Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SALÇA MAKİNALARI ÜRETİMİNDE LİDER KURULUŞ ‘Gönül Metal’

Bursa'da salça makinası ve üretimi dendiğinde akla gelen ilk kuruluşlardan olan Gönül Metal’in kurucusu ve sahibi Sayın Gökhan Salım ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SALÇA MAKİNALARI ÜRETİMİNDE LİDER KURULUŞ ‘Gönül Metal’

Tamamen yerli üretim yaparak, emsallerine fark atmış olan Gönül Metal Keşan, Edirne, Çanakkale, Eskişehir, Antalya başta olmak üzere yurdun dört bir yanına makinaların satışını yapmaktadır.

Öncelikle Gökhan Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Gönül Metal'in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.

Memnuniyetle 1981 yılında Karacabey ilçesinin Taşpınar köyünde doğdum. Tophane Endüstri Meslek Lisesi makine kalıp bölümünden 1998 yılında mezun oldum. Robert Bosch' da makine operatörü olarak 6 yıl çalıştım. Daha sonra Tofaş' da sevkiyat sorumlusu olarak iki yıl çalıştıktan sonra mesleğimin de vermiş olduğu avantaj dolayısıyla edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden, ayrıca salça makinalarının üretimi ile ilgili sektördeki eksiklikleri de görmüş olduğumdan dolayı 2009 yılında "Gönül Metal "   adıyla işletmemize kurdum.

Peki, Gökhan Bey genel anlamda hangi makinalarının üretimini yapmaktasınız?

Gönül Metal olarak ağırlıklı ev tipi salça makinaları, piyasa tipi salça makinaları( Büyük), hamur karma makinası ve bu seneden itibaren üretimine başlamış olduğumuz kıyma makinaları üretmekteyiz. Üretimlerimizde gıdaya uygun 304, birinci kalite paslanmaz çelik kullanmakta olduğumuzu da sırası gelmişken belirtmek isterim.

Yıllık kaç makine üretebilmektesiniz?

Ilık yıl 20 adet makine üretirken, ilerleyen yıllarda sırasıyla 50, 80, 100, 120 adet gibi yıllık üretim rakamlarına ulaştık, en son 2016 yılında 300 adet ürettik. 2017 yılı tahmini üretimimizin ise 400 adet civarı olmasını beklemekteyiz.

Firmanızın hedefleri hakkında bizlere neler söylersiniz?

Üretimlerimiz de el işçiliğini her geçen gün azaltarak orta ve uzun vadede tamamen seri üretime geçme planlarımız bulunmaktadır.

Sektörel sıkıntılarınız hakkında bizlere neler söylersiniz?

Kalifiye eleman sıkıntısı ve bilhassa kalifiye argon kaynakçısı bulmakta müthiş derecede zorlanmaktayız. Bu durum üretimimizi de etkilediği gibi gelecek planlarımızı oturtma mız da da bizleri sıkıntıya sokmaktadır. Yıllık pazarlama ve satış itibarıyla 2000 adetlik bir makineyi rahatlıkla yurt genelinde satabilecek kapasitede olduğumuz halde, yukarıda değinmiş olduğum bu sıkıntılardan dolayı hedeflediğimiz nihai üretim rakamlarına ulaşamamaktayız.

Ülke genelinde genel olarak hangi bölgelere satışlar yapmaktasınız?

Keşan, Edirne, Çanakkale, Eskişehir, Antalya başta olmak üzere yurdun dört bir yanına makinalarımızın satışını yapmaktayız. Ayrıca satışını yaptığımız makinaların yedek parça ve garanti konularında da tamamen arkasında olduğumuzu yeri gelmişken belirtmek isterim.

Müşterileriniz niçin sizi seçmeliler Gökhan Bey?

Neden biz; Kesinlikle müşterilerimizin mağdur olmasına izin vermem. Bursa içinde birebir servis hizmetini kendim yapmaktayım. Müşterilerimizle olan güveni dostlukla pekişmesi esasına dayalı bir ticaret ilişkisi bizim bir numaralı tercih edilme sebebimizdir diye düşünmekteyim.

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları bilhassa, gençlerin işsizlik oranları yüksek çıkmakta, sizde genç bir işadamı olduğunuzdan gençlere bu konu hakkında neler tavsiye edersiniz?

Örneğin ben tasarım programı kullanmayı bilmediğimden, sanal öğretim setleriyle şu anda kendi kendine yetebilecek potansiyele ulaştım. İşsiz olan gençlerin de kendi alanlarında mutlaka kendilerini geliştirmelerini maddiyata ilk planda önem vermeyerek, öncelikle saygınlık, dürüstlük ve insan ilişkileriyle dost kazanmaları neticesinde, zaten maddi sorunların da zaman içerisinde olumlu yönde çözüleceği kanısındayım.

Röportajımızın sonuna yaklaşırken, Bursalılara, hemşerilerimize ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

Ev tipi salça makinaları, sanayi tipi salça makinaları, hamur makinaları, kıyma makinaları üretiminde Gönül Metal olarak kalitemizde iddialıyız bu tür makinalara ihtiyacı olan Bursalı hemşerilerimizi işyerimize gelerek makinalarımızı yerinde görmelerini ve bilgi almalarını şiddetle önermekteyim.

Ayrıca yaklaşmakta olan Ramazan ayının ve sonrasında kutlayacağımız Ramazan Bayramı'nın memleketimize ve bütün İslam âlemine bereket ve esenlikler getirmesini diliyorum.

Gönül Metal'in kurucusu ve sahibi Sayın Gökhan SALIM'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyor ve gelecek hedeflerine de ulaşmasını canı gönülden bekliyoruz.

İLETİŞİM

Çirişhane Mah. 2.Bircan sok. No:18/A Osmangazi/BURSA

Gökhan SALIM

0530 329 31 01

info@gonulmetal.com

gokhansalim@gmail.com

www.gonulmetal.com

www.salcamak.com

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.