Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 35 YILLIK TECRÜBE: "KARACABEY KUYUMCULUK"

Bursa'mızın Duayen Kuyumcularından "Karacabey Kuyumculuk"un sahibi Sayın Recep Atçı ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 35 YILLIK TECRÜBE: "KARACABEY KUYUMCULUK"

Öncelikle Recep Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Karacabey Kuyumcusu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bizlere böyle güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1958 yılında Karacabey'de doğdum. O zamanın şartlarında ki siyasi olaylar nedeniyle babamın da pek okula göndermek istememesinden dolayı okula devam edemedim ve iş hayatına atıldım. Askerlik öncesi bir eczanede Eczacı kalfası olarak çalıştıktan sonra Askere gittim .Dönüşte ise  Kuyumculuk sektöründe girmenin uygun olacağını düşünerek bu sektöre giriş yaptım. Sonrasında edinmiş olduğum  tecrübe birikimlere istinaden 1999 yılında kendi işlerimi "Karacabey Kuyumculuk" adı altında açtım ve o gün bugündür aynı noktada vatandaşlarımıza, halkımıza en iyi hizmeti sunma çabasındayım. 33 yıllık evli ,bir kız  ve bir erkek babasıyım. Çocuklarımın her ikisi de evli olup , her ikisinden de birer torunum bulunmakta.

Recep Bey 20 yıla yakındır aynı noktada çalışmalar yürütüyorsunuz .Peki yoğunlukla tercih edilme nedenleriniz neler?

Uzun yıllar aynı noktada burada hizmet vermiş olmanın avantajıyla bu mahallelerde oturan insanları aşağıya %80-%90 tanıyorum.Bu durumda Tabi bizde vatandaşlarımıza halkımıza en iyi hizmeti  sunduğumuzdan Sağ olsunlar bizleri tercih ediyorlar.

Peki bu mesleğe  girmemiş olsaydınız hangi meslek üzerine devam edersiniz? Hayatınızdan memnun musunuz bu konuyla ilgili özel olmazsa bizlere neler söylemek istersiniz?

Askerlik dönüşü bu mesleğe girmemiş olsaydım, büyük ihtimalle askerlik öncesi de çalışmalar yürütmüş olduğum Eczacılık sektörüne  devam edeceğimi tahmin ediyorum.

Şunu Gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum ki ; Kendimle barışık bir insanım çalışmayı  ve hayatı seven biriyim. 7 yaşından beri çalışıyorum şöyle söyleyeyim 35 yıldır hiç tatil yapmadığımı söylesem ne dersiniz? Hala her gün 12 saat çalışmaya devam etmekteyim çalışmak  bana yaşama sevinci veriyor ve böylelikle ben de çalışmalarıma devam ediyorum ve hayatımdan gayet memnunum.

Peki sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz?

Bizim sektörde son  zamanlarda vatandaşımızın, halkımızın alım gücü düştüğü için ve de fiyatlarında yükselmesi neticesinde bayağı bir azaldığını söyleyebilirim. Bu da tabi sektörde sıkıntı yaratmakta .

Ayrıca yeri gelmişken şunu şunu da belirtmek isterim ki bizim sektörde esnaf arkadaşlarımızdan kaynaklanan uyumsuzluk var, derneğimiz son zamanlarda bu uyumsuzluk üzerine gidiyor ve gerekli atılımları gerçekleştiriyor. Bilhassa fiyatların sabit olması  konusunda önlem alarak bu sıkıntıya çareler üretmeye çalışıyor. Bu konuda Derneğimizin bu tür çalışmaları gerçekten de övgüyü hak ettiğini söylemek istiyorum .Bizler zaten elimizden geldiğince vatandaşımız, halkımız için çalışmalar yürütüyoruz .Ama ufak tefek rakamlarla da ilgili esnaf arkadaşlarımızın değişiklikler yapmamalarını önemle rica ediyorum .Sonuçta bu fiyatları sabitlendirme konusu gerçekten de bizim mesleğimizin geleceği açısından önemli bir unsur teşkil etmektedir ve de derneğimiz sayesinde son zamanlarda bununla ilgili  ciddi girişimler gerçekleştirilmektedir.

 

Röportajımızın sonuna  yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

Daha yeni 2018 yılına girmiş olmamızdan dolayı bütün vatandaşlarımıza, halkımıza sağlık, sıhhat ,afiyetler ve yeni yılın mutluluklar getirmesini diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Aydın kişiliğiyle bizleri kısa zamanda  kendisine hayran bırakan Bursa'mızın Duayen kuyumcularından Sayın Recep ATÇI'ya bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Tuna Mahallesi,

Etibank Caddesi       No: 132

Telefon: 0 224 250 98 40

Gsm: 0 537 401 69 77

( Fertur İmam Hatip Lisesi karşısı)

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.