gözlerini güneşten de korumaları lazım. Bunun için de camları kaliteli Güneş gözlüklerini tavsiye ediyorum. Gece görüş için ayrıca antirefleli camları kullanmaları iyi olur, tabii yine filtreli uzak beyaz camlarda gece görüşü için iyi kalitede görüş sunduğunu da belirtmek isterim.

Uzun yıllar Başkent Ankara'da çalışmalar yürütmüş olan ve geçtiğimiz aylarda Bursa'ya yerleşen Sayın Osman Nuri Demir'e sıcakkanlı yaklaşımı,  güzel ve açıklayıcı bilgileri için Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkürlerimizi iletiyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Ahmet  Yesevi Mahallesi, Piknik Caddesi No:4/B   Balat /Nilüfer/ Bursa

Telefon:  0 224 244 68 00

Gsm: 0 532 436 52 08

www.balatoptik.com

Hazırlayan ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.