Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 32 YILLIK TECRÜBE...

Bursa’mızda günlük, taze balıkları ile adını duyurmuş olan Doğan Balıkçılığın sahibi ve işletmecisi Hasan Doğan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 32 YILLIK TECRÜBE...
Öncelikle Hasan Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Doğan Balıkçılığın kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim? 

 Hasan Doğan, 1975 yılında Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Argın Köyü doğumluyum.  Ailecek 1980 senesinde Bursa'ya taşındık, ilkokulu bitirdikten sonra, çarşıda bir balıkçıda çalışmaya başladım,  4-5 sene tuz pazarında çalıştıktan sonra el arabasıyla sokaklarda balık satışı yaptım. Sonrasında işi ilerleterek kamyonetle yine sokaklarda satış yapmaya başladım. O dönemde pazarlarda pazar yerleri satışları vardı, pazar yeri alarak orada da balık satmaya başladım. 2015 yılında da Emek, Turgut Özal Caddesi üzerinde Doğan Balıkçılık adı altında işyerimize açtık.  Bu sezon buradaki 4. Balık sezonumuz. İstenilen bütün balık çeşitlerimizi temizlenmiş haliyle de sattığımızı ayrıca eklemek istiyorum. Emek’teki işyerimizle birlikte Perşembe günleri Hamitler Semt Pazarında, Cumartesi günleri Çirişhane Pazarında ve Pazar günü de Hürriyet Merkez Pazarında hizmet vermekteyiz.

Peki, bu yıl balık sezonu nasıl gidiyor?

 Şükür, hamdolsun bu sene Palamut bol, Hamsi bol, şu ana kadar görülenler, Sardalya da yine görülüyor, bütün balık çeşitleri bayağı bol geçen seneye nazaran çok daha bereketli diyebilirim.

Peki, Hasan Bey mahallenizde, Emek ve çevresinde genelde hangi balıklar daha fazla rağbet görmektedir?

 En çok Hamsi seviliyor, ama bu sene palamut da bol ve uygun olduğundan o da bayağı büyük rağbet görüyor. Tabii bunun yanı sıra biz burada tazeliğe, hijyene ve kaliteye de aşırı önem veriyoruz, taze satmazsak bize müşteri tekrardan tercih etmez. Elimizden geldiği kadar buna son derece çok dikkat ederek taze ve günlük alıp satıyoruz.

Doğan Balıkçılık’ın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Hedefimiz daima taze balık, günlük balık satarak insanlarımızı mutlu etmek diyebilirim. Başka yerlerde şube açma gibi bir planımız yok, bizim için önemli olan bu bölgede daha da kendimizi göstererek vatandaşlarımıza her zaman taze ve günlük balık yedirme çabası diyebilirim.

Peki, buradan son olarak mahalle halkına ve Bursa’da yaşayan tüm insanlara ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz?

 Söylemek istediğim şudur; yeni doğmuş bebeklere dahi balıklarımızı yedirebilirler, alırken balıklarımıza azami dikkat ediyoruz. Satarken de hijyen şartlarına ve kurallarına uyarak, kaliteli bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Kesinlikle ama kesinlikle bayat veya beklemiş balığa tahammülümüz yok! Buradan bunu bütün hemşerilerime söylemek isterim. Buzlu palamut haricinde asla ve asla donmuş balık satmıyoruz, sonuçta buzlu palamut da yurtdışından geldiğinden bu şekilde olmak zorundadır. Bütün Emeklileri bütün Bursalıları işyerimize bekliyoruz, bizim tek amacımız kalite, hizmet ve güvendir. Biz den balık alıp, memnun kalan bütün kardeşlerimizin bu memnuniyetlerini yakınlarındaki arkadaşları ile dostları ile paylaşmalarını rica ediyorum. Herkese selamlarımı iletiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak satmış olduğu balıkların günlük olmasına,  taze olmasına ve hijyen hususunda aşırı derecede titiz olan ve önem gösteren Doğan Balıkçılığın güzel ürünlerini bütün Bursalılara, hemşerilerimize tavsiye ediyor ve öneriyoruz.

İletişim Bilgileri:

Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi,

Turgut Özal Caddesi No: 83 Osmangazi / Bursa

Gsm: 0 533 711 31 99

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.