Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODUN EKMEĞİ DENDİĞİNDE AKLA İLK "NUR ODUNLU EKMEK" GELİR

Sektöründe işçilikten, işveren durumuna geçerek güzel çalışmalara imza atmış olan Nur Odunlu Ekmek Fırını'nın ortaklarından Sayın Cemal Erkan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODUN EKMEĞİ DENDİĞİNDE AKLA İLK  "NUR ODUNLU EKMEK" GELİR

Öncelikle Cemal Bey, sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise  bizlere işçilikten işverenliğe  geçiş süreciniz ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum .1989 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde doğdum. 2003'te Bursa'ya geldim . 2011 yılında evlendim, bir kız ve bir erkek çocuk babasıyım. Bursa'ya geldiğim gibi 2003 yıllarında Bu sektöre giriş yaptım ve takriben 9 sene kadar işçi olarak ekmek fırınlarında çalıştım, sonrasında kayınçom İbrahim Demir ile birlikte burasını alarak birlikte çalışmalar yürütmeye başladık.

Peki hangi tür ekmekler üretiyorsunuz ve toplamda kaç çeşit ekmek üretebilmek tesiniz?

Tam Buğdaylı, Kepekli, Çavdarlı, Köy ekmeği  çeşitleri, Normal tekli ve çiftli ekmekler, Sarı buğday ekmeği, Lavaş  ve Tandır ekmekleri başta olmak üzere 25'e  yakın ekmek çeşidimiz bulunmaktadır. Tercih edildikçe daha da fazla artabileceğini de ayrıca eklemek istiyorum.

Gerçekten Mahalle çevrenizde , Mahalle sakinlerinden güzel  teveccüh  görüyorsunuz, tercih edilme nedenleriniz  ile ilgili üç ana unsur nedir diye sorsam neler söylemek istersiniz?

1- Hijyen

2- Güleryüz

3- Kaliteden ödün vermemek olarak sıralayabilirim.

Tabii unun kalitesi Usta'nın profesyonel Hizmet vermesi de burada öncelikli tercih edilme nedenlerimizden diğer unsurlar olarak da sayabilirim.

Çocuklukta hayalinizde ne olmak vardı.

Rütbeli asker olmak çok isterdim fakat bir türlü fırsat olmadı.

İş hayatınızdaki çalışmalarınızdan memnun musunuz?

Gayet memnunum ekmek üretimi yapıyoruz, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Kesinlikle müşterilerimizi  yabancı olarak görmüyoruz. Bir çoğuna anne ,baba diye hitap ediyoruz. Gelen müşterilerimiz de bize çoğunlukla oğlum diye hitap ediyorlar . Böylelikle müşterilerimizle aramızda güzel bir sinerji , bağ olduğunu kesinlikle söylemek istiyorum, tabii her şeyinde öncesinde sevgi ve saygı çerçevesi  dahilinde , mahallemizde güzel bir bütünlük sağladığımızı  da söyleyebilirim.

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik rakamları yüksek çıkmakta ,gençlerdeki işsizlik rakamları ise daha da yüksek çıkmakta, sizde genç başarılı bir girişimci olarak bu konuyla ilgili gençlere neler önerirsiniz?

Kesinlikle ben işsizlik diye bir şey olduğuna inanmıyorum, buna katılmıyorum. Asgari ücret 1600 lira olmuş olmasına rağmen bir çok genç  insan bu parayı dahi beğenmiyor, ve çalışmıyor. İşçi aradığımızda işçi bulunamıyoruz. Gerçekten de ben bu durumu  anlamıyorum, nasıl oluyor bir tarafta işsizlik rakamları yüksek diye söyleniyor ama diğer taraftaki  gerçekler bunlar.

Kaliteli bir ekmek nasıl olur?  Bununla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

Unun kalitesi ne kadar iyiyse ekmek de o kadar iyi olur. Zaten ekmek un, tuz ve mayadan meydana gelen bir  temel gıda maddesi. Tabii bunun yanı sıra ustanın da iyi olması diğer bir unsur .Biz de burada dört dörtlük ustalarla çalışıyor olduğumuzu, işlerinin  piri olan ustalarla çalıştığımızı söylemek istiyorum.

Röportajımızın  da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

Aşağı-yukarı 60 gündür  Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ,  ordumuz  Afrin'e operasyon düzenliyor. Bu operasyonlarda ve diğer bütün yurt savunmasında   şehit olmuş olan  bütün kardeşlerimize Allah  rahmet eylesin diliyorum ve mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Ben dahi bugün elimden gelse gidebilsem bu Vatan bu bayrak uğruna yarın orada olmak isterim.  Son olarak ayrıca bütün vatandaşlarımıza sağlık ve sıhhatlerinin yerinde olmasını diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Odun ekmeğinde Bursa'da adından olduğunca fazla söz ettirmiş olan Nur Odunlu Ekmek Fırını'nın ortaklarından Sayın Cemal Erkan'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerine başarılar diliyor ve birbirinden güzel lezzetli odun ekmeklerini tekrar tekrar bütün  Bursalı hemşerilerimize, vatandaşlarımıza önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri

Namık Kemal Mahallesi,

Namık Kemal Sokak      No:42

Telefon:  0 536 846 04 81

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.