Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIĞIN DOĞA İLE BULUŞTUĞU NOKTA

Üç kuşaktır bursa'da sektöründe çalışmalar yürütmekte olan "Taner Esin Baharat"ın günümüz işletmecisi Sayın Taner Esin ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SAĞLIĞIN DOĞA İLE BULUŞTUĞU NOKTA

Öncelikle Taner Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise TanerEsin Baharat'ın geçmişten günümüze sürecini bizlerle okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            1981 yılında Bursa'da doğdum. Bu meslek bizim dedelerimizden gelen bir meslektir ve üç kuşaktır Bursa'da hizmet vermekteyiz. Ben de daha çocukluk yaşlarımdan itibaren çırak olarak babamın yanına dükkana gidip gelmeler ile bu sektörde tanışmış oldum ve halen Babam  İrfan Esin ve kardeşim  Samet Esin ile   birlikte burada bu işi devam ettirmekteyiz.  8 yıldır evliyim ve iki erkek çocuk babasıyım. Büyük oğlan daha 6 yaşında olmasına rağmen ara sıra gelerek  yardım etmek istiyor  ve bir bez alıp tezgahları silmeye çalışıyor. Oğlumla  birlikte 4. kuşağında  çalışmalara  başladığını söyleyebilirim. Ayrıca burada bu mesleği başlatan amcam  Kasım  Esin olduğunu da eklemek  istiyorum.

Peki bizlere dükkanınızda hangi ürünlerin bulunduğu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

            Bitkiler ,kozmetik ürünler ,aktariye çeşitleri, baharat çeşitleri, bitkisel çaylar ,bitkisel ürünler, bitkisel kozmetik ürünleri, bitki yağları, pekmez, bal vesaire 1500 ila 2000 arasında ürün çeşidimiz  bulunmaktadır.

Peki bizlere gelecek hedeflerinizile ilgili neler söylemek istersiniz?

            İşimizi Butik bir şekilde yapıyoruz. Üç kuşaktır edinmiş olduğumuz tecrübeleri yeni keşfedilen ürünlerle harmanlayarak müşterilerimize geniş bir yelpazede sunmayı amaçlıyoruz ve bunu kendimize hedef edinmiş durumdayız.

Peki sizin gibi işyerlerinden, dükkanlardan alışveriş yapmak üzere olan vatandaşlarımıza ,halkımıza ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

            Halkımızın gitmiş olduğu iş yerlerinde mutlaka tarım ve Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu belgelerin olup olmadığına dikkat etmelerini, Ayrıca bunların yanı sıra belediyenin vermiş olduğu ruhsatnamelerin  olup olmadığı ile ilgili konulara da ehemmiyet göstermelerinin kendilerinin  yararına olacağını söylemek istiyorum.

Taner Bey kış ayı ortalarındayız , Bu dönemlerde ve aynı zamanda yaz döneminde hangi tür ürünler yoğunluklasatılmakta?

            Kış aylarında Zencefil, zerdeçal, tarçın, papatya ,ıhlamur, sahlep, ekinezya, kuşburnu, gibi ürünlerimiz yoğun talep görmektedir. Çünkü bunlar kışın soğuk algınlığı   ve öksürükten korunmak için  vücuda birebir destek ve direnç vermektedir. Ayrıca yaz aylarıyla birlikte de bitkisel   Güneş  kremleri , zayıflatıcı  ve form  çaylarının   satışları da bayağı bir  artmaktadır.

Peki Taner Bey bu mesleğe girmemiş olsaydınız hangi meslek üzerine yoğunlaşa bilirdiniz?

            İnanın böyle bir soru hiç aklıma daha önce gelmedi ,çünkü bizim için bu işler yaşam tarzı olmuş bulunmakta , bu  mesleği biz bir iş gibi değil ,yaşamımızın bir parçası gibi görüyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hiç aklımdan başka bir iş, başka bir meslek konusu daha önce geçmedi. Diyerek sözlerini tamamladı.

      Müşterileri ile diyalogları ve konusundaki hakimiyetiyle sektörde Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Taner Esin Baharat'ın günümüzdeki işletmecisi Sayın Taner Esin'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

 

 İletişim Bilgileri:

Orhan Bey Mahallesi,

Gümüşçeken Caddesi      No: 13

Telefon:  0 224 222 10 43

GSM:  0 539 420 81 87

OSMANGAZİ


Haber ve fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.