Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OTO DÖŞEMEDE SON NOKTA

Bursa'da oto döşemeciliği dendiğinde akla gelen ilk adreslerden olan" T.t Retro Oto Döşeme “nin kurucusu ve işletmecisi Sayın Ahmet Tapu ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OTO DÖŞEMEDE SON NOKTA

T.t Retro Oto Döşeme “nin kurucusu ve işletmecisi Ahmet Tapu ‘Aksesuar olarak kılıf ve cam rüzgarlığı hizmeti vermekteyiz aynı zamanda döşeme tavan, kapı, deri döşeme kumaş ve suni döşemeler yapabilmekteyiz’ dedi.

Öncelikle Ahmet Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise T.t Retro Oto Döşeme' nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

1983 yılında Keles’in Kocakovacık köyünde doğdum. İlkokulu bitirdikten sonra oto döşemeciliği mesleğine girdim ve sonrasında da bütün mesleki eğitimlerimi tamamladım.

İlk önce çıraklık sonrasında ise kalfalık ve ustalık belgelerini sırasıyla almaya hak kazandım, iki çocuk babasıyım.

Meslek hayatımda ki süreçlere gelirsek,  İlk olarak Gencöz Oto Döşemede Mehmet Gencöz’ün yanında 12 yıl, sonrasında ise Flaş Oto Döşeme de 6 yıl kadar çalıştım. Buralarda edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden, kendi işyerimi açmaya karar verdim.  Son iki yıldır İstanbul yolu üzerinde T.t Retro Oto Döşeme adıyla 300 metrekare kapalı alanda 6 personel ile işlerimizi yürütmekteyiz.

Peki, Ahmet Bey işyerinizde de ne tür hizmetler vermektesiniz?

Aksesuar olarak kılıf ve cam rüzgarlığı hizmeti vermekteyiz aynı zamanda döşeme tavan, kapı, deri döşeme kumaş ve suni döşemeler yapabilmekteyiz, antika araçlara komple revizyon uygulamaktayız, salmış tavan ve salmış kapı döşeme ve tadilatlarını da yapabildiğimizi eklemek isterim.

İlaveten deri döşeme boyama işleri yapıyoruz, deri direksiyon hizmetlerine ek olarak aracı arıza tespit cihazına bağlayarak araçta bulunan sorunları da silebilmekteyiz. Yat döşeme işleri ve Dümeni dâhil yapabildiğimiz gibi isteğe göre taraftarlara özel çalışmalar, araca göre özel kılıf imalatı da yapabilmekteyiz.

Gerçekten de vermiş olduğunuz hizmetlere bakıldığında çok geniş düzeyde çalışmalar, hatta araçlar ve otomobillerin haricinde yatlar üzerinde dahi çalışmalar yapabildiğiniz görülmekte.

Peki, Ahmet Bey bizlere gelecek hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

İleri dönemde daha da kurumsallaşarak, Kurumsal hizmetlerimizi çok daha geniş kitlelere ulaştırma çabasındayız. Biz daima şöyle söylüyoruz;

SİZ HAYAL EDİN,  BİZ YAPALIM

Ahmet Bey, bilindiği üzere son yıllarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler özelinde işsizlik oranları daha yüksek çıkmakta. Genç ve başarılı bir girişimci işveren olarak bu hususta gençlere neler önerirsiniz?

Bilindiği üzere artık bizim zamanımızdaki gibi usta çırak ilişkileri pek olmuyor. Tabii ki bizim bu işler merak istiyor, aynı zamanda çok zevkli bir iş insanların sıkıntılarını çözünce onların yüzündeki o hayranlık ifadesi bizleri işimize daha da çok bağlıyor. Gençlere önerilerime Gelecek olursak, gençler mutlaka girmiş oldukları meslek grupların da istikrarlı bir şekilde mesleklerine yoğunlaşmalı, sağlam çalışmalara imza atmaları ve kendilerine mutlaka girdikleri meslekte yer edinmeleri gerektiğini öneririm.

Bizlere ve okuyucularımıza işyerinizin ismini de veren TT’nin açılımı ile ilgili bilgi verir misiniz?

Elbette, İki çocuğumun isimleri olan Toprak ve Timur’un baş harflerini işyerimizin isminde de kullanmaya karar verdik.

Ahmet Bey sizin gibi aynı işlerle uğraşan diğer iş yerlerinden farklılığınız ne olabilir?

Çocukluktan beri bu meslekle uğraşıyor olmam en büyük farklılığımızdır kanısındayım. Ayrıca işimizi mutlaka dört dörtlük yapma çabası işin kolayına zoruna bakmaksızın işi bitirebilme uğraşısını da sıralayabilirim. İlaveten tecrübemiz den dolayı esnaf arkadaşlarımızın bize iş göndermeleri de ayrıca bizleri gururlandırmaktadır.

Ahmet Bey röportajımızın sonuna yaklaşmışken daha başka neler eklemek istersiniz?

“Mübarek Kurban bayramına iki haftalık bir zaman kaldı bütün halkımızın, milletimizin Kurban bayramlarını şimdiden kutluyor ve barış ve huzur getirmesini diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Gerçekten de Bursa'da yapmış olduğu hizmetler bakımından oto döşeme sektörüne yön veren kuruluşlardan olan T.t Retro Oto Döşeme'nin kurucusu ve  sahibi Sayın Ahmet Tapu'ya Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Kemerçeşme Mahallesi,

İstanbul Caddesi

No:172/A

Tel: 0224 251 37 37

Gsm: 0553 759 15 16

ttretrootodöseme.tk

Osmangazi/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.