Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 41 YILLIK TECRÜBE !!

Bursa'mızın 2. kuşaktan saat ve saat tamiri işlerinde çalışmalar yürüten ender saatçilerinden Tik Tak Saat'in ünümüzdeki işletmecisi Sayın İbrahim Uzun ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 41 YILLIK TECRÜBE !!

Öncelikle İbrahim Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise Tik Tak Saat'in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat  tanıdığı  için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1985 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdum. Benim daha doğumumdan önce 1977 senesinde babam Cevdet Uzun ve amcam Muharrem Uzun ikisi  el ele vererek Yusufeli'nde saat tamiri üzerine iş yeri açmışlar .Sonrasında 1984 senesinde babam askerden sonra Bursa'ya yerleşmiş, 35 senedir bu caddede hizmet vermeyi sürdürmekteyiz. Son 10 senede buranın  işletimini  ikinci kuşak olarak ben yapmaktayım. Bu sektörde kendini yenileyen kişiler ayakta kalmakta .Yeni  jenerasyon bu mesleğe gıpta etmediği için kullan at saatleri  yoğunlukla tercih etmiş olduklarından  tabii ki bu mesleğimiz  üzerinde olumsuzluklar yaratmakta. Maalesef son yıllarda çekirdekten yetişen bu mesleği devam ettirecek kişiler arkadan pek gelmiyor. Ben  elimden geldiğince bu mesleği  daha iyi yerlere götürebilmek için ve mesleğimi   çok sevdiğim için  her türlü fedakârlığa katlanacağımı burada belirtmek istiyorum.

Peki burada hangi tür hizmetler vermektesiniz?

            Her çeşit kurmalı ve pilli saatlerin tamirini yapabilmekteyiz sadece eski saatlerde yedek parça temininde sıkıntılar  olduğundan dolayı biraz zaman almakta, fakat geç de olsa kesinlikle yaparak müşterilerimize teslim ettiğimizi buradan belirtmek istiyorum.Ayrıca çeşit, çeşit yeni saatlerimizin de olduğunu bilmem hatırlatmaya gerek var mı?

Peki sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?Örneğin bu Çin malı saatlerin yoğunlukla piyasada satılıyor olması konusunda neler söylemek istersiniz.?

            İllaki ithal çin malları dolayısıyla bir sıkıntı var ama ben buna karşı değilim. İnsanlar 5 liraya 10 liraya almış oldukları ucuz saatlerin , kısa zamanda bozulmaları neticesinde  , bir daha bu tür ucuz saatlerin yanına yaklaşmıyorlar. Böylelikle daha kaliteli saatlere yöneliyorlar. Ama şöyle bir sıkıntı oluyor bu ucuz saatler  buzuldukların da tamire bize  getirildiğinde   çoğu zaman tamirinde bile sıkıntılarla karşılaşmaktayız. Bunu söyleyebilirim.

Peki Tik Tak Saat'in gelecek hedefleriile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

            Tabii ki saat sektöründe bu zanaatı daha yukarılara çıkartmayı gücüm elverdiğince başarmak istiyorum, kesinlikle Mesleğimi çok seviyorum insanın bir işi severek yapması durumunda her zaman başarıya  ulaşacaklarını inanıyorum, önceliği para olanın meslekte bir geleceği yoktur, erken kazanır ve erken kaybeder düsturuyla çalışmalar yürütüyorum. İşini severek yapanların  ve parayı ikinci plana atmış olanların  , her zaman kazançlı çıkacaklarını bilmelerini istiyorum.

Peki buMesleğe girmeseydiniz hangi mesleğe girmeyi hayal ederdiniz?

            Her çocuğun hayalinde Doktor, öğretmen ya da Mühendislik gibi meslekler vardır. Çocukken mühendisi olmayı hep isterdim. Hayalim olan mühendisliği saat mühendisi olarak sürdürdüğümden aslında hayalimi kısmen gerçekleştirmiş olduğumu da söyleyebilirim.

Tik Tak isminin nereden geldiğini bizimle paylaşabilir misiniz?

            Dedem amcamın iyi bir saatçi olması için o zamanlar  2   boğayı Yusufeli'nde bulunan bir Saatçi'ye vermesi ve iki sene boyunca, yanında çırak olarak yetişmesi  neticesinde bu süreçte mesleği öğreniyor sonra Babamla birlikte Yusufeli'nde işyeri açıyorlar aynı  isim altında Yusufeli'nde halen bir saat tamircisi olduğunu söylemek istiyorum yani biri Türkiye'nin doğusunda birisi de Türkiye'nin batısında.

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları epeyce yüksek çıkmakta, gençler baz alındığındaişsizlik oranları ise genel olanların neredeyse iki katı .Siz de genç başarılı bir girişimci aynı zamanda bir meslek erbabı olarak bu konu özelinde gençlere neler önerirsiniz.?

            Biraz önce de belirtmiş olduğum gibi eskiden insanlar meslek öğrenmek için üste para veriyorlarmış. Dedem amcamın mesleği öğrenmesi için saat tamircisi ustasına iki boğa vermiş, iki boğanın şu anki değeri  tahminen 10 -15 bin lira kadar. Şimdiki nesil ise bu tür mesleklere öğrenmek için   bırakın üste para vermeyi,  ücret karşılığı bile gelip meslek edinmeye çalışmıyorlar .Mutlaka gençlerin  sevdikleri, beğendikleri iş kollarına girerek kendilerini  ileride geçindirebilecekleri bir meslek sahibi olmaları kanaatindeyim .Normal olarak düşünün bir kişi fabrikada 10 -15 sene düz işçi olarak çalışmış olsa bile sonuç itibariyle hiçbir sanatsal özelliği  olmadığından işçilikten öteye gidemez ,ama meslek erbabı olan bir kişi ilerleyen süreçte ustalıkla birlikte önündeki  geleceğin  çok daha farklı noktalara evrilebileceği  kanaatindeyim. Diyerek sözlerini tamamladı.

     Bursa'mız da yapmış olduğu çalışma ve uygulamalarla saat ve  saat tamirciliği konusunda adından oldukça fazla söz ettirmiş  olan Tik Tak  Saat'in 2. kuşak işletmecisi Sayın İbrahim Uzun'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde  başarılar diliyoruz.

     İletişim Bilgileri:

Yeşilyayla Mahallesi,

Teyyareci Mehmet Ali Caddesi,      No :163

GSM:0 544 522 08 16

         0541 522 77 16

Yıldırım/ Bursa


Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.