Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 33.YIL GURURU

Sektörde 33 yıldır çalışmalar yürüten Mesut Avşar Kuyumculuk ‘un kurucusu ve sahibi Sayın Mesut Avşar ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 33.YIL GURURU

Bulunmuş olduğu seviyelere, tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş olan Mesut Avşar ‘İnsanların altınlara ihtiyaçları olduğu gibi her ülke ekonomisine de altın gerekmektedir’ dedi.

Öncelikle Mesut Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Mesut Avşar kuyumculuğun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

Memnuniyetle 1970 yılında Bursa'nın Keles ilçesinin Issız ören köyünde dünyaya geldim.  İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra iş hayatına atıldım. 1981 ve 1982 yıllarında iki yıl elektrikçi çırağı olarak çalıştım. 1983 yılında ise Kuyumculuk sektörüne giriş yaptım, aşama, aşama çalışmalar neticesinde çırak, kalfa ve usta olarak yedi yıl kadar kuyumcuda kendimi yetiştirdim.  Nihayetinde, edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden 1991 yılında Mesut Avşar Kuyumculuk adıyla işyerimi açtım. Kuruluşumuzdan bu yana daima müşteri memnuniyeti esaslı çalışmalarımız müşterilerimiz tarafından takdir görmektedir. Çalışmalarımızda ve hizmetlerimizde kardeşim Mücahit Avşar Sağ kolum gibi daima yanımdaydı. Ona da buradan yardım ve destekleri için teşekkür etmek isterim.

Mesut Bey kuyumculuğun yanı sıra değişik çalışmalarda yapıyorsunuz değil mi?

Evet, altın ve benzeri mücevherat satışları yapmış olduğumuz gibi özel tasarım takı çalışmaları, mücevherat çalışmaları ve imalatlar yapmaktayız. Ayrıca;

Atölyemizde tamir işleri de yapmaktayız. 6 kişilik personelimiz ile en iyi hizmet verme çabasındayız.

Sektörel sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz? Bu konu hakkında okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Eskiden çok saygın bir meslekken,  maalesef şu sıralar eski zamanlardaki saygınlığımız bulunmamakta, yeni nesil bu işi pek sevmiyor, istemiyor. Kalifiye yetişmiş eleman bulmakta dahi zorlanmaktayız.

Üniversitelerin ilgili bölümleri olmuş olmasına rağmen maalesef dört yıl eğitim sonrasında öğrenciler mezun olduklarında bu mesleğe girmekten imtina ediyorlar ve diğer mesleklere yöneliyorlar. Üniversitelerde bu şekilde sonuç alınamıyorken maalesef aynı durum çıraklık yapan gençlerimizde de yaşanmakta. Çırak da bulamadığımız gibi arada sırada bulmuş olduğumuz çıraklarda birkaç gün çalıştıktan sonra işi bırakıyorlar: Bu durumda bizleri olumsuz yönde etkilemekte.

Tamir atölyenizde, nerelere hizmet vermektesiniz?

Kapalıçarşı'daki ve Kapalıçarşı dışındaki neredeyse Bursa'daki bütün kuyumcuları zaman zaman yardımcı olmaktayız.

Mesut Bey altın fiyatları da son zamanlarda oynak bir seyir sergilemekte bu konu hakkındaki fikirlerinizi de merak ediyorum.

İLLA KAZANAN ALTIN OLUR

Altın her zaman altındır. İnsanın yaradılışından bugüne altına ve takılara özellikle bayanlar yoğun rağbet göstermişlerdir ve insan var olduğu sürece bu ilgi devam edecektir. İnsanların altınlara ihtiyaçları olduğu gibi her ülke ekonomisine de altın gerekmektedir. .Fiyatlar arz talebe göre belirlendiği gibi, ülke ekonomileri ile de direkt bağlantılıdır ama sonuçta " İlla kazanan altın olur "diyebilirim Yatırımcı her zaman yatırımını yapsın Zarar etmez diye düşünüyorum.

Mesut Bey röportajımızın sonuna yaklaşırken Bursalı hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz? Ne gibi mesajlar iletmek istersiniz?

Yaklaşmakta olan Ramazan ayının ve ardından gelecek olan Ramazan Bayramı'nın bütün Bursalı hemşerilerimize olduğu gibi bütün vatandaşlarımıza ve İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Mesut Avşar Kuyumculuğun sahibi değerli İş Adamlarımızdan Sayın Mesut Avşar'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılarının devamını dilemekteyiz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

KAPALI ÇARŞI ZEMİN KAT

NO:56

www.mesutavsar.com

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.