Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖMER DAĞ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

-Gürsu Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ömer DAĞ. Öncelikle bizi konuk ettiğiniz için sizlere Bursa Haber Gazetesi olarak teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Ömer bey, kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız ?

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖMER DAĞ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

  1997 doğumluyum, Artvin Yusufeli’liyim. 5 – 5,5 aydır görevdeyim. Yerimizi de taşıdık, burası yeni evimiz oldu. Yapmak istediklerimiz belli, güzel çalışmalarımız var. Geçtiğimiz ay Ramazan ayında şehit ve gazi ailelerine birçok yardımda bulunduk, halka da duyurduk.

-İlerleyen süreçte neler yapmayı planlıyorsunuz Ömer bey ?

  Başta da dediğim gibi, 97’liyim ama Gürsü Ülkü Ocakları’nda yaklaşık 8 başkan gördüm ve bu 8 başkanın 6’sının yöneticisi oldum. Çok değer verdiğim abilerim oldu, onlardan örnek alarak buralara geldim. Çok güzel yetiştik, Allah onlardan razı olsun. 5,5 ay önce göreve geldiğimde yeni bir yer gerekiyordu, çünkü gençlerimiz iyice kalabalıklaşmaya başladı, faaliyet alanımız yetmiyordu. Buraya geldik, daha güzel ortamımız var. Bu aralar biraz hüzünlüyüz, yaşadığımız olaylardan, cinsel istismar olaylarından dolayı. Bu tür olaylar nedeniyle eğlencelerimize, şenliklerimize bir ara verdik. Bunlarla ilgili çok güzel çalışmamız var. Şuanda Gürsu’muzda yaklaşık 10 – 15 tane park var, her parka yönetici kardeşlerimiz gidiyor ve aileleri bilgilendirmeye çalışıyor. Broşür dağıtıyoruz, kardeşlerimizi bilgilendiriyoruz. Devletimizin güvenlik kuvvetleri var ama tabii ki Ülkücü hareketleri biraz daha sokağa hakim olduğu için, neler olduklarına, neler yapıldıklarına daha hakim oldukları için bizimde el atmamız gerekir. Birçok arkadaşımız Gürsu’muzda veya farklı illerde, ilçelerde de aynı hareketi sürdürüyor, Ülkücü hareket tamamen bu yönlere yoğunlaştı. Halkımız belki biraz bilinçlenecek. Elimizden geleni yapıyoruz.

  Aklımızda çok güzel projelerimiz var, biraz esnafımıza özen gösteriyoruz, onların derdini dinliyoruz. Her ay bizim aylık dergilerimiz çıkıyor. Ülkü Ocakları’nın genel merkezin gönderdiği Olcay bey’in gezdiği ülkelerle ilgili olarak aylık dergimiz var. Ayrıca küçük çaplı dergilerimiz de var, halkımıza dağıtıyoruz. Bizi görüyorlar, tanıyorlar, ne yapmak istediğimiz hakkında bilgileniyorlar. Bir takım söylentiler var; Ülkücüler kavgacı gibi… Bu zamana kadar ne sorun olduysa Ülkücüler hep en önde gitti, gerektiğinde zaten biz hep öndeydik. Devir silah tutma devri değil, kalem tutma devridir. Halka kendimizi göstermemiz gerekir, halk artık Ülkü Ocakları’nın kavgacı değil, tamamen kalem tutan gençlerin olduğunu bilmesi gerekir.

-MHP’nin büyük sıkıntılar geçirdiği, çok büyük oy kayıplarına uğranacağı söylendiği bir süreçte, yine MHP sürpriz yaparak %12’nin üzerinde oy almış oldu. Bu da sizin için sürpriz mi oldu ?

  Kesinlikle hayır, MHP hiçbir zaman siyasi bir parti olmadı, her zaman idealist partisiydi, her zaman bir fikri vardı. 40 yıllık bir parti. Ayrıca Başbuğ Alparslan Türkeş’ten bir söz söylemek istiyorum; bugün MHP farzı misal kapansa bile, Ülkü Ocakları her daim arkasında olduğu için yeni bir parti kurarlar. Bundan da kimse şüphesi olmasın, yeni bir parti açılır, kurulur. Hiç de sürpriz olmadı benim için, pek kulak asmadım. Milliyetçi Hareket Partisi gerçekten hükümet olarak kilit parti oldu.

