Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE 15 YILLIK TECRÜBE: "4 S OTO DİZAYN"

Sektörde güzel çalışmalara imza atarak gözde ve aranılan bir marka olmayı başarmış olan "4 S Oto Dizayn"ın işletmecilerinden Sayın İbrahim Bucu ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE 15 YILLIK TECRÜBE: "4 S OTO DİZAYN"

    Öncelikle İbrahim Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise 4  S Oto Dizayn'ın kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Elbette , memnuniyetle .  Öncelikle bizlere böyle güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

    1962 yılında Bursa'da doğdum. Yıldırım Beyazıt Lisesi mezunuyum . Mezuniyet sonrasında  Bursa'nın köklü kuruluşlarında yöneticilik yaptıktan sonra 2 arkadaşımın vesilesiyle bu sektöre giriş yapmış oldum. İlk olarak  takriben Bundan 15 sene kadar önce" İBS  Oto Buzdolabı İmalatı"  adı altında ilk işyerimi açtım. VIP araçlara buzdolabı üretimi ve imalatı yapmaya başladık. Yedi- sekiz sene kadar bu işyerinde çalışmalar yürüttükten sonra burasını kapatarak  Taner Dizayn'a  ortak oldum. 6 sene kadar burada çalışıp  , üretimimizi sürdürdükten sonra 2017 yılında Taner  Dizayn adını değiştirerek 4  S Oto Dizayn adına dönüştürdük ve takriben 15 yıldır Otomotiv sektörünün bu kolunda çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz. 34 yıllık Evli ve iki erkek çocuğu babasıyım.

    Peki İbrahim Bey 4S Oto Dizayn olarak hangi ürünlerin üretimini yapmaktasınız?

           Oto buzdolabı , yani,araçlar  için derin donduruculu oto buzdolapları üretimi yapmaktayız .Ayrıca bunun yanı sıra arabaların, bilhassa vip araçların iç dizaynı ile ilgili geliştirilmiş tasarım hizmetleri de vermekteyiz. Böylelikle araçları çok daha kullanılır  duruma getirirken, görsel kalite olarak  çok daha üst seviyelere çıkartmaktayız.

   Peki sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz İbrahim Bey?

            Üretimlerimize seri  bir şekilde devam etmekteyiz ,ama her sektörde yaşanılan döviz kuru oynaklığının sıkıntılarını  biz de sektörümüzde  yaşamaktayız

            Genel manada hayatınızdan memnun musunuz?  Çalışmalar  nasıl gidiyor?

            İlk başlarda yaşamış olduğum sıkıntılardan dolayı bazı sorunlarla karşılaştığımdan  pek memnun değilken, şu anda kafamda ki bütün tasarımları kısa zaman zarfında yapabildiğim ve birçok güzel ürün ortaya çıkarabildiğim  için gerçek  anlamda kendimi çok memnun hissetmekteyim.

    Peki bu mesleğe  girmemiş olsaydınız hangi mesleğe girerdiniz?

            Bu mesleğe  girmeseydim  büyük ihtimalle Doğalgaz Tesisat işlerine girmeyi istiyordum, ama bazı olanaksızlıklardan dolayı  giremedim ama kısmet bu sektöreymiş ve  bu alana girmiş olduk ve elimizden geldiğince güzel işlere imza atmaktayız.

     İbrahim Bey bilindiği üzere işsizlik oranları bilhassa gençler özelinde ki işsizlik oranları yüksek çıkmakta. Sizde başarılı bir girişimci aynı zamanda başarılı bir kişi olarak  bu konu özelinde gençlerimize neler önerirsiniz?  Ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

            Genel anlamda ben işsizliğin pek olduğuna inanmıyorum ama maalesef ki bize de gelen genç kardeşlerimiz işe başlamıyorlar bir gün çalışsa da ikinci gün çekip gidiyorlar. Anladığım kadarıyla rahat ve çok daha yüksek paralı işlerin peşinde koştuklarından, emek sarf edilecek bu tür işlere  pek girmek istemiyorlar .Tabii bu uzun süreli beklemelerde genel anlamda işsizlik oranlarını yüksek gösteriyor gibime geliyor.

Peki bizlere 4 S Oto Dizayn'ı gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

            Otomotiv sektöründe araçlar için  buzdolabı  üretim ve imalatı yapan Türkiye'de dört işletme bulunmakta. Bu dört işletmenin biri de biziz tabii bu üretimimizi daha da yükselterek ünlü dünya markalarının kalite ve görselleriyle  4 S  olarak rekabet halindeyiz. İleriki süreçte bu dünya markalarının  da önüne geçmeyi hedeflediğimizi  söyleyebilirim.

Gerçekten de Türkiye'de sadece 4 işletmenin Otomotiv buzdolabı üzerine çalışıyor olması ve bunlardan birinin de sizin olması çok güzel ve onur verici bir durum. Peki sizden sonra ailenizden bu mesleği devam ettirecek kimse var mı?

            Küçük oğlum Salih Bucu yanımda ona yaklaşık olarak 5 yıldır mesleğin ayrıntılarını öğretiyorum .Onun , gelecekte daha iyi seviyelere gelmesini ümit ediyorum ve başaracağına da eminim.

    Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza neler söylemek istersiniz?

            Bütün vatandaşlarımıza,  halkımıza yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Bizlerde sektörünün öncü kuruluşlarından olan 4  S Oto Dizayn'ın  başta firma sahibi Sayın Zeynullah Kurtuluş olmak üzere  İşletmecilerinden Sayın İbrahim Bucu'ya  ve İbrahim Bey'in  değerli oğlu Sayın Salih Bucu'ya çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz. Değişik model ve güzel üretimler yapan bu güzel işletmeyi  ben de  bütün vatandaşlarımıza ve halkımıza şiddetle önermek istiyorum.

 İletişim Bilgileri:

Koğukçınar Mahallesi,

Seymen sokak    No: 15

Telefon: 0 224 250 50 92

Gsm: 0 535 605 79 33

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotograf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.