Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RASİM KAYNAK: "HAKLARINI HELAL ETSİNLER"

Bursa’mızın Kestel ilçesine bağlı Erdoğanköy Mahallesi muhtarı Rasim Kaynak’la Muhtar olduktan sonra köye yapmış oldukları çalışmalar başta olmak üzere güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
RASİM KAYNAK: "HAKLARINI HELAL ETSİNLER"
Röportajımıza başlamadan evvel sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında bizlere Erdoğanköy’de ne gibi çalışmalar yaptığınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

 1958 yılında Erdoğan köyde doğdum, doğma büyüme buralıyım. İlkokulu köyümde okudum, uzun yıllar hayvancılık yaptım. 1994'te hayvancılığı bıraktım sonrasında emekli oldum. Bazı arkadaşlarımızla görüşmeler neticesinde 2014 seçimlerinde muhtar adayı oldum ve seçildim. Maalesef muhtarlıkta pek umduğumu bulamadım ve bir daha da kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum. Bu muhtarlıkta büyük mağduriyetler yaşadım. Mahallemizde bir mahalle konağı yoktu bir türlü bu konağı yaptıramadık. Eski caminin tescil işi oldu, camimizin restore olacağı ile ilgili bilgi verilmiş olmasına rağmen uzun yıllar bu konular üzerine çalışmış olmama girişimlerde bulunmuş olmama defalarca dilekçe vermiş olmamıza rağmen hayata geçiremedik. Yeri gelmişken Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne hakkını teslim etmek istiyorum. Arazi yolları ile ilgili olsun bize birçok konuda yardımcı oldular, yanımızda oldular.

 Bildiğiniz üzere muhtarların bütçeleri olmadığından köyümüze gelebilecek olan yatırımlarla ilgili hizmetlerle bizler bu konuları Kestel Belediyesi'ne Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile iletiyoruz. Bu süreç zarfında dosyalarda da gördüğünüz üzere 50'ye yakın dilekçeyle kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmuş olmamıza rağmen hiçbir yatırımla ilgili sonuç alamadık. Sadece mahallemizin meydanında kamelya yani gölgelik yapıldı, onu da burada sırası gelmişken hakkını teslim etmek isterim.

Peki, Sayın muhtarım tekrardan aday olmadığınızı söylediniz, bu kararınız kesin mi?

 Kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum. Bu zaman sürecinde Erdoğan Köyü için elimden geleni yaptım, dediğim gibi başvurmadığım kurum kuruluş kalmadı ama elle tutulur bir geri dönüş ile karşı karşıya kalmadık. Benden sonra gelecek olan muhtara da Allah kolaylık versin diyorum. Son olarak Erdoğanköy Mahallesi halkından burada yeri gelmişken helallik istiyorum, benim onlara karşı bir hakkım geçmişse buradan onlara hakkımı helal ediyorum. Onların da bende muhakkak hakları vardır, haklarını helal etmelerini buradan tekrar tekrar söylemek istiyorum. Bu süreçte emin olsunlar ki elimden geldiğince köyümüze mahallemize Erdoğanköyümüze yatırımların, hizmetin gelmesi ile ilgili birçok girişimde bulundum. Ama maalesef yeterli dönüş sağlayamadım. O yüzden de tekrardan aday olmayı kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyor, buradan mahalle halkımıza, sakinlerimize, Erdoğanköylülere selamlarımı iletiyorum tekrardan haklarını helal etsinler diyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bizler de tekrardan aday olmayı düşünmeyen ve mahallelilerden helallik isteyen sayın muhtara bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.


HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.