Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PROFESYONEL HİZMET, GÖZ ALICI PERFORMANS..

Bursa'mızın Gözde İç mimarlarından olan "Selda Cihan İç Mimarlık &Aksesuar'ın kurucusu ve sahibi Sayın Selda CİHAN DİL ile keyifli ve bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PROFESYONEL HİZMET, GÖZ ALICI PERFORMANS..

Öncelikle Selda Hanım sizi tanıyabilirmiyiz ?  Sonrasında ise Selda Cihan İç Mimarlık &Aksesuar'ın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. 1983 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde doğdum. İlkokuldan sonra Avustralya'nın Melbourne şehrine giderek orada ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra Latrobe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nden de 2006 yılında mezun oldum. Ve aynı zamanda dışarıdan uluslar arası İngilizce öğretmenliğini bitirdim. Mezuniyet sonrası mesleğimle ilgili Avustralya'da bir Dubai firmasında 4 yıl iç mimar ve şantiye kontrolcüsü olarak görev aldım. İç mimarlık yaparken aynı zamanda kendi temizlik şirketimi de kurmuş ve yapmış olduğumuz toplu ve butik konut projelerinde son temizlik işlemleri benim firmam tarafımdan yapılıyordu. Çünkü bazen orda temizlik işlemleri adına çalıştığım firma temizlikçi bulma adına zorluk çekiyorlardı bende bir gün aklıma gelen bir fikir ile temizlik şirketi kurup bundan sonra olacak bütün projeler için uzun vadeli sözleşmeler yapıyordum. Bundan 6 yıl kadar önce Türkiye'ye geldim. Yurda döndükten sonra bir iç mimarlık ofisinde çalışmaya başladım ve bu firma ile birlikte Kuzey Irak’taki Erbil ve Dahok şehirlerinde konut tasarımı uygulamaları üzerine de bir müddet çalışmalar yürüttüm. Sonrasında Bursa'ya döndüm ve bir müddet home ofis tarzında çalıştıktan sonra Özlüce Biaport projesinde 4 yıl kadar iç mimar ve şantiye sorumlusu olarak görev aldım, aldığım  görevi bitirdikten sonra  yıllardır inşaat sektörüne hizmet veren  Cihan Hazır Beton Kurucusu olan babam Yaşar Cihan dan da örgenmiş olduğum ticari bilgiler tecrübe ve birikimlere istinaden "Selda Cihan İç Mimarlık & Aksesuar" adı altında kendi işyerimi açtım.  O gün bugündür her zaman profesyonel hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Peki, Selda Hanım işyerinizde ne tür çalışmalar yürütmektesiniz?

Konut tasarımı, bunun yanında istenirse uygulamaları ve hatta anahtar teslimi projelere imza atmaktayız. Müşterilerimiz tercih etmeleri durumunda sadece tasarım işlemlerinide yapabilmekteyiz. Hem mağazamızdan hem de internet üzerinden İnstagram'dan satışlarımız mevcuttur. Müşterilerimiz ve merak edenler, İnstagram’dan  "seldacihanicmimarlik" adresinden ulaşabilirler.

Selda Hanım genel olarak vatandaşlarımızdan yoğun teveccüh görmenizi neye bağlıyorsunuz?

Hiçbir zaman reklam sonucu ile tercih edilmedik, yaptığımız işlerin beğenilmesi sonucunda geri dönüşler sağladığımızı söyleyebilirim. Kesinlikle müşterilerimize ticari gözle bakmıyoruz. Onların hayalini canlandırarak gözleri olmak ve sonrasında profesyonel dokunuşlarımızla onlara en mükemmel hizmeti sunmayı çabalıyoruz. Bunları yaparken de müşterilerimizin hobilerini, sevdiği renkleri, tarzları, karakterini ve mesleklerini göz önünde bulundurarak tasarımlarımızı ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Ve tabii bu şekilde onları içselleştirdiğimiz  için, insanlarımız tarafından  güzel bir teveccüh  gördüğümüzü söyleyebilirim.

