Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANAT HAYATINDA "ÇEYREK ASIRLIK" TECRÜBE

Bursa'mızın yetiştirdiği değerli sanatçılardan Tahir Özcan Ersöz Akademi'nin kurucusu Sayın Tahir Özcan Ersöz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SANAT HAYATINDA "ÇEYREK ASIRLIK" TECRÜBE

Öncelikle Tahir Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Tahir Özcan Ersöz Akademisi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, 1982 yılında Bursa'nın Orhangazi ilçesinde doğdum. 9 yaşında dansla tanıştım. 12 yaşında gitar çalmaya başladım. Liseyi Bursa Tan  Lisesi'nde bitirdim .Uzun süre dans eğitimi aldıktan sonra Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dans Bölümünü 2005 yılında tamamlayarak mezun oldum. Akabinde Yeditepe Üniversitesi Müzik Bölümünde Yüksek lisansını kazandım 2007'de de mezun oldum. Halen Anadolu Üniversitesi Radyo-Televizyon Programcılığı  bölümüne devam ettiğimi de söylemek istiyorum. Sonrasında Anadolu Ateşi'nin gerçekleştirmiş olduğu sınavı kazandım ve dansçı olarak bu grupta yer almaya başladım. 8 yıl Anadolu Ateşi ile birlikte 48 ülke ve 192 şehirde  dans yaptım. Bu süreç sonunda  İzmir Bornova Halk Eğitim'de iki sene kadar görev aldım. 2012 yılında Memleketim olan Bursa'ya yerleştim ve Tahir Özcan Ersöz Akademi'sini açarak hizmet vermeye başladım. Akademi'miz de yaklaşık olarak 270 öğrencimize eğitim  verdiğimizi de sırası gelmişken söylemek istiyorum.

Tahir Bey Bursa'da sizi bilmeyen tanımayan yok hangi sanatsal  eğitimleri vermektesiniz ve bu eğitimlere  ilaveten yeni başlamış olduğunuz  eğitimleriniz ile ilgili de  bilgi verirseniz sevinirim?

Kuruluşumuzdan  bugüne Pop Dans, Modern Dans, Hip hop, R&B ve  Jimnastik derslerinin yanı sıra  piyano, keman, gitar, Şan eğitimine  ilaveten kayıt stüdyomuzun da açıldığını buradan bütün sanatseverlere  müjdelemek istiyorum . Bu stüdyomuzda Doğum günü ve özel günler de özel ses kaydı ve şiirlerin okunabileceği, aktivitelerin yanı sıra beste çalışmaları da yapılabilmektedir.

Ayrıca müzik stüdyomuzda bulunmakta ,  bu stüdyomuzda dışarıda olabilecek meraklı gruplara stüdyomuzda çalışma imkanı sağlayabilmekteyiz.

Bunlara ilaveten; yeni açılan bateri, elektro gitar, bas gitar derslerimizin bulunduğunu eklemek istiyorum.

Bayanlarımıza özel zayıflamalarına da yardımcı olan ve çok sevdikleri zumba  fitness derslerimize de başlamış olduğumuzu sırası gelmişken değinmeden geçemeyeceğim.

Bu değerli bilgiler için size teşekkür ediyorum ve sorularıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum.

Bu tür yoğun bir sanatsal faaliyetler içinde girmemiş olsaydınız ve böylesine güzel bir Akademi

açmamış olsaydınız hangi tür bir meslekte ya da şartta devam etmeyi arzulardınız?

Sokakta müzik çalardım diye tahmin ediyorum.

Genel manada Hayatınızdan memnun musunuz?

Hayatımdan genel manada değil tamamıyla memnunum. Ailem, arkadaşlarım ,dostlarım olarak çok memnun olduğumu şimdiye dek  "keşke" diye bir şikayetim olmadığını söylemek istiyorum. %99 oranında mutlu olduğumu da ayrıca eklemekte yarar var olduğu kanaatindeyim.

Tahir Bey bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta ,bilhassa gençler özelinde ki işsizlik oranları daha da yüksek çıkmakta. Sizde genç ve başarılı bir sanatçı olarak bu konuyla ilgili genç arkadaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz neler öğütler siniz?

Benim düşüncem iyi bir yere gelebilmeleri için iyi insanlarla arkadaşlık kurmalarının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.  Gençlere bu konuyla ilgili iki öneride bulunmak istiyorum.

Birincisi; Sevdikleri iş ve mesleğe  odaklanmaları,

İkincisi ise;  İdeallerini önceden planlayarak gerçekleştirebilmek için yoğun bir şekilde üzerine düşmeleri ve mutlaka ne olmak  istiyorlarsa o grup kişi meslek erbabı ya da sanat üzerine o kişilerle zaman geçirmelerini bilhassa belirtmek istiyorum.

Peki, Tahir Özcan Ersöz Akademisi'nin gelecek hedefleri neler.? Bundan 5 sene 10 sene 20 sene sonraki uzun vadedeki planları ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Şunu kesinlikle söylemek istiyorum ki; Planım aslında "Sanat Üniversitesi" açmak. Türkiye'de hep üniversite içerisinde bir sanat kolu var. Benim planım da ise yine YÖK'e ya da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir sanat Üniversitesi açma fikrim bulunmakta. Bu çok çabuk olmamakla birlikte benim gelecek 20-30 yıllık plan çerçevesinde mutlaka bu planı hayata geçirmeyi planladığımı söylemek istiyorum.

Bursa'nın yetiştirmiş olduğu ender sanatçılardan olmakla birlikte, kendisini ve enerjisini kendisi gibi güzel sanatçılar yetiştirmeye adamış olan Sayın Tahir Özcan Ersöz'e  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve ileriki süreçte açmak istediği Sanat Üniversitesi planında başarılar diliyor ve her zaman yanında olduğumu  belirtmek istiyorum.

İletişim Bilgileri;

29 Ekim Mahallesi,

401.Sokak      No: 5

Telefon: 0 224 413 42 22

Gsm: 0 532 430 34 99

Facebook: tahir özcan ersöz

Instagram: tahirözcanersöz

Mail:tozcanersoz@gmail.com

Youtube: tahir özcan ersöz

Nilüfer /Bursa

Haber ve Fotograf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.