Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL SİNEM BALE KURSUNDAN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Özel Sinem Bale Kursu öğrencilerinin 2016 – 2017 eğitim dönemi yılsonu bale resitali 12, 13 ve 14 Haziran tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖZEL SİNEM BALE KURSUNDAN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

E. Sinem Zirek’in imzasını gördüğümüz koreografilerle sahneye çıkan öğrenciler, renkli ve pırıltılı kostümleri içinde uçuşan kelebekler gibiydi. Bale resitalinin, öğrencilerin bir yıllık çalışmaları sonucu hazırlandığını söyleyen Sinem Zirek, öğrencilerin bu hazırlık süresince büyük özen ve özveri gösterdiklerini anlattı.

Öğrencilerin iki bölüm halinde sunduğu resitalde, 1. Perdede balenin en güzel örneklerinden olan Paquita, Les Sylphides ve The Nutcracker adlı orijinal koreografiler hiçbir değişikliğe uğratılmadan E. Sinem Zirek tarafından sahneye koyulmuştur. 2. Perdede ise küçük sınıflar Sylvester ve Tweety, Minnie Mouse, Deniz Kızı, Tom ve Jerry, Şirinler ve Arı Maya gibi çok sevilen çizgi filmlerin ve Ata’mıza olan özlemimizi anlatan danslarını gerçekleştirdiler. Ve daha sonra piyano, lirik, hiphop, jazz, modern dans ve modern bale gösterileri sahnelendi.

Resitalin sonunda bir kuğuyu andıran görüntüleri ile velileri ve öğretmenleri için de gurur kaynağı oluşturan genç balerinlerden temel bale eğitimini tamamlayanlar öğretmenlerinden orta dönem mezuniyet diplomalarını aldılar. Yazında eğitime aralıksız olarak devam edecek olan Özel Sinem Bale Kursu’nun 3 yaştan itibaren her yaş grubu için ayrı yaz kursu programı mevcut. 3 Temmuz tarihinden itibaren yaz kursu dersleri başlayacak olup Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.

E. SİNEM ZİREK KİMDİR?

1976 yılında Bursa'da doğdu. 1985 yılında M.E.B. 'na bağlı Neriman Bale kursunda klasik bale eğitimine başladı.1997 yılında bale yüksek bölümünü bitirdi. 1997-2005 yılları arasında Neriman Bale Kursu’nda öğretmenlik görevine devam etti. 2001-2009 yılları arasında Mahmut Atalay Cimnastik Eğitim Merkezi’nde artistik cimnastik sporcuların koreograflığını yaptı. 2003-2008 yılları arası Arjantin Tango çalışmalarında bulundu. 2005-2006 yılında Nilüfer Belediyesi bale eğitim çalışmalarına başladı ve 2011 yılına kadar devam etti. Rusya Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti ve Kazan Bale Konservatuarının (ünlü balet Rudolf Nurevey'in mezun olduğu okul) düzenlediği seminerlere katıldı. Rusya Tataristan devlet bale solist dansçılarıyla temsillerde dans etti. Bursa Ahmet Vefik Paşa devlet tiyatrosunda 1997-2005 yılları arasında solist olarak dans etti. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte dünya dans günü kutlamaları ve bir çok bale resitali düzenledi. Resitallerinde kendi özgün koreografilerinin yanı sıra Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Giselle, Les Sylphides, Le Corsaire, Don Quixote, Paquita, Fındıkkıran gibi çok önemli bale eserlerinin orjinal koreografilerinde hiçbir değişiklik yapmadan sahneye koyarak öğrencilerinin bu evrensel sanattan gerektiği gibi yararlanmalarını ve yaşayarak bilgilenmelerine özen gösterdi. Bale konulu çeşitli televizyon programlarına katıldı. 2005 yılında Nilüfer Belediyesi Klasik Bale Topluğunu kurdu. 2011 yılına kadar çalışmalarına devam etti. 2010- 2012 yılları arasında Tango Evita Dans ve Sanat Merkezinde klasik bale çalışmalarını sürdürdü. 2012 yılında T.C Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Sinem Bale Kursu'nu açtı.

TEŞEKKÜR …

Derslerimizin başladığından bugüne kadar bale sanatına ilgi duyan ve bu ilgileriyle katkıda bulunan velilerimize ve sevgili öğrencilerimize, canım arkadaşım değerli bale eğitmenimiz Tümay KARADEMİR’e, aramıza yeni katılan bale eğitmenimiz Ece KAYA’ya, piyano eğitmenimiz Selin KURT’a, yıl boyunca özverili çalışmalarıyla bana destek olan yardımcılarım Huriye KIRCI, Mine KAPLAN ve Ayşe KARATEPE’ye, büyük sınıflarımızdan Aleyna ENEÇ, Doğa SEZGİN, İlayda BALKAN, İrem KATANA, İrem MELİK ve Serra TOPALOĞLU’na, sevgili ANNEM ve ABLAM’a, resitalimi hazırlarken manevi desteğini esirgemeyen Naciye ARSLANOĞLU ve ailesine

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ümüze;

Türk gençliğine açtığı sanat yollarında yürümemizi sağladığı için teşekkür ediyor ve saygıyla anıyoruz …

E. Sinem ZİREK

İLETİŞİM

Ataevler mah. ata cad. belde sok.

gizemler iş merkezi A-B Blok Kat: Zemin

Nilüfer/BURSA

Tel: (0224) 441 21 53

Haber fotoğraf özkan yıldırım

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.