İşletme olarak, gelecek hedeflerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

Anı yaşayan biriyim, hayatın bana getirdiği deneyimleri en güzel şekli ile görerek yaşıyorum, o nedenle çok uzun vadeli hedef veya hayallerim yoktur. Yapmak istediğim ve hayalini kurduğum bir şey varsa o an onun için çözümler üreterek onun evrenin bana verdiği güzelliklerle gerçekleşmesini beklerim ki her zamanda çok uzun sürmez.  Gelecek hedefleri olarak gene de söylemek istersem bir yurtdışı hedefim var, aşağı yukarı çok uzun değil birkaç sene içerisinde yurt dışında güzel bir proje yapmayı hedeflemekteyim.  Ayrıca  şartlar  olgunlaşırsa Afrika  kıtasında da bir sosyal projede yer almak istiyorum.

Peki Sektörel sıkıntılarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Türkiye'de anladığım ve gördüğüm kadarıyla, biraz iç mimarlığa güvenin sarsıldığını hissediyorum. Beklentileri karşılanmamış  insanlarımız maalesef busektöre uzak duruyorlar. Firmam adına ve çalışanlarım ile birlikte zaman zaman bazı müşterilerimizin güvenlerini kazanmak için çok çaba gösterdik. Firmamıza gelmeden önce bu tür beklentiler karşılanmadığından işlemlerin baştan aşağı yenilenmesi çok daha maliyetleri yükselttiği de bir gerçeklik. Mutlaka insanlarımızın profesyonel hizmetler sunan işletme ve kurumlardan hizmet almalarının onların uzun vadede avantajlı olacağı kanaatindeyim.

Meslek haricinde birkaç soru sormak istiyorum. Bu meslekte  akademik kariyer yapmamış  olsaydınız ,hangi mesleğe girmeyi hayal ederdiniz?

Üniversite zamanlarında Avustralya’da birçok Restoran ve Cafe'de part time çalıştığımdan bilhassa İspanyol, İtalyan ve Çin mutfağı üzerine birçok deneyimler edindim ve o süreçte üniversiteye iç mimarlık bölümü olarak devam etmemiş olsaydım aşçı olmayı isterdim. Benim için mezuniyet sonrası çok hoş bir hobi olarak kalan aşçılığımı halen aileme, yakın dost ve çevreme arada güzel ziyafetler çerçevesinde yapmış olduğum değişik ülke yemekleri ile onları şaşırtmaya devam ediyorum.

Selda Hanım röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere son yıllarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise genel değerlerin neredeyse iki katı. Bu konu üzerinde siz de genç başarılı bir bayan girişimci olarak gençlere ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?  Neler öğütlersiniz?

Gençlere tavsiyem kesinlikle puanım buna tutuyor, bunu okumalıyım diye düşünmemeleri gerektiğini söylemek istiyorum. Hangi meslek üzerinde kendilerini rahat hissediyorlarsa, seviyorlarsa hedefleri ne o mesleği okusunlar, sonrasında da iyi analiz ederek netleştirmeleri,  neticesinde de kendileri ile uyumlu bir meslek seçmelerini önermek istiyorum. Pek  yurdumuzda görülmemekle birlikte yurtdışında daha Lise-1 dönemlerinde gençlerin  hangi mesleklere  eğilimli olduklarıyla  ilgili yönlendirmeler, bilgilendirmeler yapılıyor. Bu tür uygulama ve yönlendirmelerin yurdumuzda da geniş kapsamlı bir şekilde uygulamaya konulmasının gençlerimize katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Diyerek sözlerini tamamladı.

Yurt dışında almış olduğu iç mimarlık eğitimi sonunda ülkemizde hizmet vermeye başlayan, Selda Cihan İç Mimarlık &Aksesuar'ın kurucusu ve sahibi Sayın Selda Cihan Dil'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

Uzunyurt dışı eğitimi ve çalışmaları neticesinde Bursa'mızda hizmet vermeye başlayarak şehrimize değer katan Selda Cihan İç Mimarlık & Aksesuar’ın profesyonel ve göz alıcı performansta ki çalışmalarını ayrıca bütün Bursalı hemşerilerime tavsiye etmek istiyorum.

İletişim bilgileri

Adres: Akpınar Mahallesi, 1. Kavaklı Cd. D:1  D:No:22/34b, 16160 Osmangazi/Bursa

Telefon: (0224) 241 34 01

Email: info@seldacihan.com

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.