Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NUERA FOTOĞRAF ATÖLYESİ DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİNİ YAPIYORUZ

Nuera Fotoğraf Atölyesi'ndeki özel konsepti ile Bursa'ya fotoğrafçılık anlamında yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen atölyenin kurucusu Cem Ali Dınlamaz, dünyanın en güzel işini yaptığının altını çizdi. Dınlamaz hayatı boyunca gelinlik giymeyi hayal eden kişilerin en önemli anına tanıklık ederek aşk ve romantizmin içinde olmanın kendilerine inanılmaz bir mutluluk verdiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NUERA FOTOĞRAF ATÖLYESİ DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİNİ YAPIYORUZ

ASIL MESELE ANI YAKALAMAK

22 yıldır sektörün içinde bulunduğunu ve işin mutfağından geldiğinin altını çizen Dınlamaz ''İlk gençlik yıllarımda kablo taşıyarak başladığım sektörde karanlık odacı olarak da görev yaptım. Fotoğraf satarak, pil değiştirerek de her aşamada tecrübe edinerek temellerimi sağlam atmaya gayret ettim. Bu temellerin oluşumunda benim hevesim, yeteneğim ve tutkumun yanında belirleyici etken olan unsur saygıdeğer rahmetli ustam Akif Balta idi. Kelimenin tam anlamıyla usta çırak ilişkisini yürüttüğümüz üstadımın yanında hem fotoğrafa hem insanlara dair çok kaliteli bilgiler ve tecrübeler edindim. Akif Balta ustamı her fırsatta rahmetle andığımı ifade etmek isterim. Onun gösterdiği yolda yurtiçi ve yurtdışında birçok eğitim ile tecrübelerimi arttırdım. Yunanistan'daki fotoğraf denilince akla gelen en önemli isimlerden biriyle özel ders aldım. Kendim de eğitimler vermeye başladığım şu dönemde ustalarımdan edindiğim bilgiler ve kendi tecrübelerimi harmanlayarak diyebilirim ki mesele deklanşöre basmak değil, anı yakalamak. Poz verdiriyorsan değil  anı yakalayabiliyorsan fotoğrafçı oluyorsun.'' şeklinde konuştu.

HER ŞEY HİKAYE İLE BAŞLAR

Konsepti gereği hikaye fotoğrafçılığında profesyonel ve uzman çalışmalar ortaya koyduklarını söyleyen Dınlamaz sektörde özellikle düğün belgeseli, konsept çekim, nişan çekimi, düğün hikayesi, düğün klibi, katalog çekimi, trashday ve save the date hizmetleri verdiklerini belirtti. Cem Ali Dınlamaz, aslında her şeyin hikaye ile başladığını ve kendilerinin de bu hikayeyi somutlaştırmada profesyonel biçimde yol aldıklarını ifade ederek şunları söyledi: ''Butik konsepte olan atölyemizde vesikalık fotoğraf çekimine yer vermiyorum. Ben oluşturduğum tarzda kişileri dinleyerek onların kafalarındaki hikayeyi makinem ile görselleştirmeye gayret ediyorum. Yaratıcı çalışmalar, kaliteli dokunuşlar ile şekillendirdiğimiz hikayenin baştan sona her aşamasını aynı titizlik ile sürdürüyoruz. İşimi sevmemin bu özverili çalışmada etkisi son derece büyük. İçimizden gelerek tutku ile icra ettiğimiz  mesleğimizde sadece kendimiz ile rekabet halinde memnuniyet odaklı ilerliyoruz.''

FOTOĞRAF ÇEKMEK SANATTIR

Sadece deklanşöre basmanın asla fotoğraf çekmek olmadığının altını çizen Cem Ali Dınlamaz '' Biz aslında işimizin her anında bir sanat icra ediyoruz. Nasıl bir ressam resim çizerken, bir yazar kitap yazarken sanat icra ediyorsa bizler de sanatımızı fotoğraf ile ortaya koyuyoruz. Bu yüzden herkes nasıl ressam ve yazar olamazsa fotoğrafçı da olamaz. En pahalı makineyi alarak fotoğrafçı olduğunu iddia edenlerin türediği günümüz piyasasında bu kişiler yüzünde sektör darbe alıyor. Sadece maddi temelli ya da heves olarak bakılmanın çok ötesinde sanat niteliği taşıyan fotoğraf çekme eylemine saygı duyulmasını ve değer verilmesini talep ediyorum. Çünkü tüm gelişmiş ülkelerde durum bu...'' dedi.

SOSYAL MEDYAYI ARKAMIZA ALIYORUZ

Doğru kullanıldığı zaman sosyal medyanın sektörde büyük bir destek olduğunu belirten Cem Ali Dınlamaz sosyal medyayı arkalarına alarak ve bilinçli kullanarak hedef kitleye ulaşma konusunda destek sağladıklarını söyledi. Dınlamaz, '' Bence sosyal medya bağımlılık derecesinde fazla kullanılmadığı zaman kesinlikle zararı olmayan bir mecradır. Zararın aksine dünya trendlerini ve hedef kitlenin taleplerini tespit etmede yardımcı, insanların bize ulaşması işlerimizi görmesi konusunda da hızlı ve etkin bir araç.'' diyerek işinde daima yeniliğe açık, gelişmelere kayıtsız kalmayan ve kendini en nitelikli biçimde ifadenin yollarını arayan tutumunu ortaya koydu.

Son olarak Nuera Fotoğraf Atölyesi'ni açmam konusunda beni teşvik eden hayat arkadaşım Gamze Akdoğan'a da sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Merkez: Çeşme Altınyunus Oteli Marina İçi Ofisler No:10 Çeşme - İZMİR

Şube: Kükürtlü Mah. 9. Manolya Sk. Başaran Apt. 36 Osmangazi – BURSA 0542 442 07 59
info@nuerafotografatolyesi.com
facebook: nuera fotoğraf atölyesi
instagram: @nuerafotografatolyesi

HABER VE FOTORAF SERCEN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.