Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞANS Faktörü!    

Nedir şu Başakşehir’den çektiğimiz diyeceğim ama bu halimizle bir puan bile bizim için ilk yarıda topladığımız 27 puan aldığımız maçlardan çok farklı olmayacaktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2017 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ŞANS Faktörü!    

Ne vardı o dönemde PM Batalla şahsi becerisiyle (bazen de Cristobal Jorquera) atıyor veya attırıyor, Harun Tekin’de tutuyordu. İşte ilk yarıda 17 maçta toplanan 27 puanın formülü sadece buydu ama bu formülün içindeki gizli şifre olan ŞANS faktörünü ne teknik heyet nede yönetim bulmaya çalışmadı.

Sonuçta ne oldu? beklendiği gibi çok kullanmaktan ŞANS faktörü yutan eleman oldu ve puan veya puanlar ortadan kayboldu. Şimdi o dönemde bunu dile getirip yazdığımızda hemen karşımıza mukavemet olarak, “ya bu takım ligin 5.si durumunda!” söylemi geldi. Hal böyle olunca nasıl bakmak istiyorsan öyle görürsün felsefesi gerçekleri görmelerini engelledi.

Eleştiri yaparken “Hamza Hoca istifa etsin!” diye hiçbir zaman yazmadım. Sadece Başkan Ali Ay’ın bu gerçekleri görmesi gerektiğini ve Hamza Hoca’yı karşısına oturtup “neden böyle kötü oynuyoruz?” sorgulamasını yapması gerektiğini söyledim. Fakat sevgili başkanın başındaki ekonomik sıkıntılar beklide bu gerçeği görmesini engelledi, kendisi o problemlerle uğraşırken ve diğer taraftan takım puanları alırken gözden kaçırdığına inanıyorum. Ama şuna da inanıyorum başkan her şeye yetişemez bu sebeple diğer yönetim kurulu üyeleri hatta idari menajer bile başkana yardımcı olmadı.

Bu olayların arkasından teknik adam istifası çok beklenmedik bir şey değildi fakat dedim ya; “bu takım ligin 5.si !” mantığı teknik adam alternatifi konusunda bir hazırlık yapılmasını engellemişti. Peki, şimdi ne olacak? Karar verilen Mutlu Hoca’ya da aynı şekilde davranılmaması gerekmekte yani gerektiğinde önleyici tedbirler alınmalı.

Mutlu Hoca ile birlikte sportif direktör olarak göreve getirileceği söylenen efsane Ivan Ergiç liderliğinde bu kontrol mekanizması devreye girebilir. Bu kararın kesinlikle doğru ve yerinde hatta geç kalınmış bir karar olduğunu söyleyebilirim.

Başakşehir’in üstünlüğünde geçen mücadelede net diyeceğimiz bir pozisyonumuz yok sadece 12’de Del Valle’nin soldan bir şutu vardı. Fakat Boban Jovic’in çizgiden çıkardığı top, yine Harun Tekin’in başarılı kurtarışları, İsmail Konuk’un tehlikeli ters vuruşunda kornere giden top ama her şeye rağmen uzatmalarda tamam 1 puanı cebe indirmek üzereyken kaptanın kaptırdığı topta gelen gol. Yapacak bir şey yok maalesef ama lige verilen arada Mutlu Hoca’nın takıma yapacağı minik dokunuşları bekleyeceğiz.        

“MUTLU” ama ÜZGÜN!

Bursaspor’da arka arkaya gelen üç yenilgiden sonra gönderilen Hamza Hamzaoğlu’nun ardından dördüncü maçtan da eli boş ayrıldı. Teknik Direktörlük için anlaşılan Mutlu Topçu’nun da locadan izlediği Medipol Başakşehir karşılaşmasında 90+4’de yenilen gol tüm hesapları alt üst etti.

Teknik direktörlük problemiyle boğuşmaktan transfere bile zaman ayıramayan Başkan Ali Ay ve yönetimi, Azerbaycan ile Almanya turlarından sonra rotayı tekrar yerli teknik adama çevirmesi yeni tartışmalara neden oldu. Aslında tartışma teknik adamın yerli olmasından değil üzerinde karar kılınan Mutlu Topçu olmasından kaynaklanıyor. 

Mutlu Topçu adı üzerinde ikiye bölünen camia, madem yerli teknik adam olacaktı neden Adnan Örnek veya İsmail Ertekin’in tercih edilmeyişini sorguluyor. Adı ortaya atılan yaklaşık 10’dan fazla teknik direktörün isimlerinden hiç birinin üzerinde yoğunlaşamayan camia ve Başkan Ali Ay’ın canı bir hayli sıkılmış durumda.

Anlaşma sağlanan teknik direktör Mutlu Topçu ile birlikte sportif direktörlük için anlaşma sağlanan eski futbolcumuz Ivan Ergiç’le de temasa geçen yönetim şampiyon kadronun unutulmaz ismi Ergiç ile birlikte yeşil beyazlı kulüpte ilk defa sportif direktörlük görevi getiriliyor. Ivan Ergiç’in hafta sonuna doğru Bursa’ya geleceği öğrenildi.

TUNAHAN HOCA ÇOK ÜZGÜN

Başakşehir karşısına Bursaspor’u hazırlayan ve takımın başında çıkan U21 teknik direktörü Tunahan Akdoğan, sahaya sürdüğü ilk 11’de devre arasında gelenlerden sadece Boban Jovic’e yer verirken Bogdan Stancu ve Onur Atasayar’ı yedek soyundurdu. 

