Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIKLI ,SOSYAL BİR MUHTARLIK ANLAYIŞIMIZ OLACAK...

Birbirinden kapsamlı projeleriyle Hüdavendigar mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisini çekmiş olan Mahalle muhtar adayı Mehmet Şirin Günay ile başta adaylık süreci, hedefleri ve projelerini baz aldığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SAĞLIKLI ,SOSYAL BİR MUHTARLIK ANLAYIŞIMIZ OLACAK...
Sayın muhtar adayım, Mehmet Beyöncelikle sizi tanımak isteriz?Sonrasında sizimahallenizde aday olmanıza etki eden sebepleribizlerle paylaşırsanız sevinirim?

   --- Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne  ve değerli  yöneticilerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Mehmet Şirin Günay. 1959 doğumluyum, ilkokulu Gercüş'te, Ortaokulu Tatvan'da, Sağlık Koleji'ni Çankırı'da, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni Erzurum'da bitirdim. 1980 yılında Silvan'da sağlık memuru olarak göreve başladım. 1983 -2006 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Verem Savaş Daire Başkanlığı'na bağlı 7. Grup Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ,Adapazarı ve Kocaeli illerinin en   ücra köylerine  kadar giderek çalıştım. 2006-2009 yılları arasında Hüdavendigar sağlık ocağında çalıştım.  2009’dan itibaren Çekirge Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladım .  Ocak 2019'da ise emekli oldum. 1983 yılından beri Hüdavendigar mahallesinde ikamet etmekteyim.  Açtığım Özel Sağlık Kabininde uzun yıllar  mahalleme  hizmet ettim  ,şimdi muhtar olarak sizlere hizmet etmek istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum. Uzun yıllar mahallemizin hem sağlıkçısı olarak, hem de sünnetçileri olarak hizmet ettim, binin üzerinde sünnet gerçekleştirdim.

         İkinci  sorunuza gelecek olursam öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; mahallemiz uzun yıllardır hak ettiği hizmeti alamamaktadır. Muhtar mahallenin gören gözü, duyan kulağıdır. Devlet ile millet arasında köprü vazifesini görür. Mahallemizin eksikleri çok. Mahallemizde gecekondularda olduğundan fakir fukarası da çoktur. Bu insanlara  el  atmamız gerekiyor, belediyeden ve diğer bütün sosyal yardım kuruluşlarından ,vakıflardan gelen  yardımların  öncelikle hak edenlere adil bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Bunları gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra mahallemize diğer birçok mahallede olan Mahalle Konağı'nın açılması lazım  .  1 .katından muhtarlığın olduğu ( Hala derme çatma bir kulübede muhtarlık hizmeti veriliyor) diğer katlarında  Meslek edindirme kurslarının olduğu, kreşlerin olduğu ,taziye evinin olduğu bir Mahalle Konağı olması lazım.  Kına gibi olabilecek küçük cemiyetlerin,  toplantıların , taziyelerin yapılacağı bir konak olmalı burası.

    Mahallemizde Hüdavendigar  Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmak istiyorum . Bu Dernek vasıtası ile çok daha fazla yardımın insanlarımıza bulaşmasını sağlayacağız  .Azalarımızla birlikte sokak  sokak dolaşacağız, en önemli icraatlerimizden biri ise Muhtarlığımızdan alınan değerli kağıtlardan( ikametgah, nüfus sureti vesaire)  gibi evraklardan kesinlikle ücret  almayacağız. Bunun yanı sıra mahallemizde fakir fukaralar için özellikle sağlık alanında onlara yardımcı olmak istiyorum, emekli  sağlık memuru olarak diyelim ki serumu, iğnesi  pansumanı için  gidip evlerinde ücretsiz gerçekleştireceğim böyle bir güzel hizmetimiz olacak. Ben bu hizmeti evlerinde vereceğim hem de kesinlikle ücret almayacağım. Sağlıkçı olmanın vermiş olduğu avantajı insanlara seve seve yapacağım insanlara olan sevgim nedeniyle zaten muhtarlığa aday oldum.

