Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL SİNEM BALE KURSU ÖĞRENCİLERİNİNDEN RESİTAL

Özel Sinem Bale Kursu öğrencilerinin 2017-2018 eğitim dönemi yılsonu bale resitali 11 ve 13 Haziran tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖZEL SİNEM BALE KURSU ÖĞRENCİLERİNİNDEN RESİTAL

E.Sinem Zirek’in imzasını gördüğümüz koreografilerle sahneye çıkan öğrenciler, renkli ve pırıltılı kostümleri içinde uçuşan kelebekler gibiydi. Bale resitalinin, öğrencilerin bir yıllık çalışmaları sonucu hazırlandığını söyleyen Sinem Zirek, öğrencilerin bu hazırlık süresince büyük özen ve özveri gösterdiklerini anlattı.

Öğrencilerin iki bölüm halinde gerçekleştirdiği resitalde, 1.Perdede balenin en güzel örneklerinden 4 perdelik bir eser olan Don Quıxote ve Swan Lake-Spanish Dance balesinden kesitler sundular, orijinal koreografiler hiçbir değişikliğe uğratılmadan E.Sinem Zirek tarafından sahneye koyulmuştur. Okulun minik öğrencilerinin bazıları Yıldız, Bulut, Yaz Yağmuru, Güneş ve Gökkuşağı isimli danslarını sergilediler.1. Perdenin sonlarında da resitale Modern Dansla birlikte devam ettiler.2.Perde ise Küçük Kuğular ve Don Quıxote ile sona erdi. Gecede Sinem Bale Kurucusu ve eğitmeni olan E.Sinem Zirek ile erkek kardeşi  (İstanbul Devlet Opera ve Bale Baş Dansçısı ) Arkın Zirek Don Quıxote balesinden çok etkileyici bir kesit sundular.

Resitalin sonunda Temel Bale Eğitimini tamamlayan öğrenciler öğretmenlerinden mezuniyet diplomalarını aldılar.

HER KÜÇÜK KIZ BALERİN OLMAYI DÜŞLER

Kabarık tülden etekler, saten bale ayakkabıları, minik bir topuz ve bir prenses tacı… Bir tatlı esinti gibi sahnenin üzerinde esmek. Beyaz ya da pembe bir bulut, dokunulamayan bir ışıltı olmak.

Her küçük kız balerin olmayı düşler; her ipek böceği kelebeğe dönüşmek, dalga sahile, ateş böceği ateşe dönüşmek ister. Bir sahne, bir gösteri izleyenleri büyüleyen bir son. Her küçük kız balerin olmayı ister.

Dans etme fikrinin kafamda ilk belirlenişi çok küçükken deniz kıyısına gidip dalgaları seyre daldığım zamanlara rastlar. Onların hareketlerini dikkatle izler, aynı ritimle dans etmeye çalışırdım.

Zaman ne çabuk geçiyor. Şimdi o hissettiğim duyguları öğrencilerimin gözlerinde görüyor, çocukluğumu anımsıyorum. Annelerinin elini tutup heyecanla derslere gelen, gözlerinde yılsonu resitalindeki danslarını gösterecekleri günü düşledikleri o kadar belli ki.

Bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları büyülü bir sahnede izleyenlere sunmak ve duyacakları alkışlar onlara en büyük ödül olacak.

İlk resitale çıktığım günü hatırlıyorum. Annemin yüzünde bir tebessüm, gözlerinden süzülen minicik damlalar…

O gün anlam verememiştim bu duruma ama şimdi küçük bir kızı olan bir anne olarak onu o kadar iyi anlıyorum ki.

Çocuğumuzun öğrendiği küçük bir şarkı, duygulu bir söz bizi mutlu ederken, onu bir sahnede parmak uçlarında seyretmek tüm anneler için gurur verici ve keyif alınan bir an. Bir çocuk için ise bu anda yaşanan duygular ömür boyu hatırlanacaktır.

