Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NEME LAZIM DEĞİL, BİZE LAZIM DİYEREK YAŞAYALIM!

Üç dönemdir Beşevler Mahallesi Muhtarlığını başarılı bir şekilde yürütmekte olan Sayın Erol Yılmazer ile güzel, keyifli, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NEME LAZIM DEĞİL, BİZE LAZIM DİYEREK YAŞAYALIM!
Sayın muhtarım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında Beşevler Mahallesi’ne muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 1969 Bursa-Beşevler doğumluyum, doğup büyüdüğüm mahallede, 2004 yılından beri üç dönemdir hizmet vermekteyim. İnsanın doğup büyüdüğü mahalleye hizmet etme keyfi bambaşka bir duygu, elimizden geldiğince ilgili kurumlardan hizmet alma mücadelesini, dolayısıyla mahallemize değer katma mücadelesine ciddi katkımız oluyor. Sonucunda Beşevler Mahallesi 30 bine yakın nüfusuyla orta segmentin üstünde, hem kültür olarak hem de ekonomik anlamda naif insanların yaşamış olduğu güzel bir mahalle. Elbette insanların yaşamış olduğu her yerde sorunlar da vardır. Kötü alışkanlıkların ya da yanlış işlerin minimize edilmiş olan bir mahalledir Beşevler… Bu mahallede hem yaşamak, hem de mahallede yaşayanlara hizmet etmenin keyfini hep birlikte aile ortamı içerisinde sürdürmenin gayretini veriyoruz.

Muhtarım üç dönemdir 14,5 yıldır Beşevler Mahallesi muhtarlığını yürütmektesiniz. Peki, bu süreçte mahalleniz de neler değişti?

 Bu süreçte mahallemize ciddi anlamda hizmetler geldi, bunlardan bahsedecek olursam; Öncelikle klasik ihtiyaçlar olan yol, kaldırım, tretuvar, halı saha, pazar yeri, park yapımı, parkların revizyon edilmesi gibi hizmetler geldi. Tabii bunun yanı sıra bölgemizde İlçemizin Stadyumu olan Merhum İbrahim Yazıcı Stadyumu hizmet vermeye başladı. Türkiye'nin ilk Olimpik, yarı Olimpik Jimnastik Salonu mahallemi sınırları içerisinde açıldı. PTT Baş Müdürlüğü’nün birkaç alternatif olmasına rağmen bu bölgedeki kendi yerlerinde konuşlanması için aracılık ettik mahallemizin önde gelenleriyle birlikte. Diş Hastanemizin bölgemizde konuşlanması içinde yine büyük bir mücadelemiz oldu. Yine mahallemiz sınırları içerisinde hizmet verecek Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacımız vardı, dışı bitti, iç donanımı da bitmek üzere inşallah önümüzdeki yılbaşlarında hizmet vermeye başlayacak. 6 Hekim ve 112 Acil istasyonu ile birlikte hizmet verecek. Bilim sanat merkezimiz hizmet vermeye başladı. Özel Hastanemiz bizim ciddi anlamda sağlıkla olan sıkıntımızı minimize etmekte ve bölge halkımıza indirimli bir şekilde hizmet veren bir kuruluş. Onun dışında bölgemizde toplam 3 camimiz hizmet vermekte ve Türkiye'de tek olan Safa camimizde yine burada bulunmaktadır. Kubbesi açılır- kapanır bir şekilde çalışmaktadır. Ayrıca mimarisinin yanı sıra sosyal donatı alanları ile birlikte günün her saati yaşayan bir merkez olma özelliğine kavuştu. Mahallemizde özel okullar açıldı hem istihdam açısından hem de bölge halkına yapmış oldukları özel indirimlerle birliktedir. Gerçekten bu süreç zarfında Beşevler Mahallesi’nin çehresinin değiştiğini söyleyebilirim.

Peki, Sayın muhtarım Mahallenizin, bölgenizin ihtiyaçları nelerdir? Tabi insanın yaşadığı yerde ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmez?

