Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SABİT KARABAYIR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Türk Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabit Karabayır, Bursa Haber Gazetesi’ne röportaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SABİT KARABAYIR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Özge Işkın – Erdem Berk

SAYIN BAŞKAN ÖNCELİKLE SİZLERİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Elbette, öncelikle hoş geldiniz. 1970 Sivas kangal doğumluyum. 27 yıllık devlet memuru ve 2.5 yıldır sendika şube başkanlığı görevini yürütüyorum. Orhangazi Devlet Hastanesi laboratuar teknisyeni olarak görev yaparken, 9 yıl boyunca şube başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Şuanda profesyonel olarak şube başkanlığı yapmaktayım.

EN BÜYÜK ŞUBE BURSA’DA!

Türkiye'nin en büyük şubesi olan Türk Sağlık Sen Bursa Şubesi görevine geldiğinde 2400 üye sayısını 3900’a yükselttiğini belirten Karabayır, üyelerle birebir ilgilenip sorunları çözmeye çalıştığını ve sahada olmayı sevdiğini belirtti. Karabayır ayrıca, geceleri bile nöbetteki arkadaşları ziyaret edip destek vermeye devam ettiğini söyledi.

KOVİD SÜRECİNDE ÜYELERİNİZİN YAŞADIĞI SORUNLAR NELERDİR?

Karabayır: “Öncelikle bilinmeyen bir yolda yürüyoruz. Çok tehlikeli bir salgın ile yüz yüzeyiz. Personelimiz çok yorgun ve saatlerce tulum giymek zorunda kalmaları ayrıca bir baskı yaratıyor. Bu süreçte personelin yanında olunmalı.

TALEPLER YERİNİ BULMADI

“Özellikle Pandemi sürecinde canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarının hiç bir talebi yerine getirilmedi” diyen Karabayır, özellikle de maaşlar konusunda tam bir fiyasko yaşanıyor. 3+1 hemşire maaşı 2800 TL olurken 27 yıllık hemşire 3600 TL maaş alıyor. Hastane de temizlik personeli bile hemşirelerden fazla maaş alıyor. Buna bir an önce bir çözüm bulunmalı. Döner sermaye istemiyoruz bunun yerine seyyanen 1500 TL zam istiyoruz” dedi.

BASIN AÇIKLAMALARI

Çalışkan başkan sürekli basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam ediyor . Sıhhat vermek adına kendi canından vazgeçen, haksızlığa uğrayan huzursuz edilen kahramanlar başlığı altında basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabit Karabayır bir diğer basın açıklamasında ise: “Değerli basın mensupları 11 marttan bu yana Türkiye salgınla mücadele ediyor. Sağlık bakanlığı bu mücadelenin kurumu olarak bu güne kadar yaptıkları ile hep takdir topladı. Sayın Bakan bilim kurulu, günlük açıklamalar ve tedbirler konusunda başarılı bir yönetim performansı ortaya koydu. Hiç şüphesiz ki salgınla mücadelenin kahramanları da sağlık çalışanları oldu başlıklı diğer bir basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendirdi.

Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması;

Sabit Karabayır, “Gece gündüz demeden çalışan, nöbetten nöbete koşan sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesi için birçok görüş beyan edilmiştir. 3 gün üst üste alkışlar ile ruhumuzu beslemeye çalıştık, sonra üç ay tavandan ek ödeme yapılması için kurumlara para aktarıyoruz açıklaması yapıldı. Yıllardır pul olan, gidip de gelmeyen döner sermayeler ile ilgili beklentimiz belki bir nefes olmasıydı. Ancak dağıtımda yaşanan sorunlar ile çalışma barışını olumsuz etkilemekten öteye gidememiştir. Sendikamızın yıllardır sözleşmeli istihdamına karşı net bir tavrı söz konusudur. Bu tavır tüm çalışanların kadrolu ve iş güvenceli olmalarıdır. Farklı statülerde istihdam her şeyden önce güvencesiz çalışma demektir, aynı işi yapan insanlar arasında farklı norm ve ücretlendirmeye sebep olabilmektedir. ‘Bu durum çalışma barışını bozar’ diye haykırmadığımız yer kalmadı. Birileri devlet memurluğu güvencesi kaldırılmalı, sözleşmeli istihdam desteklenmeli diyebilme aymazlığı içerisinde iken sendikamız sonuna kadar güvenceli ve kadrolu memurluk diye haykırmaktadır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.