E. Sinem ZİREK

1976 yılında Bursa'da doğdu. 1985 yılında M.E.B. 'na bağlı Neriman Bale kursunda klasik bale eğitimine başladı.1997 yılında bale yüksek bölümünü bitirdi. 1997-2005 yılları arasında Neriman Bale Kursu’nda öğretmenlik görevine devam etti. 2001-2009 yılları arasında Mahmut Atalay Cimnastik Eğitim Merkezi’nde artistik cimnastik sporcuların koreograflığını yaptı. 2003-2008 yılları arası Arjantin Tango çalışmalarında bulundu. 2005-2006 yılında Nilüfer Belediyesi bale eğitim çalışmalarına başladı ve 2011 yılına kadar devam etti. Rusya Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti ve Kazan Bale Konservatuarının (ünlü balet Rudolf Nurevey'in mezun olduğu okul) düzenlediği seminerlere katıldı. Rusya Tataristan devlet bale solist dansçılarıyla temsillerde dans etti. Bursa Ahmet Vefik Paşa devlet tiyatrosunda 1997-2005 yılları arasında solist olarak dans etti. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte dünya dans günü kutlamaları ve bir çok bale resitali düzenledi. Resitallerinde kendi özgün koreografilerinin yanı sıra Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Giselle, Les Sylphides, Le Corsaire, Don Quixote, Paquita, Fındıkkıran gibi çok önemli bale eserlerinin orijinal koreografilerinde hiçbir değişiklik yapmadan sahneye koyarak öğrencilerinin bu evrensel sanattan gerektiği gibi yararlanmalarını ve yaşayarak bilgilenmelerine özen gösterdi. Bale konulu çeşitli televizyon programlarına katıldı. 2005 yılında Nilüfer Belediyesi Klasik Bale Topluğunu kurdu. 2011 yılına kadar çalışmalarına devam etti. 2010- 2012 yılları arasında Tango Evita Dans ve Sanat Merkezinde klasik bale çalışmalarını sürdürdü. 2012 yılında T.C Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Sinem Bale Kursu'nu açtı. 2016-2017 yılında Sinem Bale Kursu, Sofya Ulusal Müzik Akademisi bale bölümünün düzenlediği seminerlere katılarak girdiği sınav ile başarı göstererek yetkili eğitim ve sınav merkezi olmuştur. 2017-2018 öğretim yılında öğrencileri vaganova metodu derece sınavlarına girerek sertifika almaya hak kazandılar.

TEŞEKKÜR…

Derslerimizin başladığından bugüne kadar bale sanatına ilgi duyan ve bu ilgileriyle katkıda bulunan velilerimize ve sevgili öğrencilerimize, yoğun çalışmaları arasında bizi kırmayıp resitalimize dansıyla katılarak bizi onurlandıran kardeşim Arkın Zirek’e, canım arkadaşım değerli bale eğitmenimiz Tümay KARADEMİR’e, yardımcı bale öğretmenlerimiz Ece Kaya ve İlayda Balkan’a, piyano eğitmenimiz Selin KURT’a, yıl boyunca bana destek olan yardımcılarım Mine KAPLAN, Bihter ÖZDİL BELGİ ve Aysema AYKA’ya, sevgili ANNEM ve ABLAM’a, resitalimi hazırlarken manevi desteğini esirgemeyen Naciye ARSLANOĞLU ve ailesine, 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ümüze; Türk gençliğine açtığı sanat yollarında yürümemizi sağladığı için teşekkür ediyor ve saygıyla anıyoruz …

E. Sinem ZİREK Yaz döneminde de eğitime aralıksız olarak devam edecek olan Sinem Bale Kursu, Yaz Okulu 2 Temmuz Pazartesi başlayacak olup Eylül ayına kadar devam edecektir.

İletişim: Ataevler Mah. Ata Cad. Belde Sok. Gizemler İş Merkezi A-B Blok Kat: Zemin Kat Nilüfer/BURSA

Tel: 0224 441 21 53

                                                                                                                                   

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.