Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 35.YIL GURURU

35 yılı aşkın zamandır sektöründe güzel çalışmalara imza atmış olan "Özlem Yufka” nın kurucusu ve sahibi Sayın İsmet Bey’le keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 35.YIL GURURU

Sırameşeler, Alemdar ve Kükürtlü'de geniş müşteri Portföyüne ulaşan Özlem Yufka daima en taze ve kaliteli ürünleri müşteriyle buluşturuyor.

Öncelikle İsmet Bey, Sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Özlem Yufka ‘nın kuruluş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

1959 yılında Keles'in Pınarcık Köyünde doğdum. İlkokul mezunuyum. Yaklaşık 35 yıldır bu sektörde çalışmaktayım. Özlem Yufkayı ilk olarak 1985 yılında Altıparmak'ta açtım, sonra Alemdar Mahallesi Emek Sokağa geçtim ve son olarak 2009 yılında işyerimizi yine Alemdar Mahallesinde Işıklı Sokağa şuan bulunduğumuz yere taşıdık.35 yılı aşkındır daima en taze ve kaliteli ürünleri müşterilerimizle buluşturma gayreti içerisindeyiz.

Yufka Üretiminde en dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

En önemli husus üretimi yapan kişinin sanatkâr olmasıdır. Kullanılan malzemelerin kaliteli olması da diğer önemli unsurlardan biridir. Son olarak üretilmiş olan yufkaların bekleme süreleridir. Kışın 3 gün, yazın ise mümkün olduğu kadar günlük tüketilmesi çok önemlidir.

İşyerinizde neler üretmektesiniz?

GÜNLÜK TAZE YUFKA

KEMALPAŞA

KADAYIF ÇEŞİTLERİ

MANTI ÇEŞİTLERİ

ERİŞTE ÇEŞİTLER

GÜLLAÇ

DİZİ PEYNİR TATLISI

BAKLAVALIK YUFKA üretmekteyiz.

İşyerimizde toplam 4 kişi çalışmakta olup, ihtiyaç hâsıl olduğunda 58 yaşına gelmiş olmama rağmen üretimde de çalışabilmekteyim.

İsmet Bey, Sektörel sıkıntılarınız var mı?     Bizlere neler söylersiniz?

Sırameşeler, Alemdar ve Kükürtlü'de geniş müşteri Portföyüne ulaştığımızdan dolayı şükürler olsun her hangi bir sıkıntı ya da sorunla karşılaşmamaktayız.

Yılların getirdiği tecrübelere istinaden İsmet Bey, günümüz gençlerine neler tavsiye edersiniz?

Maalesef günümüzde herkes masa başı iş bekliyor. Zanaata kimse önem vermiyor.

Devletimizin çeşitli zanaatlarda mesleki eğitimlere önem vererek gençlerimizi mutlaka bu okullara yönlendirmesi gerektiği inancındayım.

Kendisiyle tanıştığım için gerçekten de çok memnun oldu mu belirtmek isterim. Özlem Yufka ‘nın tecrübeli kurucusu ve sahibi değerli büyüğümüz Sayın İsmet Bey'e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ALEMDAR MAHALLESİ

IŞIKLI CADDE NO:6

TEL: 0224 232 26 49

GSM:0 532 360 16 57

OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.