 Bölgesel ihtiyaç olarak, öncelikle insanlarımızın Kent Mezarlığı ile ilgili sıkıntıları var. Ben bunu her mecrada söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Maalesef insanlarımız ölüm halinde çaresiz kalmaktalar, yakınlarını en yakın bir yere defnetmek istiyorlar, bu da tabi ki mümkün değil çünkü hepsi dolu. Bütün Bursa'nın olduğu gibi bizim mahallemizden de definleri Hamitler Mezarlığına yapılmak zorunda ama Hamitler Mezarlığı da dolmak üzere ve yine bize çok uzak olan Erdoğanköy Kent Mezarlığı var. Bizim mutlaka hem Mahalle bazında, hem de ilçe bazında bir kent mezarlığına ihtiyacımız var. Bir ara Dağyenice’de sonrasında Yeni Hal civarında bir mezarlık açılacağı ile ilgili bilgi gelmişti ama bunlar maalesef hayata geçirilemedi. Mutlaka bir şekilde Nilüfer İlçesine ait bir Kent Mezarlığı’nın olması gerektiği inancındayım.

 Onun dışında Lise mevcudu ile ilgili bir sıkıntı var, özel okullar yatağı belki Nilüfer ama Lise ile ilgili ciddi sıkıntısı var. Yani düz liseleri artık giderek bitirmeye çalışıyorlar. Yeni düzenlenen yönetmeliklerle mahallemizdeki Hüseyin Özdilek Mesleki Tekstil Lisesi maalesef bu yıl 20-30 civarındaki öğrenci kaydından dolayı önümüzdeki yıllarda belki de kapatılma durumunda kalınacak. Normalde 350-400 kişi kayıt yaptırırken bazı mevzuat değişiklikleri ile bu sayı 20-30‘lara kadar düşmüş durumdadır. Bölgemizde Çamlıca'da bir tek Anadolu Lisemiz var, onun haricinde bir Anadolu Lisemiz mevcut değil. Eski Beşevler Çamlıca, Kültür, Beşevler, Konak diye tabir ettiğimiz bölge 100 bine yakın nüfusa sahipken bir liseye sahip değil. Bu bölgede Özel kurumlar ve İmam Hatip Liseleri haricinde bir Lise Çamlıca’nın dışında yok.

 6-F numaralı otobüs hattı yoğun talep ve çok uzun olmasından dolayı yine Mahalle halkımız tarafından sıklıkla kullanıldığında büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Bu hattın bazı bölümlerinin bölünmesi çok uzun olan bölgelerin ayrılması ile ilgili birçok öneri sunmuş olmamıza rağmen bununla ilgili bir geri dönüş sağlayamadık, bunlarla ilgili düzenlemelerin yapılmasını beklemekteyiz.

Son olarak, Sayın muhtarım seçimlere de 5 ay kadar bir zaman kaldı. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde tekrardan aday mısınız acaba?

 İnşallah, tabii ki sağlığımızın, sıhhatimizin yerinde olması durumunda hizmet kervanında nerede olursa olsun insanlarımıza hizmet etmek durumundayız. Seçimlerde inşallah aday olup, halkımızın da teveccüh göstermesi durumunda tekrardan görevimize devam etmeyi düşünüyoruz. 

Sayın muhtarım röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza, mahalle sakinlerine bütün Nilüferlilere ne gibi mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

 Şöyle, herkes işi birilerine bırakıyor hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, vatandaşlarıyız. Bazı şeyleri hep birilerinden beklemek durumda olmamamız lazım, icabında yeri geldi mi, elimizi taşın altına koymalı, sorumluluk sahibi olarak sorumluluğu hissetmeli ve işin ucundan tutmalıyız. Sadece muhtardan, sadece meclis üyesinden, sadece belediye başkanından ya da sadece site yöneticisinden bekleyecek kadar değersiz bir bölge değil bu bölge dolayısıyla hep birlikte, herkes kendi kapısının önünü süpürmeli neme lazım değil, bize lazım diyerek yaşamaya devam etmeliler diye düşünüyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bizler de üç dönemdir Beşevler Mahallemize güzel hizmetler sunan Mahalle Muhtarı Sayın Erol Yılmazer’e Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.