Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SALİH USTA LOKANTASI LEZZETİN ADRESİ

Babasından almış olduğu bayrağı daha yükseklere çıkartma çabasında olan "Salih Usta Lokantası'"nın ikinci kuşak işletmecisi olan Sayın Volkan Büyükdağ ile keyifli ,bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SALİH USTA LOKANTASI LEZZETİN ADRESİ

"Salih Usta Lokantası'"nın ikinci kuşak işletmecisi olan Sayın Volkan Büyükdağ ‘Bu sektörde ilerleyen süreçte  daha geniş  , ferah mekanda daha fazla çeşitliliği olan  bir işletme açarak  çok daha fazla kişiye güzel lezzetlerimizi sunma  hedefimin  bulunduğunu  söyleyebilirim’ dedi.

Öncelikle Volkan Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Salih Usta Lokantası'nın geçmişi ve bugününü, bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1993 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdum. Bursa Necatibey Meslek Lisesi'nden 2012 yılında mezun oldum. Sonrasında Askere gittim ve geldim. 1 yıldır da evliyim.

Babam Salih Büyükdağ , 1981 yılında girmiş olduğu bu sektörde,  1988 yılında ilk işletmesini açmış, sonrasında 1996 yılında Bursa'ya yerleşmiş ve Bursa'da da ilk lokantasını Gazcılar'da açmış iki buçuk yıl kadar burada hizmet verdikten sonra Bağlarbaşı'nda yeni yerini açmış. Sonrasında 2003 yılında ise şu anda hizmet vermiş olduğumuz yere geçtik. Ben de toplamda 30 yıldır bu sektörde hizmet vermekte olan babamın yanında bu mesleği ayrıntısı ile öğrenmeye çalıştım ve son 3 yıldır da Salih Usta Lokantası'nın işletmeciliğini yapmaktayım.

Volkan Bey, bizlere menüleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Elbette, sabahları  saat 05:00  itibariyle 6 çeşit çorbamız daima hazır bulunmaktadır.

Bunlar;

-- Ezogelin Çorbası,

-- İşkembe Çorbası,

-- Tavuk Suyu Çorbası,

-- Yayla Çorbası,

-- Ayak Paça,

-- Mercimek Çorbası.

Bütün çorbalarımız çok lezzetli ve çok güzeldir, ancak ayak paça çorbamıza ekstra bir parantez açmak isterim.  Çok sağlıklı olup, yüksek besin maddeleri içeriği ile çok zengin olduğunu, değerli müşterilerimizi hatırlatmak istiyorum. Bu çorbayı bölgemizde ilk yapan işletme olduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Öğlene doğru 12 çeşit yemeğimiz çıkmaktadır. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursam;

-- Saç Kavurma,

-- Etli Erzincan Kuru Fasulyesi,

-- Hünkar Beğendi,

-- Ali Nazik,

-- Ciğer Sarma,

-- Haşlama Et ,  başta olmak üzere her yörenin en güzel yemekleri bulunmaktadır.

Yemeklerimizin haricinde günde 4 çeşit tatlımızın da  bulunduğunu  söylemek  istiyorum .

Ayrıca düğün , cemiyet  ve özel günler için toplu yemek  siparişleri de aldığımızı belirtmek isterim.

Peki bizlere Salih Usta Lokantası'nın gelecek hedefleri ile ilgili neler söylersiniz?

Bu sektörde ilerleyen süreçte  daha geniş  , ferah mekanda daha fazla çeşitliliği olan  bir işletme açarak  çok daha fazla kişiye güzel lezzetlerimizi sunma  hedefimin  bulunduğunu  söyleyebilirim.

Çorbalarından yemeklerine ve tatlılarına  kadar gerçekten de kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeksizin yapmış oldukları  bu  güzel lezzetleri bende bütün Bursalılara önermek istiyorum . Kesinlikle pişman olmayacakları ve her gün gelmek isteyecekleri bir mekan olacağına eminim.

Bizleri güzel bir şekilde karşılayan ve ağırlayan ,Sayın Volkan Büyükdağ'a  ve değerli babası Sayın Salih Büyükdağ'a  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek planlarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Bağlarbaşı Mahallesi,

Mümin Gençoğlu Caddesi,

Yasemin Sokak No: 4

Gsm: 0 546 548 16 65

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.