Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUTLU ÇOCUKLARLA, MUTLU YARINLARA...

Bursa’mızda yapmış olduğu çalışma ve aktivitelerle kısa zamanda adından oldukça fazla söz ettirmiş olan “Kids Gymnastics Hall by Gizem Fidan”ın kurucusu ve işletmecisi Hanımefendi Sayın Gizem Fidan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUTLU ÇOCUKLARLA,  MUTLU YARINLARA...
Öncelikle Gizem Hanım röportajımıza başlamadan evvel sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Kids Gymnastics Hall by Gizem Fidan’ın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim? 

 1989 doğumluyum. Jimnastik hayatıma 4 yaşında İstanbul'da, başladım, aslen İstanbullu olduğumu sırası gelmişken söylemek isterim. Profesyonel bir geçmişim var yarışmacı sporcuydum. Sonrasında ortaokul, lise sürecinde Bursa'ya taşınarak eğitim hayatıma Bursa'da devam ettim. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuyum. Esas branşım jimnastik olduğu için bu işi hiç bırakmadım okuldan sonra da yapmış olduğum bir meslek olduğu için burasını açmaya karar verdim. 2016 yılında Balat'ın başka bir köşesinde hizmet verirken, 2017 Haziran ayı ile birlikte bu salonumuza geçtik. Hali hazırda anaokulları ile de çalışmalar yürütmekteyiz.

Jimnastik derken Gizem Hanım bize bunu biraz daha açabilir misiniz acaba?

 Biz jimnastiğin temelini yapıyoruz, çocukların koordinasyon, denge, esneklik ile birlikte vücutlarının tümüyle çalışmasını sağlıyoruz, diğer branşların zeminini hazırlıyoruz. Burası butik bir spor salonu olduğu için burada yarışmacı sporcular yetiştirmek mümkün değil. Fakat okullar arası yarışmalara yetiştirdiğimiz sporcular mevcut, önemli olan burada sevgi odaklı çalışmamız çocuklarımızı sporla, jimnastikle barışmalarını bu iPad'den bilgisayar illetinden kurtulmalarını ve gerçek sporla jimnastik ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Burada tek hedefimiz çocuklarımızın sporu sevmesi ve kendi özgüvenlerini oluşturmalıdır ve ne yapabildiklerinin farkına varmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Takla atamayan kimse yok aslında ama baktığınızda korkutulmuş çok birey var. Anneler, babalar yani çocuklarımızın velileri bundan çok çekindikleri için onlara tehlikeli geliyor. Erkek çocukları cimnastik yapmaz diye bir kavram var fakat asla böyle bir şey yok. Jimnastik tüm branşların temelidir. Diğer spor branşlarından önce mutlaka en az iki sene yapılması gerekir, kız erkek fark etmez kesinlikle jimnastik yapabilirler ve diğer sporların öncesinde de yaptıklarında çok daha büyük katkı göreceklerine inanıyorum.

 Eskiye göre jimnastiğe olan ilgi gerçekten çok yüksek durumda ve başarılı sporcuları ülke olarak çıkartmaya başladık.  Bunun yanı sıra işte jimnastik yapan bir kişinin boyu kısa kalır gibi bir yanlış düşüncede var bu da asla öyle değil. Hareketlerde avantaj teşkil ettiği için daha minyon kişiler tercih edildiğinden böyle zannediliyor. 

Çocuklarımıza ve aynı zamanda velilerimize kurum olarak neler vaat ediyorsunuz?

 Öncelikle sevgiyi vaat ediyoruz. Bu çok önemlidir. Yani buradan hiçbir çocuğumuz ve velimiz, mutsuz çıkmıyor. Bizim için önemli olan çocuğumuzun ilk önce beni yani eğitmenini sonrasında yardımcı eğitmenlerini ve tabii ki salonumuzu sevmesi, en sonunda da burada kendisini geliştirmesi gerekiyor. Çünkü eğitmenini sevmeyen çocuk hiçbir şeyi sevemez aksine soğur bizim vaat ettiğimiz tek bir şey var hayatı boyunca sporu sevecek bir çocuk! Bu kadar. Bundan sonra yapabileceği hiçbir hareketten korkmayacak, kendine güveni gelecek, kendini keşfedecek ve inanılmaz değişiklikler fiziksel ve zihinsel olarak müthiş gelişmeler kaybedecekler. Bunları göreceklerini vaat ediyoruz.

