Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖNCELİĞİMİZ MAHALLE SAKİNLERİNİN MUTLULUĞU...

Bursa’mızın Kestel ilçesine bağlı Esentepe Mahallemizin başarılı ve deneyimli muhtarı Hasan Bozkurt ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖNCELİĞİMİZ MAHALLE SAKİNLERİNİN MUTLULUĞU...
Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında mahallenize muhtar olmanızı ve bugüne dek geçen süreci bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1955 Malatya-Darende doğumluyum. Emniyet mensubu emeklisiyim. Kestel-Esentepe Mahallesinin İki dönemdir muhtarlığını yapmaktayım. 3. dönemde de adayım inşallah. Buraları önceleri çöplüktü, şu an cennet oldu. Ulaşım konusunda gelişmeler sağladık, PTT’nin ATM’si geldi. Amfi Açık Hava Tiyatrosu faaliyete geçti, Mahalle olarak eğitimde oldukça şanslıyız. Kestel Belediye İlkokulu'nda Anasınıfı dâhil 610 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Ayrıca 29 öğretmen 1 güvenlik görevlisi olmak üzere 4 hizmetli görev almaktadır. Şehit İsmail Özbek Ortaokulumuzda ise 636 öğrencimize 32 öğretmenimiz eğitim vermektedir. Bu okulumuzda da biri güvenlik görevlisi olmak üzere 5 hizmetimiz hizmet vermektedir. Mahalle içi 9 tane küçük oyun parkımız, 2'de büyük park ve dinlenme alanımız mevcut, camimizde modern görünümüyle mahallemize değer katmış durumdadır, ayrıca Kapalı Pazar alanımız da mevcut, Halk Eğitimi kursları verilmekte,  Kur'an Kursumuz yetişkinlere Kur'an eğitimi vermektedir. Gerçek anlamda mahallemize yapılabilecek her türlü hizmeti yapmış olduğumuzu, hizmetlere aracı olduğumuzu söylemek istiyorum. Altyapı olarak da hiçbir sıkıntımız yok sonuç itibarıyla mahallemiz yeni bir mahalle olduğundan oldukça elverişli durumdadır.

Muhtarım gerçekten mahallenize bu süreçte güzel hizmetlerin gelmiş olduğunu görmekteyiz, sonuçta insanın yaşadığı yerde eksiklikler ihtiyaçlar bitmez. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

 Mahallemize ulaşımı sağlayan 2-K Otobüs hattının sabah gidişlerde ve akşam dönüşlerde sefer sayılarının arttırılmasını bekliyoruz. Bu saatlerde bayağı bir yoğunluk olmaktadır. Mahallemiz konum olarak tepede olmuş olmasından dolayı, TOKİ Caddesi ile Çataltepe Caddesi arasına asansör kurulması ile ilgili girişimlerde bulunduk. Büyükşehir Belediyemizden gelen görevliler bu konu ile ilgili incelemelerde bulundular ve yapılacağını söylediler, bu projenin de hayata geçmesini bekliyoruz. Ayrıca PTT şubesinin de mahallemizde açılmasına yönelik girişimlerde bulunduk bunun da gerçekleşmesini beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum. Mahallemizde Özel Rehabilitasyon Merkezinin inşaatı bitmek üzere ve şu sıralarda açılmak üzere olduğunu son olarak eklemek istiyorum.

Sayın muhtarım yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, Seçimlere az bir süre kaldı tekrar aday mısınız acaba? Son olarak mahalle sakinlerine ne tür mesajlar vermek isterseniz bunları alabilir miyiz?

 Sağlığımızın, sıhhatimizin yerinde olması durumunda 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrardan mahallemizde muhtar adayı olacağımı söyleyebilirim. Halkımızın bu konuda desteklerini bekliyorum. Mahallemiz konum olarak Bursa’mızın, Kestel’imizin en güzel köşesinde temiz havasıyla bol oksijeni ile gerçekten yaşanılabilir nezih bir mahalledir. Sosyal donatı alanları olsun, park, bahçeleri ile olsun, eğitim imkânları ile olsun, sağlık hizmetleri ile olsun, gerçekten bu konularda güzel olanaklara sahiptir. Bizler burada halkımızla iç içe ve mutluyuz, buradan bütün mahalle sakinlerimize sevgi ve selamlarımı göndermek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Kestel’imizin temiz havasıyla meşhur mahallelerinden olan Esentepe Mahallesinin deneyimli muhtarı Hasan Bozkurt'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.