Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIĞA AÇILAN KAPI...

Bursa'mızın gözde çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Doktor Sayın Serhat Özdemir ile güzel, hoş bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SAĞLIĞA AÇILAN  KAPI...

Öncelikle Ferhat Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise kendi kliniğinizin açılış sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. 1975 yılında İzmir'de doğdum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Uzmanlığımı Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde aldım. 2005 yılında İzmir'den ayrıldım, önce Osmaniye- Kadirli Devlet Hastanesi'nde kısa bir süre hizmet verdikten sonra 5 yıl kadar Malatya'da özel bir hastanede çalıştım. 2010 yılında Bursa'ya geldim yine özel bir hastanede çalıştım, sonunda geçtiğimiz ay, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Evke Mediloft- 2 'de kendi kliniğimi açarak serbest çalışmalara başladım. 16 yıldır evliyim, Eşim Semiha Özdemir Tekstil Mühendisi,13 yaşında "Ege" adında bir oğlumuz var.

Gerçekten güzel bir kariyer ve yurdun dört bir yanında çalışmalarda bulunmuşsunuz. Peki Serhat Bey sizin hayalinizdeki meslek hangisiydi?  Hangi meslekler üzerine çocukluktan günümüze değişen bir süreç yaşadınız?  Bizlerle paylaşır mısınız?

Çocukluğumda 4 yaşlarımda iken yeni çıkmış olan çöp arabalarına, kamyonlarına özenir ve onlara bakarak ben de bir gün çöpçü olmayı hayal ederdim. Fakat, ilerleyen süreçte babam gibi Kimya mühendisi olmayı istedim. Lisedeyken yine hayalim değişti bu sefer uzay, fizik ve matematik ile ilgili bir mühendislik bölümüne girmeyi hayal etmeye başladım. Üniversite sınavının yaklaşmasıyla birlikte belki de annemin de etkisiyle annemin sağlıkçı olduğunu burada belirtmek istiyorum. Tıp Fakültesi'ni tercih ettim ve ilk tercihim olarak kazandım. Tabii bu tercihte annemin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süre çalışmış olması ve benim daha çocukluk yaşlarımdan itibaren birçok kereler Ege Üniversitesine gidip gelmemle hastaneye çok aşina olmuştum ve ilerleyen süreçte de ben de Tıp okumaya karar verdim, tıp fakültesinin sonuna doğru 5. yılına geldiğimde hangi branşa yönelmeyi düşünürken İlk başlarda olmayacakları eledim. Sonrasında da girebileceğim branşlar ile ilgili düşünürken çocuk stajında iki ayrı hocayla çalıştım, şimdi ülkemizin önde gelen profesörleri arasında olan o iki ayrı hocamın hastalara yaklaşımı ve çabası beni inanılmaz derecede etkiledi aynı zamanda bilgi birikimlerinin ve çocuklarla olan iletişimlerinin benim üzerinde çok olduğunu söyleyebilirim. Ben de böylelikle kendim için en iyi branşın çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünün olacağını düşünerek çocuk doktoru bölümüne girmiş oldum .Bu branşı seçtiğim için gerçekten de kendimi şanslı addediyorum çocuklarla birebir iletişim kurabilmek onlara yardımcı olabilmek beni ziyadesiyle memnun etmektedir.

Peki Serhat Bey gerçekten de yeni kliniğinizde çocuklarımız tarafından, daha doğrusu çocuklarımızın aileleri, anne ve babaları tarafından çocuklarının sağlığı için güzel bir teveccüh görmektesiniz, bu teveccühü neye bağlıyorsunuz?

Öncelikle sakin bir yapımın olması çocuklarımızın,  anne ve babalarının dikkatinden kaçmadığı kanaatindeyim. Bunun yanı sıra hasta çocuklarımıza kendi çocuğum gibi yaklaştığımı söyleyebilirim ve kendi çocuğuma yapılmasını istediğim tedavi, yöntem ve ameliyat gibi seçeneklerin bire-bir kliniğimize gelen çocuklarımız içinde isteyeceğimi gözlemlediklerini de düşünüyorum.  Aynı zamanda günün her saatinde ulaşılabilir olmam da önemli bir unsurdur. Telefon ya da mesajlarla her an bilgi edinebilmeleri de bir diğer faktördür diye düşünüyorum.

Serhat Bey gerçekten de yeni kliniğinizde güzel bir enerji yakalamış olduğunuz muhakkak. Peki hem Kliniğinizin, hem de kendinizin özel olarak gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Ailesel hedefimiz,   çocuğumuza iyi bir gelecek sunmak, bu birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz ise daha sakin, nezih bir çalışma hayatıyla çocuklarımıza mutlaka olabildiğince faydalı olmak ve ailelerimizi sosyal medyanın bilgi kirliliğinden uzak tutabilmektir. Diyerek sözlerini tamamladı.

Beyefendi ve güler yüzlü kişiliği ile kısa zamanda bizleri kendine hayran bırakmış olan Bursa'mızın değerli çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Doktor Serhat Özdemir'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

  

    İletişim Bilgileri:

Bağlarbaşı Mahallesi,

1.Sedir Sokak   No :5 /5

Evke Mediloft -2

Randevu Hattı: 0 224 245 20 40

                         0 555 055 20 40

Faks:                0 224 245 20 41

Facebook :uzmdrserhatozdemir

Instagram : drserhatozdemir

www.drserhatozdemir.com

www.bursacocukdoktorum.com

Osmangazi/ Bursa                                                                                                                                              

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.