Başakşehir karşısında Bursaspor’un her ne kadar çok varlık gösteremese de mücadeleyi uzatmaların son dakikasında İrfan Can Kahveci’nin ayağından yediği golle kaybeden Tunahan Hoca maçtan sonra bir hayli üzgündü. 

Basın toplantısında konuşan Tunahan Hoca; "Başakşehir iyi bir takım İstanbul'da bu takıma pozisyon vermeden pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Ancak son dakikada gelen gol enteresandı, hafta arası yaptığımız çalışmalarda rakibi izleyip iyi analiz yaptığımızı düşünüyorum. Son dakikada gelen gol bizleri üzdü.”

“Özellikle ilk yarı rakibe fazla pozisyon vermeden bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik, oyunun akışı farklı olabilirdi. İkinci yarı kontrataklarla ileri ye doğru yaptığımı hücumlarla etkili olmayı düşündük. Zaman zaman ilk yarı olduğu gibi pozisyon bulamasak da pozisyon da vermedik” diye konuştu.

DENİZ YILMAZ’DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz sezon devre arasında Bursaspor’a gelen Deniz Yılmaz, ligin ikinci yarısıyla birlikte yüksek bir performans göstererek takıma katkı veren futbolcu geçirdiği sakatlık sonrasında bir türlü istenileni veremiyor. 
Bu sezon ligin başından bu yana forma şansı bulduğu müsabakaların tümünde bir türlü vasatı yakalayamayan Deniz Yılmaz, bu performansı ile geçtiğimiz maçlarda taraftarların protestosuna maruz kalmıştı. Teknik adam Tunahan Akdoğan’ın şans verdiği futbolcu Başakşehir karşısında da takıma katkı veremedi. Şimdi merak edilen konu yeni teknik adam Mutlu Topçu döneminde bu performansı yukarı çıkarabilecek mi? veya bu performansıyla yine forma şansı bulabilecek mi?

TARAFTARIN ÇAMLICA ÇİLESİ!

Özellikle İstanbul deplasmanlarında maça giden taraftarın Çamlıca Gişeleri girişinde güvenlik nedeniyle spor şube ekipleri tarafından durdurularak kafilenin aranması ve toplanması esnasında uzun saatler bekletilmesi tepkilere neden oluyor. 

Çamlıca girişinde tüm taraftarı toplayarak polis eskortu eşliğinde stadyuma kadar kafile halinde götürülmesinden rahatsız olmayan taraftarlar, bu noktada çok uzun süre bekletilmekten maçlara son anda yetişmekten şikâyetçiler. Başakşehir maçında yine aynı uygulamayla karşılaşan taraftarlar, klâsik İstanbul trafiği nedeniyle maça dakikalar kala yetişme çilesi devam etti.

TRİBÜN AKİLLERİNDEN MESAJ!

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinden sonra yönetimin bu konuda hazırlıksız olduğundan yeni teknik adamı bulmasında 1 haftadan fazla zaman kaybedilmesinin yanı sıra transferde de geç kalınması taraftarlar arasında faklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bursaspor’a tribünlerden aralıksız senelerce destek veren ve eski teksas olarak bilinen taraftar grubunun akil ağabeyleri kulübün içinde bulunduğu durum nedeniyle takıma ve yönetime sahip çıkan mesajlar verdiler.
Fuat TÜRKSEVER; “İçinde bulunduğumuz bu durumu sadece Başkan Ali Ay ve yönetimine yüklemek gerçekten insafsızlık olur. Elbette hataları olabilir fakat kulübün içinde bulunduğu mali durum nedeniyle karar vermekte zorlanıyorlar. Bu hem teknik adam hem de futbolcu transferlerine yansımakta, bizler senelerce takımını ve armasını destekleyenler olarak her zaman takımımıza sahip çıkılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Çok farklı görüşler olabilir fakat bunların şu dönemde yüksek sesle dile getirilmesi takımı negatif yönde etkileyecektir” dedi.

Ergün PAKÇA; “Bu takımı menfaatsiz sevenler olarak içinde bulunduğumuz durumdan kurtulabilmek için yapıcı olmak durumdayız. Fakat özellikle sosyal medyada vurun abalıya mantığıyla çok sert eleştiriler yapılmakta, bunların yapılacağı yer Genel Kurullar olduğunu düşünüyoruz ama bunun kesinlikle eleştiri yapılmayacak anlamı çıkmasını istemem. Geçmişte kötü günler yaşamış ama dipten kuvvetli bir vuruşla süper lig şampiyonluğu yaşamış Bursaspor’un bundan sonra tekrar o kötü günlere dönmemesi için eleştiri ölçümüzü ayarlamamız gerekiyor” dedi.

Muharrem ALP; “Buradan tüm camiaya seslenmek istiyorum, lütfen artık topa basın ve tenkitleri bırakın bakın dostlar renktaşlar. Şu an Bursaspor'un kadrosu altımızda bulunan bütün takımlardan daha kötü Battala ve Harun dışında elle tutulacak topçumuz yok. Eğer tepkiler ve maç esnasında yoğun baskılar sürerse bu ortamı topçularda teneffüs ederse hiç anlayamayız ve bu takım küme düşer. Buna en çok bizler yani Bursalılar ve Bursasporlular üzülürüz. Yönetim Teknik Heyet ve Topçular bu gün varlar yarın yoklar onun için aklımızı başımıza alalım Lig sonuna kadar hep destek tam destek verelim çünkü Bursaspor bir tane başka Bursaspor yok.” 



HABER VE FOTORAF ADNAN ALP

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.