Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖNCE ÜLKEM DİYEN SENDİKAYIZ

Aslen Sivaslı olan 25 yıl Bursa Orhangazi devlet hastanesinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan, bugünlerde ise başarılı bir sendikacı Türk Sağlık Sen Bursa şube başkanı Sabit KARABAYIR şöyle dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖNCE ÜLKEM DİYEN SENDİKAYIZ

2018 de göreve geldik, yaklaşık iki yıldır önce ülkem sonra sendikacılık anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir sendikayız. Amacımız sağlık çalışanlarının daha mutlu, daha huzurlu  bir ortamda çalışmalarını sağlamak. Hedefimiz üreten bir ülkede hakça paylaşan çalışanlar olmak bunun için  önce ülkem diyen sendikayız.                                                                                         

SENDİKA OLARAK YETKİYİ GERİ ALMAK İSTİYORUZ

KAMUSEN olarak 10 yıl önce yetkiyi kaybettik artık yetkiyi geri almak istiyoruz. Ülkemizde tüm diğer memurlar istediği özlük haklarına ve maaş artışına sahip olurken, bizim sağlık çalışanları ise maalesef son 10 yılda istediğimizin çok altında kaldı. Yetkili sendikanın yeterince mücadele etmediği ve başarılı olmadığı ortada bunun içi biz yetkiyi geri almak istiyoruz, bunun için çok çalışıyoruz. Üye sayımız hızla artıyor, biz göreve geldiğimizde Bursa şubemizin üye sayısı 2700 kadardı hamt olsun şuan 4000 civarında her geçen gün üye sayımız artıyor. Bu tablo Türkiye genelinde de böyle onun için sendika olarak yetkiyi geri almak en büyük hedefimiz.  Geçen yıl tek büyüyen memur sendikası biz olduk  yetkiyi mutlaka geri alacağız tabiri caizse ya bu deveyi güdeceğiz ya bu diyardan gideceğiz.                                                                                                                         

YETKİLİ SENDİKA BAŞARILI DEĞİL AMA HALA YETKİLİ

Malum sendika hem son derece başarısız, hem de yetkili bu durumda bir terslik var. Bu durum düzelmeli 10 yıl önce yetki KAMUSEN de iken biz sağlık memurları sendikal haklarda en iyi durumdayken şuan sendikal hakları en kötü durumdayız. Çünkü malum sendika yeterince mücadele etmiyor.  Sendikalar çalışanlar için mücadele etmeli sendikanın asli görevi bu ancak malum sendika  mücadele etmiyor dolasıyla oldukça başarısız hem de yetkili bu durum değişmeli yetki bir an evvel eğil ellere geçmesi lazım.                                                                                                  

SON 10 YILDIR İKTİDAR  AYNI  YETKİLİ  SENDİKA  AYNI                                                           

Sağlık çalışanları başarılı ve başarısız sendikacıları iyi değerlendirmesi lazım sağlık çalışanları şunu da iyi değerlendirmesi lazım son on yılda Türkiye de iktidar aynı yetkili sendika aynı yani toplu iş sözleşmesinde masanın bir tarafında malum sendika diğer tarafında hükümet. Neden biz sağlık çalışanları istediği artışı alamazken polis, din görevlisi ve diğer tüm devlet memurları biz sağlık çalışanlarından daha iyi artışları ve iyileştirmeleri alıyor. Çünkü sendikacılık farkı var o zaman malum sendika bu durumda başarısız. Bu durumda başarısızlığa mutlaka git demeliyiz buda sağlık çalışanların  takdiri olmalı.                                                                                                                                  

TÜRK SAĞLIK SEN BURSA ŞUBESİ OLARAK  YETKİLİ OLMAK İSTİYORUZ                                                                     

Göreve geldiğimiz 2018 Nisan ayında itibaren gece gündüz üye sayımızı artırmak için çalışıyoruz. Gerçekleri sağlık çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Bunun için sağlık çalışanlarımızla tüm ilçelerde etkinlikler düzenliyoruz. Çalışanlarımızla yerinde temas daha samimi oluyor. Geçen hafta alanlardaydık, döner sermaye eylemi yaptık her geçen gün iyiye gidiyoruz. Biz İlimizde de yetkili olmak istiyoruz,  şöyle bir örnek vermek gerekirse yakın zamanda maaş promosyonu anlaşması yapıldı bankalarla bize göre anlaşılan rakam Türkiye ortalamasının çok altında bir Kayserinin aldığının çok altında bir anlaşma oldu. Bunda tabi maaşlarımızın yeterince artışını olmamasının da rolü büyük neticede bu anlaşma 5 yıllık bir daha 5 yıl boyunca başka promosyon yok işte burada sendikacılık farkı ortaya çıkıyor adam gibi bir sendikacılık yapılsaydı bugün daha iyi şartlarda anlaşma yapmak mümkündü. Bunun için biz TÜRK SAĞLIKSEN BURSA şubesi olarak da yetkili olmak istiyoruz.                                                                                                      

  KAMUDA  ATAMALARDA  LİYAKAT  ÖNEMLİ                               

Özellikle kamu atamalarında sınavla liyakat la atamalar yapılmalı. Bu ülkede bayrağıyla ezanıyla sorunu olmayan tüm vatandaşlarımıza eşit şans verilmeli. Aksi halde ahbap çavuş ilişkisi devam ederse yine 15 temmuzlar yaşarız. Vatandaşlarımız hangi siyasi parti görüşünde olursa olsun sonuçta hepimiz bu Ülkenin  evlatlarıyız yeter ki başta dediğim gibi Bayrağıyla ezanıyla toprağıyla sorunu olmasın.                                                                                                                          

  ASGARİ ÜCRET 4 KİŞİLİK AİLEYİ GEÇİNDİRMELİ                    

Ülkemizde çalışanların bugünkü şartlarda mutlu ve huzurlu olmaları için Asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için açlık sınırın üstünde olan rakam neyse  o rakamın verilmesi lazım. Bugün yetkili sendikanın istediği rakamda bence yeterli değil, çalışanlarımız mutlu olursa aileleri de mutlu olur. Neticede tüm halkımız bu mutluluğu hak ediyor. Biz sendikalar çalışanımızı mutlu etmek görevimiz görev ise hak edenindir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.