Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 40.YIL GURURU: ''KERİM USTA YEMEK SALONU''

Güzel lezzet ve tatlarıyla Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan "Kerim Usta Yemek Salonu"nun kurucusu ve işletmecisi Sayın Kerim Şen ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 40.YIL GURURU: ''KERİM USTA YEMEK SALONU''

"Kerim Usta Yemek Salonu"nun  kurucusu ve işletmecisi Sayın Kerim Şen ‘Her gün etli, tavuklu, sebzeli ve zeytinyağlı toplam 26 çeşit yemeğimiz saat 17:00'ye kadar servis edilmektedir’ dedi.

Öncelikle Kerim Bey, sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise işyerinizin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1960 yılında Bulgaristan'ın Eskicuma  kentinde doğdum. Liseyi Bulgaristan'da bitirdim. 1978 yılında ise ailecek akrabalarımızın olduğu Bursa'ya yerleştik. Ve hemen akabinde yine aynı yıl içerisinde şu an sahibi olmuş olduğum mekanda  1978 yılında bulaşıkçı olarak işe başladım. Bu durum aşağı yukarı 2 yıl kadar sürdü sonrasında komi ve garson olarak çalıştıktan sonra vatani görevim dolayısıyla Askere gittim ,asker dönüşü ustamın Bursa'nın büyük bir Tekstil firmasının mutfağında işe başladığını öğrendim ve onun yanına gittiğimde beni de yanına almak istedi ve böylelikle ben de o  Tekstil fabrikasının mutfağında ustamın yanında çalıştım. Buradaki çalışmam aşağı yukarı 17 sene sürdü ve burada ustamdan çok şeyler öğrendim. Sonrasında edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden "Kerim Usta" adıyla yine bu mekanı devralarak işletmeye başladım. O günden bugüne müşteri memnuniyeti, hijyen ve kalite esaslı çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi günümüze dek sürdürdük. 30 yıllık evliyim ve iki kızım bulunmakta, bir kızım öğretmen olup diğer kızım işyerimiz de bana yardım etmektedir ve gelecekte inşallah bu işi ona bırakmayı planlamak tayım.

Bizlere menüleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Elbette;

6 çeşit çorbamız bulunmaktadır.

İşkembe Çorbası,

Tavuk Suyu Çorbası,

Ezogelin Çorbası,

Mercimek Çorbası,

Kelle Paça Çorbası,

Düğün Çorbası'dır.

Çorba servisimiz sabah 04:00'de başlayarak, akşam saat 21:00' e kadar sürmektedir.

Saat 10:00 itibarıyla öğlen yemek servisimiz başlamaktadır.

Her gün etli, tavuklu, sebzeli ve zeytinyağlı toplam 26 çeşit yemeğimiz saat 17:00'ye kadar servis edilmektedir.

Akşam servisimiz ise saat 17:00' de başlayarak, gece 21:00'e dek sürmektedir.

Akşam servisimizde;

Ciğer,

Patlıcan Kebabı,

Orman Kebabı  ve

Saç Kavurma yemeklerimiz bulunmaktadır.

Sektörel sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Karşılaşıyorsanız bu konu ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

yıllarda maalesef eleman yetişmiyor. Genelde gençler işi az ,parası çok olan işler peşindeler. Bu da tabii ki bizim gibi işletmelerde sıkıntı yaratmakta.

Peki sayın Ustam bizlere bir yemek tarifi verebilir misiniz?   Böylelikle sizin bu engin bilgilerinizden okuyucularımız istifade etmiş olurlar?

Tabii ki; Ali Nazik'in  tarifini vermek isterim.”

Öncelikle malzemeler;

Patlıcan, Kuşbaşı et (dana veya Kuzu'dan) yoğurt ve tereyağı

Yapılışı;

Patlıcanlar fırında közlenir ,sonrasın da yoğurdu  çırparak Patlıcanın üzerine döküyoruz. Eti  tereyağında kızartıp sonrasında Yoğurdun üstüne döküyoruz ve sonrasında da servis ediyoruz.

Peki " Kerim Usta" da hangi tatlılar bulunmakta?

Süt Helvası,

Sütlaç,

Süp,

Kemalpaşa,

Kadayıf,

Şekerpare

Sayın Ustam, bizlere bir tatlınız ile ilgili de  bir tarif  verirseniz sevinirim?

Elbette,  Süt Helvasını tarif edebilirim.

Öncelikle malzemeler : Süt ,un, tereyağı  ve şekerden meydana gelmektedir.

Yapılışı;

Unu tereyağı ile kavurup pembeleştikten sonra kaynamış olan sütü una ilave ediyoruz, Unu güzelce çırparak yediriyoruz ve tepsiye boşaltıp fırına veriyoruz fırında 300 derecede 10 dakika kadar üstünün kızarmasının bekliyoruz ve sonrasında servis ediyoruz.

Kerim Ustam röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz?

Kurulduğumuz günden bu yana mutfağımız "açık mutfak" sistemi ile hizmet vermektedir. Kim ne zaman isterse buyursunlar  gelsinler . Mutfağımızı ziyaret etsinler. Ayrıca güzel lezzetlerimizden tatmak için de işyerimize gelmelerini tavsiye etmek istiyorum.

Şu unutulmamalıdır ki;  Bizim olmazsa olmazlarımız hijyen, kalite ve müşteri memnuniyetidir.

Çorbaları, Yemekleri, özel spesiyalleri ve tatlılarıyla gerçek anlamda bir lezzet şöleni sunan Kerim Usta'ya çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Pek  Kerim Usta'nın güzel yemeklerini, lezzetlerini  Bursa'da  tatmayan kalmamıştır diye düşünüyorum ama yine de böyle bir hata yapıp gelememişlerse,  ulaşım açısından da gayet elverişli olan Hürriyet Meydanında bulunan  bu güzel mekanı  bütün Bursalılara şiddetle önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Hürriyet Mahallesi,

Vatan Sokak   No: 5

Telefon: 0 224 247 61 25

Gsm: 0 537  0 39 99 69

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.