Peki genel olarak hangi bölgelere hitap ediyorsunuz?

 Genel olarak tabii Balat’taki ulaşım sıkıntısın da göz önüne aldığımızda bu bölge yakın çevresi ve Nilüfer olduğunu söyleyebilirim.

Gördüğümüz kadarıyla yoğun rağbet ve teveccüh görmektesiniz. Peki gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söylemek istersiniz? İlerleyen süreçte daha başka bölgelerde, semtlerde şubeler açabilir misiniz? Bu tür düşünceleriniz var mı?

 Büyümek güzel bir şey ama bence kontrollü büyümenin olması gerektiğine inanıyorum. Sonuçta bütün şubelerde kalitenin yüksek olması gerektiğini de göz ardı edemeyiz. Tabii ki benim vermiş olduğum programlar uygulanır, bütün şubelerde ama yine de çocuklarla olan iletişim çok başka onlar bizim kıymetlimiz, en kıymetlilerimiz o yüzden ben yapmak için bir iş yapmam. Tabii büyümeyi isteriz ama belki ileride, mevcut salonumuzu büyüterek daha fazla kişilere ulaşmak gibi hedeflerde olabilir.

Gizem Hanım röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler eklemek istersiniz?

 Sporun hiçbir zaman ikinci planda olmaması gerekiyor. Her zaman ilk planda olmalı. Burası olmak zorunda değil, çocuk nerede mutluysa hangi eğitmenle mutluysa orada olsun, orada spor yapsın. Benim hep savunduğum bir şey var ve velilerimi hep söylüyorum; Çocuğunuz burayı seviyorsa devam etsin, çocuğunuz nerede mutluysa orada devam etsin ama aynı anda 6 tane branşa yollamayalım çünkü çocuklarımız okullarda zaten yarış halindeler. Keyif aldıkları bir şey yapsınlar, tek bir şey yapsınlar, artık yeni nesilde bir de çabuk bıkma gibi bir problem var mutlaka yapmış olduğu spor dallarında istikrarlı bir şekilde disiplinli bir şekilde devam etmeleri de çok önemli. Çabuk vazgeçmemek gerekir ve çocukların bu kadar çabuk vazgeçmesini önlemek gerekir. Dediğim gibi bu jimnastik olmak zorunda değil başka spor dalları, başka spor salonları ve keyif aldıkları eğitmenlerle çalışmaları ve enerjilerini atmaları lazım. Ağlayarak da bir çocuğa spor yaptıramazsınız. Örneğin bizim buraya öğrencilerimiz okul çıkışı geliyorlar koşa koşa, göbek ata ata geliyorlar ve tabii ki giderken de hem velilerimizin hem çocuklarımızın mutlu bir şekilde buradan ayrılmaları bizim için çok önemli. Ayrıca yetenekli çocuklarımızı belediyemize yönlendirebiliyoruz. Orada daha yarışmacı bir şekil alabiliyorlar.

  Ayrıca son olarak eklemek istediğim; 2,5 yaşından 13 yaşa kadar bütün erkek, kız çocuklarımızı miniklerimizi bekliyoruz ve onlara sporu, jimnastiği sevdirerek yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Değişik çalışmaları ve aktiviteleriyle Bursa’mızda gerçekten de çıtayı oldukça yukarılara taşımış olan “Kids Gymnastics Hall by Gizem Fidan”ın kurucusu, yöneticisi, her şeyi olan Sayın Gizem Fidan’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyor, bütün çocuklarımıza, miniklerimize, değerlilerimize ısrarla önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Balat Mahallesi, 2. Balat Sokak No:2 Nilüfer/ Bursa

GSM: 0535 036 36 95


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM   

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.