Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RECEP DUMLU ÇELİK KONSTRÜKSİYON VE FREFABRİK SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ KURULUŞ

Uzun yıllar Yurtiçi ve yurtdışında güzel çalışmalara imza attıktan sonra "Recep Dumlu Konstrüksiyon ve Prefabrik"i kurarak çalışmalarına devam eden Sayın Recep Dumlu ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
RECEP DUMLU ÇELİK KONSTRÜKSİYON VE FREFABRİK  SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ KURULUŞ

Recep Dumlu Konstrüksiyon ve Prefabrik"i kurarak çalışmalarına devam eden Recep Dumlu ‘Uzun yıllar yurtiçinde ve yurtdışında çalıştıktan sonra gerçekten artık, bir şekilde dinlenmeye geçmek istiyorum’ dedi.

 

Öncelikle Recep Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Recep Dumlu Konstrüksiyon ve Prefabrik ‘in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

1958 yılında, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde doğdum. Gemlik Borusan'da 17 sene çalıştım ve sonrasında buradan emekli oldum. Uzun yıllar buradaki çalışmalarım bana hayatım boyunca kullanacağım müthiş deneyimler kazandırdı. Sonrasında işim gereği Rusya, Irak ve Venezuela gibi ülkelerde çelik konstrüksiyon ve prefabrik işleri yaptım. Halen Renault, Tofaş, Ford gibi otomobil fabrikalarında makine montajı, robot tesisatı işleri yapmaktayız. Önümüzdeki ay yine Renault’un yeni modelinin piyasaya çıkması dolayısıyla fabrika içerisinde bant sisteminin hazırlıklarını yapacağız. Şu an aynı benim gibi emekli olan 8-10 arkadaşla gönül birlikteliği vererek güzel çalışmalara imza atmaktayız.

Peki, Recep Bey ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?  Bu konuyla ilgili bizleri bilgilendirir misiniz?

Çelik Çatı,

Asma Tavan,

Prefabrik evler ve ofisler,

Makina bakımı, taşıması, söküm ve montaj işleri,

Bant sistemleri ve Robot sistemleri

Gibi çalışmalar yapabilmekteyiz.

Peki, Recep Bey bizlere gelecek ile ilgili planlarınızdan bahseder misiniz?  Neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Uzun yıllar yurtiçinde ve yurtdışında çalıştıktan sonra gerçekten artık, bir şekilde dinlenmeye geçmek istiyorum ve kendimi Uludağ'ın eteklerinde şehre yakın bir bölgesindeki Bir köyde hayvancılık işleri yaparak, hem doğayla, hem tarlayla, hem hayvanlarla uğraşarak bu tür işlere vermek istiyorum. Uzun yıllardır çalıştıktan sonra böyle bir hayatı hak ettiğimi düşünüyorum.

Recep Bey gerçekten de bu hayal ettiğiniz birçok insanın hayali, belirli bir yıldan belirli bir yaştan, uzun çalışma hayatından sonra böyle doğa ile baş başa olabilmek insanın ömrüne ömür katar gibi hissediyorum. Bu planınızda İnşallah muvaffak olmanızı biz de canı gönülden diliyoruz. Ve sorularımıza devam ediyoruz;

Sektör olarak sıkıntılar yaşıyor musunuz?  Bu konuyla ilgili eğer oluyorsa bizlere neler söylemek istersiniz?

Sektörde maalesef para dönmüyor bu sıkıntı yaratmakta. Bunun yanında Suriyelilerde bizim sektörümüzü oldukça olumsuz etkiledi. Bizi etkilediği gibi, bütün sektörleri de etkilediğinin farkındayım.

Uzun yıllar yurtiçinde ve yurtdışında güzel çalışmalar yapmışsınız, güzel deneyimler kazanmışsınız ve şu anda yine emekli arkadaşlarınızla birlikte çalışmalar yürütüyorsunuz. Ama bilindiği üzere ülkemizde de son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkıyor bilhassa gençler arasındaki işsizlik yüksek çıkıyor bu konu ile ilgili başarılı bir girişimci, iş adamı ve işveren olarak gençlere neler tavsiye edersiniz?

Gençlere tavsiyelerim;  Özellikle el sanatlarına ve makbul sanatlara yönelmelerini öneririm. Şimdiki gençler de iş ciddiyeti maalesef yok, bulunmamakta. Genelde bütün gençler kolay iş peşinde koşmaktalar ve onun arayışı içerisindeler. Tabii bu durumda ailelerin de sorumluluğu yüksek. Daha gençler çocukken iş ciddiyetini öğretmeleri ve o zamandan, çocuklarını İş hayatına hazırlanmaları gerektiği inancındayım atasözünde de denildiği üzere "Ağaç yaşken eğilir "misali askerden döndükten sonra gençlere bazı yönlendirmeler yapılsa da bu biraz geç kalıyor gibime geliyor.

Gerçekten anlatımlarınız, olsun, örneklemeleriniz olsun çok yerinde. Sizi bu konuyla ilgili bu şekilde Hayata hazırlayan unsurlarla ilgili nelerden bahsede bilirsiniz? Ve son olarak neler eklemek istersiniz?

Gemlik-Borusan'da 17 sene kadar çalışmam bana hayata başlarken geniş tecrübeler kazandırdı, hayatıma düzen kattı, disiplin kattı diyebilirim. Tabii Sonrasında da güzel çalışmalara İmza atmam Yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarla her gittiğim yerden her çalıştığım kişiden edindiğim tecrübeleri sahaya yansıttığımı düşünüyorum ve de bunların da benim için artı olduğu kanaatindeyim. Şu ana kadar yurt içi ve yurt dışı 50 kadar prefabrik proje ve 60-70 civarı da çatı projeleri gerçekleştirdik. Bu projelerde daima kalite ve müşteri memnuniyeti esaslı çalışmalara imza atmaya çalıştık. Silsile yöntemi ile kişilerin diğer ihtiyaç sahibi kişilere önerileri ve tavsiyeleriyle bugünlere geldik her zaman en iyi ve en kaliteli montajı yapma çabasındayız.  Bizim kalitemizin bilincinde olan halkımıza bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz, Bizler onlar sayesinde buradayız.

Borusan da uzun yıllar çalışarak edinmiş olduğu tecrübe ve birikimlerden sonra çelik konstrüksiyon ve prefabrik işlerini Yurtiçi ve yurtdışında yaparak deneyimlerine deneyim katan Sayın Recep Dumlu ‘ya Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyor ve gelecek planlamaları ile ilgili düşüncelerine ulaşmasını canı gönülden temenni ediyoruz.

İletişim Bilgileri:

Fatih Mahallesi, 4. Funda Sokak No:15

Gsm: 0535 237 44 94

Osmangazi /Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.