Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu hayallerin gerçekleştirildiği nokta ‘LORAS TASARIM’

Bursa'da sektörünün başarılı kuruluşlarından olan Loras Tasarım ‘ın genç ve başarılı işletmecisi Sayın Ali Saraç ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mutlu hayallerin gerçekleştirildiği nokta ‘LORAS TASARIM’

Daha yeni bir sektör olmuş olmasına rağmen LORAS TASARIM Bursa'da yapmış olduğu çalışma ve hizmetlerle ses getirdi.

Öncelikle Ali Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Loras Tasarım ‘ın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

1985 yılında Siirt'te doğdum. Bursa Anadolu Malcılar Lisesi mezunuyum. Kapalı Çarşı'daki İpek Kumaş ‘ta abiye ve aksesuar üzerine 10 yıl kadar satış sorumluluğu yaptım. Burada uzun yıllar istikrarlı bir şekilde çalışarak, kendimi altyapı olarak geleceğe hazırlamaya çalıştım.  Edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden yine bu sektördeki ilk işyerimi açtım. Ancak bazı nedenlerden ötürü üç yılsonunda bu iş yerini devrederek, Cumhuriyet Caddesi No 88/B'de "LORAS Tasarımı kurdum yaklaşık 5 aydır aynı noktada ilk günkü heyecanla ve muhabbetle çalışmalarıma ve hizmetlerime devam etmekteyim.

Yapmış olduğumuz çalışma ve hizmetleri anlatacak olursam. Söz, nişan, kına, düğün, sünnet, lohusa ve Mevlit partileri düzenlenmesi, son 6-7 yıldır sektör haline gelmiştir. Bunun en önemli sebebi insanların birbirlerine olan muhabbetlerinin artması olduğunu düşünüyorum. Geçmiş zamandaki düğünlere bakıldığında örf ve adetler göz önünde bulundurularak yapılmaktayken. Son 6- 7 yıldır insanlar arasındaki muhabbetler arttığından, bunun etkisiyle insanlar cemiyetlerinde farklı şeyler yapmak istiyorlar ve sonuç itibariyle bu tür cemiyetlerde çoğaldığında bu hizmetler sektöre dönüşmüş oldu.

Bu durumu örneklendirerek olursak örneğin eskiden bir söz yapıldığında aileler arasında bir yüzük takılır ve gençler sözlenmiş olurlardı. Şimdi ise bütün yakınları, sevdikleri, tanıdıkları yanlarında olmalarını istediği herkes bu tür cemiyetlere davet edildiğinden ve bu kişilere bu özel günde yapılacak hediyeler ve aktivasyonlar çeşitliliği bir sektör halini almıştır. Bizler de elimizden geldiğince bu tür cemiyet ve organizasyonlarda tüm emeğimizle cemiyet sahiplerine yardımcı oluyoruz. Akabinde nişan, kına düğünler için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Günümüzde insanlar kendilerini mutlu hissettikleri kişilerle birlikte olmak istediklerinden dolayı Bizde o günlerine özel hizmetlerimiz ve Aktivitelerimiz ile herkesin mutlu olmasına çalışıyoruz.

Ali Bey bizlere yapmış olduğunuz bu hizmetleri sıralamanızı istesek ne şekilde sıralarsınız?

Söz malzemeleri ve aktivasyonları,

Nişan hediyelik, dağıtmalık ve aktivasyonları,

Kına aksesuarları ve organizasyonu,

Düğün aksesuarları ve organizasyonları  ile bütün cemiyetlerde vatandaşların hizmetindeyiz.

Peki, Ali Bey bizlere hizmet farklılıklarınız hakkında neler söylersiniz?

Bizim farklılığımız yaptığımız işi ticari kazanç gütmeden, insanlara hizmet amaçlı yapıyoruz ve bunun sonrasında zaten satış ve işlerimizin sürekliliği ile birlikte kazanç da kendiliğinden geliyor. Ancak şunu tekrar belirtmek isterim ki sadece maddi kazanç için yapılan işlerin başarıyı getirmeyeceği kanısındayım.

Ali Bey bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları bilhassa gençler arasında işsizlik oranları yükselmekte, bu konu hakkında genç ve başarılı bir iş adamı olarak gençlere tavsiyeleriniz neler olabilir?

Gençlere tavsiyem sabırlı olmaları kendilerine hedef koyarak bu hedef doğrultusunda yürümeleri gerektiği inancındayım. Ama her şeyin başı sebat ve sabır diye düşünüyorum.

Röportajımızın sonuna yaklaşırken yaklaşmakta olan Ramazan ayı ve sonrasında ki Ramazan Bayramı ile ilgili vatandaşlarımıza ne gibi mesajlarınız olabilir?

Ramazan ayı ve Bayramı gönlünde güzel olan herkese o güzelliklerin onlarla buluşmasını temenni ediyorum. Ramazan ayı muhabbet ayı, kardeşlik ayı dostluk ayıdır ve bunun da devamını halkımız için dilemekteyim. Ayrıca bütün mazlumların ve garip kalmışların ülkemizdeki ve ülke dışındaki bütün İslam âlemine, bayramı Allah mübarek eylesin.

Bu başarılı işletmenin kurucu ve sahibi Sayın Ali Saraç’a çalışmalarında ve hizmetlerinde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

CUMHURİYET CADDESİ

NO:88/B

Tel: 0 224 224 41 41

Gsm: 0 536 604 13 13

OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.