- Öncelikle Sayın muhtarım hayırlı olsun demek istiyorum. 5.130 oy gerçekten çok güzel bir rakam ve en yakın rakibinize de3 bine yakın fark atmışsınız. 5.130 oy sizi belediyelerle olan iletişiminizdegüçlü kılacaktır.En başta çalışmalarınızdabaşarılar diliyorum . Peki ne gibi hizmetleri ön plana çıkartmak istiyorsunuz mahallenizde?
TEŞEKKÜRLER PANAYIR...
---Öncelikle bize desteklerini esirgemeyen, Panayır mahallesi sakinlerine buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. 30 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Aslında şöyle söyleyebilirim; bu mahallenin kaderi neyse ben de o kaderi onlarla birlikte mahallede canlı olarak yaşadım, yaşıyorum. O yüzden muhtarlık adaylığını açıkladığımız günden bugüne sıkmadığımız el, çalmadığımız kapı, görmediğimiz yüz kalmadı. Bu süreç içerisinde mahallemizin her köşesindeki sıkıntıları bir bir tespit etme imkanı yakaladık. Mahallemiz Köyiçi, Karakova, Taşköprü, Tek Arkası, Lazlar Mahallesi, Parseller, Okul Caddesi, Yeni yapılan Rumeli evleri ve Alpiş Sitelerinden oluşmaktadır.
Oluşan bu bölgelerdeki sıkıntıları çözmek için 31 Mart'ta halkımızdan yetki istedik, halkımızın takdiri ile onlara yakışır bir mahalle yaratma çabasını var gücümüzle ekibimizle birlikte başaracağız.
DERE ISLAHI ÇOK ÖNEMLİ...
Mahallemizdeki en büyük sıkıntıların başında çevre düzenlemesi gelmektedir. Burada yaşayan bireylerin dinlenme, spor yapma alanlarının çok az olması Mahalle sakinlerimizi rahatsız etmektedir .Biz bu sıkıntıları nasıl aşarız diye düşünürsek , yanı başımızda akan derenin ıslah edilip, oralarda yaşam koşullarına elverişli park ve dinlenme alanları yapmak olacaktır. Mahalle aralarındaki çocuk alanlarını ve spor alanlarını çoğaltıp ortak alanlar kazandıracağız.
UZUN YILLARDIR BİRİKEN EKSİKLİKLERİ TEK TEK GİDERECEĞİZ...
--- Kaldırımların, altyapı sıkıntılarının bir an önce giderilmesi ve Yeşil Bursa’mıza yakışır bir mahalle oluşturabilmek için Osmangazi Belediye başkanımızla birlikte el ele gönül belediyeciliği ile yapacağımıza inanıyorum.
OSMANGAZİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ...
--- Mahallemiz Metropol bir şehrin göbeğinde olan bir mahalle statüsü taşımaktadır. Buna rağmen hala mahallemizde doğalgazın ulaşmadığı sokaklar ve bölgeler bulunmaktadır. Bu konunun ivedilikle giderilmesi gerekmekte. Bu işi de Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemine dayanarak onun söylediği gibi ” Doğalgazsız hiçbir yer kalmayacak” söylemiyle halledeceğiz inşallah. Böylelikle çevre kirliliğinin önüne de geçmiş olacağız ve inşallah yaşanabilir bir Panayır ve Osmangazi ortaya çıkaracağız.
HER ŞEY PANAYIR İÇİN..
--- Mahallemizin giriş çıkışları ile ilgili şikayetler bulunmaktadır. Bu konuyu da belediyemize taşıyıp , belediye başkanımızla ve diğer birim yöneticileri ile bir çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Bir diğer sıkıntı da ulaşımda bulunmakta. 16 binin üzerinde seçmeni 45-50 Bin nüfusa sahip bir mahalleye 17-A otobüsünün ve mahalle dolmuş minibüslerinin yetersiz kalması Mahalle sakinlerimizin işlerine, evlerine ,şehir merkezine ve okula giden öğrencilerimizin tıka basa ayakta rahatsız bir şekilde gitmeleri mahalle sakinlerimizi rahatsız etmektedir .Demirtaş'tan dönen minibüsler zaten mahallemize dolu bir şekilde geldiği de unutulmamalıdır , bu konuyla ilgili mutlaka düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda belediye otobüslerinin de geçiş sıklığı arttırılmalıdır .Hemen derenin yan tarafındaki Taşköprü’ ye de mutlaka minibüs dolmuşlarının girmesi lazım .Sonuçta orası da bizim mahallemizin bir parçası , orada da bizim insanlarımız yaşıyor. Bunun yanı sıra mahallemizde lise problemi de var sonuçta lise öğrencileri Bursa'ya giderken , gelirken yol parası olsun, yiyecek masrafları olsun çok büyük sıkıntı yaşıyor. Bir ailenin iki öğrencisi olması durumunda maddi olarak da imkansızlıklara sebebiyet vermektedir. O yüzden mutlaka mahallemize bir lise yapılması lazım . Çünkü bu liseyi mahallemiz rahatlıkla kaldırır, nüfusumuz oldukça yüksek. Mahallemizdeki insanlarımızın neredeyse hepsi asgari ücretle çalışanlar mutlaka bunların da düşünülmesi lazım.
İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ..
--- Son olarak mahallemizde imar sorununu sıkıntıları bulunmaktadır. Mahallemizin hemen yanı başında yapılan 18-20 katlı binaların olması ve bizim mahallemizde hala bazı kısımlara 2,5 kat imar verilmesi , bazı kısımlara da imar verilmemesi Mahalle sakinlerimizi rahatsız etmektedir. Bu konularla da ilgili belediyemizin gerekli birimleri ile tartışıp çözüme kavuşturacağız. Kısaca Yeşil Bursa’mıza yakışır , Osmangazi Belediyemizin örnek mahalleleri arasına girme çabası içerisinde olacağız.
Daha güzel bir Panayır için , Osmangazi ile el ele daha güzel yarınlara..
Biz şeffaf olarak dürüstçe , adaletle elimizi vicdanımıza koyarak insanlarımıza hizmet edeceğiz. Şeffaflıktan ayrılmayacağıma , dürüstlükten ayrılmayacağıma namusum üzerine söz veriyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM
Bursa Haber Gazetesi