Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RUBA PİLATES: "PİLATES BİR YAŞAM BİÇİMİDİR"

Eğitimini Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalında tamamlayan, üniversite yıllarında ise İstanbul Doğan Güneş ve Koşuyolu Spor Kulübü'nde voleybol kariyeri bulunan, antrenörlük hayatına öğrencilik döneminde başlayan aktif olarak iş hayatına Tenis, Eskrim, Dağcılık spor kulübü ile giriş yapmış daha sonra ENKA spor kulübünde çalışarak deneyim kazana ve son olarak PİLATES WİTH GERDA’ DA PERSONAL TRANIER olarak uzun zaman eğitmenlik yapan Fatih Emiroğlu ile Bursa'da ekim ayında faaliyete giren RUBA PİLATES salonu hakkında kaliteli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
RUBA PİLATES: "PİLATES BİR YAŞAM BİÇİMİDİR"

Mesleğin akademik donanımı ile beraber, teorinin yanında pratiğe de son derece hakim olan Emiroğlu, hayali olan kendi salonunu açma fikrini hayata geçirmenin tüm pozitifliği içerisinde pilates çalışmaları ile üyelerinin hayatında denge oluşturarak hem fiziksel, hem ruhsal hem de zihinsel bir antrenman temposu uygulamaya çalıştığını ifade etti.

PİLATES YAŞAM BİÇİMİDİR

Pilates kaslardaki kuvveti arttırmaya yardımcı olurken, bununla birlikte esnekliği, dengeyi ve koordinasyonu da beraberinde geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Günlük hayattaki çeşitli yaşam koşulları vücut proporsüyonunda deformasyonlara neden olmaktadır. Vücut postürü bozulmakta kaslar kuvvetini, esnekliğini yitirmektedir. Günümüzde en sık görülen bel ve omurga rahatsızlıkları için pilates en sağlıklı yöntemlerden birisidir. Bu rahatsızlıkların en önemli nedenleri bel ve omurgayı destekleyen kasların kuvvetsizliğidir. Bu bölgelerde yapılacak olan çalışmalarla birçok rahatsızlığın önüne geçilmesine yardımcı olur. Bu sebeple pilates göz ardı edilmemesi gereken zaruri bir eylemdir. Ben de üyelerimde pilatesi yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyorum. Ancak bu şekilde pozitif etkilerini görebiliriz.

HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORSANIZ YÜRÜYÜN

Günün büyük kısmını masa başında geçiren metropol insanının vücudu dengesiz olabilmektedir. Silüeti eğri olabilmektedir. Pilates omurgayı dik tutarak size nasıl durmanız gerektiğini öğreten yardımcı bir sistemdir. Zamanla dik durmak bir alışkanlık haline gelmekte, öz güven tazelenmekte, boy daha uzun görünebilmekte ve sırt ağrıları hafiflemektedir. Fakat pilatesi göz ardı ediyorsanız dahi ben en azından yürümenizi tavsiye ederim. Kan dolaşımını hızlandıracak faaliyetler ile hantallığı önleyebilirsiniz. Çöpü uzaktaki çöp tenekesine atmak, suyu ulaşacağından uzak bir yere koymak ve içmek için kalkmak, sırt ağrılarında elleri açarak esnemek gibi faaliyetlerle de en azından durağanlığa bir nebze dur diyebilirsiniz.

SEZONLUK SPOR HASTALIĞI

Ben çalışmalarımda mental bir farkındalık uyandırmaya, sporu yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyorum. Başta kişinin sağlığı için zaruri olan spor ihtiyacını karşılamasının gerekliliği üzerinde duruyorum. Lakin toplumumuzda sezonluk spor hastalığı mevcut. Yaz ayına gelmeden evvel hızlı biçimde kilo kaybı isteyen bireyin uzun sürede bu çalışmadan fayda sağlaması söz konusu değil. Bu yüzden ben üyem ile çalışmaya başlamadan evvel muhakkak onun benden ne istediğine ve benim ona ne verebileceğime bakarak çalışmaya başlarım.

HOCAYA GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

Röportajımız esnasında seansını tamamlamak üzere olan Ruba Pilates'in en başarılı, disiplinli ve çalışkan üyelerinden Evren Bilge'den de çalışma temposunu, hocasını ve seans sonrası durumunu değerlendirmesini istedik. Evren Bilge, 50 dakikalık seans içinde ve sonrasında pilates hocası verilecek tavsiyelerin son derece önemli olduğunu vurgulayarak çalışılan hocaya duyulması gereken güvenin altını çizdi. Bilge '' Ben pilatesi öncelikle sağlıklı bir yaşam için tercih ediyorum. Seansta hocam tarafından verilen direktifler doğrultusunda çalışmanın hakkını vermeye çalışıyorum. Kendim için bir şey yapmak ve bunu yaşam tarzı haline getirmek beni pozitif etkiliyor. Heves olarak ya da dönemsel biçimde devam edilecek bir eylemden çok daha fazlası pilates. Bu bilinçle sağlıklı yaşlanabilmek adına popüler kültürün dayatmalarına kulak asmadan hocamla beraber çalışıyoruz. Ben Fatih Hoca ile İstanbul'da da çalışıyordum. Bursa'ya geldiğini duyar duymaz soluğu yanında aldım. Son derece profesyonel ve kaliteli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu salona ben eşimle beraber de geliyorum. Kapıdan girdiğimiz an cinsiyet ortadan kalkıyor; güven burada devreye giriyor.'' şeklinde konuştu.

EŞİMİN DESTEĞİNİ GÖZ ARDI EDEMEM

Hayalimi gerçekleştirme yani bir pilates salonu açma konusunda aldığım risklerde kayıtsız şartsız arkamda duran, bir eşten çok daha fazlası olan Ruba Pilates'in medya ayağını koordine eden eşim Sümeyye Emiroğlu'na burada sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda doktorası devam eden eşime akademik hayatında başarılar dileyerek röportajı noktalamak istiyorum. Yaşamımın her zerresine varlığı ile renk katan eşimin ben de verdiği her kararda arkasında değil yanındayım. Zorlukları beraber göğüslediğimiz için güzel anların tadını emin olun daha fazla çıkarıyoruz biz...

HABER VE FOTORAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.