    Güler yüzlü bir hizmet anlayışı olacak Muhtarlıkta.  Herkese gelen bütün  vatandaşlarımıza sevgi saygı   dahilinde  davranılacak,  işleri görülecek ve çeşitli ikramlar da yaparak onları uğrayacağız İnşallah .  Benim maddi anlamda bir sıkıntım yok, maaşımda var, param da var, işim de var, gücüm de var, benim bir sıkıntım yok.  Benim amacım bundan sonra Hüdavendigar Mahallesi’ne hizmet edebilmek, vatandaşa hizmet edebilmek, zaten vatandaşlarımıza olan hizmet aşkından dolayı aday oldum. Çünkü uzun yıllardır halkımız Mahalle sakinlerimiz hak ettiği hizmeti alamıyor  birçok sıkıntı yaşadılar. İnşallah bunların hepsini unutturacağım. Küs olan vatandaşlarımızın ailelerin barışması için girişimlerde bulunacağız . Onların iyi günlerinde kötü günlerinde yanlarında olacağım. Bunun yanı sıra taziye günlerinde yemekler yapıp ücretsiz dağıttıracağım, onların bu acılı günlerinde yanlarında olacağım. Ayrıca sabahleyin vatandaşlarımızın çaylarını içebilecekleri, simidini, poğçasını yiyebilecekleri   bir nokta açacağız.Bunu hatta göreve gelmemiz durumunda 1 Nisan’dan itibaren hayata geçirmek ile ilgili girişimlerde bulunacağım. Sonrasında mahallemizdeki sokak köpekleri ile ilgili bir çalışma yapacağız , yem ve barınakları ile ilgili mutlaka bir çalışma yapacağımızı da söylemek istiyorum. Bunun yanı sıra mutlaka moral günleri yapacağız. Yılın belirli günlerinde piknik yaparak insanlarımızı bütün  sakinlerimizi götüreceğiz orada yapacağımız ikramlar  yine bizden olacak kesinlikle onlardan herhangi bir talepte bulunmayacağım. Bunun yanı sıra mutlaka kültür gezileri gibi geziler düzenleyeceğiz, bu konuda  istişareler neticesinde adil bir düzenleme yapacağız, herkese eşit davranacağız. Mutlaka bu çalışmalarımızı fakir fukara, gelir durumu n düşük olan vatandaşlarımıza  daha fazla şans vereceğiz. Sonuçta ben de yokluğu ve fakirliği bilen bir kişi olarak oradan geldiğim için mutlaka bu gelir grubu düşük olan vatandaşlarımıza mutlaka ama mutlaka sahip çıkacağım , her zaman onların yanında olacağım. Bunun yanı sıra mahallemizde mutlaka akil insanlar grubu oluşturulacak,  istişarelerde bulunarak mahallemize daha güzel hizmetleri nasıl  getiririz ,değişik hizmetler getirmek için  çalışıp araştırmasını yapacağız. Kapımız her zaman açık olacak ,herkese açık olacak, derdini ,düşüncesini, şikayetini anlatanları  dinleyeceğiz ve çözümler oluşturacağız  . Yerel yönetimler ile Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi ile her zaman Sağlıklı iletişim kurarak mahallemize  en iyi hizmeti getirmeye çalışacağız.

Sayın muhtar adayım, Mehmet Bey adaylığınıza Mahalle sakinlerinin yaklaşımı nasıl?

 --Müthiş bir mutluluk var ,sevinç var ,aday olduğum için çok seviniyorlar , destek olacaklarını söylüyorlar. Bu bağlamda ben bu mahallede çok güzel bir imaja sahibim, uzun yıllardır  hem sağlıkçı ,hem de  sünnetçi olarak elimden gelen her türlü hizmeti sundum ,hala  sunuyorum. Bu bağlamda Mahalle sakinlerimizin desteği olmasa zaten ben bu yola çıkmazdım. İnşallah 1 Nisan'dan sonra her şey çok daha güzel olacak.

Sayın muhtar adayım, Mehmet beyröportajımızın yavaş yavaş sonuna gelmiş bulunmaktayız ,son olarak baştamahalle sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?Neler söylemek istersiniz?

  --- Hüdavendigar Mahallesi sakinlerinden, muhtarlarına oy verirken iyi düşünmelerini istiyorum.  Ve gerçekten oyunu verecekleri adayların kimliğine baksınlar, geçmişlerine baksınlar, ne gibi çalışmalar yapmışlar, eğitimi ,kültürü nedir?  Buna baksınlar ondan sonra oylarını kullansınlar.  Kendi muhtarlarını  seçsinler . Aksi halde başkaları onların muhtarlarını seçerler. Başta Hüdavendigar mahallesi sakinleri olmak üzere bütün vatandaşlarıma  sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.  31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan diliyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.