-Mesleğiniz nedir, neler yapıyorsunuz ? Sonrasında Ülkü Ocakları’nın çalışma sistemiyle ilgili genel bir bilgi verebilir misiniz ?

  Ben 1,5 - 2 sene öncesine kadar “Kick Box Mai Tai” dersi görüyordum. Sonrasında bu sporculuğuma ara vermek zorunda kaldım. Antrenörlüğe geçiş yaptım, benim kendi hocam çağırdı ve şuan yanında çalışıyorum. Orada da gençlerimize örenk olmaya çalışıyoruz, onları spora yöneltmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz, son dönemlerde uyuşturucu hat safhada... Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ beyefendinin çok güzel örnekleri oluyor bize, kendisi her sabah gençleri yanına alıp koşuya çıkıyor. Şu anda kendisi Mersin’de milletvekilimiz oldu.

  Geçmiş dönemde bu camiaya gönül vermiş değerli abilerimiz, kardeşlerimiz var; kimsenin ülkücülüğünü tartışmak kimseye düşmez ama eskiden bu kadar madde bağımlılığı yoktu ve bu dönemde bunlar olmasına rağmen Ülkü Ocakları’na gelip, Kur’an-ı’nı okuyan, tarih dersini gören gençlerimiz varsa gerçekten ben bunları tebrik ediyorum. Benim gözümde gerçek Ülkücüler onlardır. Canla başla çalışıyorlar, bizden daha iyi çalışıyorlar, hepsinden Allah razı olsun.

  Konuşmak, yazmak çare değil, el ele susmak iş değil. Biz hakkın tarafındayız. Susmayacağız. Susandan da razı olmayacağız. Elimizden geleni ardına koymayacağız. Çünkü; bizim susmamız, zalimin zulmüne rıza göstermek, mazluma kulak tıkayıp görmezden gelmek demektir. Kokuşmuşluğun, tüm köşe başlarının tüttüğü, ahlakın ve edebin ayaklar altına alındığı, fuhuşun ulu orta yapıldığı, hayanın ortadan kalktığı, uyuşturucu ve alkolün meşru görüldüğü, zevk için her masaya sunulduğu bu çağda tüm bunlara karşı olarak mücadelemizi daha yoğun sürdürmek zorundayız. Son zamanlarda sıklıkla meydana gelen aşşağıcılık bir duruma itiraz gereğinin yapılmasını istemek maksatlı konuşuyorum; tecavüzün ve tacizin her türlüsü reddedilirken, şimdilerde çocuk istismarcılarından bahsetmek durumunda kalıyoruz. Bu devran kahrolsun, bunu yapanlar kahrolsun. Yüreği yok, vicdanı imanı yok, bu çukurdan da çukur köpek soylarının idamı, kara tasla kafalarının ezilerek parçalanması dahil, öldürülen yavrularımızı geri getirmeyecek. Adaleti tecelli etmeyecek, yüreğimizdeki ateşi söndürmeyecektir. Ancak daha geçen hafta kendimize vekil olarak seçtiğimiz ve Ankara’ya uğurladığımız tüm milletvekillerimizden talebimiz milletin dediğini yapmaları, idam yasasını bu yükleri kapsayacak şekilde meclisten geçirmeleridir. Aksi takdirde verdiğimiz vekaleti yerine getirmemiş olacaklardır. Bu kara lekeyle milletimizi baş başa bırakmış olacaklardır. Adaletin vicdanı sızlamasın, körpe yavruların toprağını kara bağrına bırakan ana babaların yüreği daha fazla yanmasın. Bu iddiayla yaşadıkça üstüne ayak bastıkları toprak bunları taşımaktan utansın. Bu yüz karalarının ortadan kaldırılmasını, bu necip milletin evlatları olarak istiyoruz. Gereğinin yapılmasını, idamın yasalaşmasını yüce meclisimizden arz ediyorum. Zalimler için yaşasın cehennem!

İletişim Bilgileri:

Bursa Gürsu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Adres: Zafer Mh. Zafer Camii arkası  Osmangazi / BURSA

Tel: 0 539 490 22 69

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.