Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUTFAKTA BAŞLAYAN ,SOFRADA GÜZELLEŞEN MUHTEŞEM LEZZETLER !!!

Hizmet vermeye başladığı günden beri Bursa'mızda çorba dendiğinde akla gelen ilk işletme olan Dr.Çorba'nın kurucusu ve sahibi Sayın Hakan Yavuz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUTFAKTA BAŞLAYAN ,SOFRADA  GÜZELLEŞEN MUHTEŞEM LEZZETLER !!!

Öncelikle Hakan Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise Dr.Çorba'nın kuruluşu ve bugünlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1975 ,Zonguldak doğumluyum, aslen Sinop'luyum. Madenci bir ailenin çocuğuyum. İlk ve  orta okul sonrası   liseyi Kilimli Lisesi'nde tamamladım. Ailem çocuklarının istikbalini Zonguldak'ta görememelerinden  dolayı 1997 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Babam uzun yıllar yük gemilerinde aşçılık yaptı. Benim de  yemek yapma ile alakalı her zaman içimde bir istek ve heves vardı ve uzun yıllar  Aile içerisinde  yemek işlerini ben yaptım. Sonrasında Bursa'da çeşitli sektörlerde çalışmalar yürüttüm. O süreçte, Bursa'da çorba konusunda gördüğüm eskiden köklü işletmeler 1. kuşaktan sonra 2. kuşaklarda da gayet güzel çorbalar üretmiş ve vatandaşlarımıza sunmuş oldukları halde 3. kuşakla birlikte tam layıkıyla çorba yapamadıklarını koruyucularla,  bulyonlarla falan çorba   ürettiklerini  ,bu durumunda  kaliteyi doğal olarak düşürdüğünü gözlemledim. Biz de burada damak zevkimize de güvendiğimiz den dolayı Bursa'da iyi bir Çorbacı olabiliriz diye bu sektöre giriş yapmış olduk. Çorbalarımızda kesinlikle kimyasal ,bulyon, koruyucu gibi maddeler bulunmamaktadır. Eski Geleneksel  usullerle  eşim Arzu Yavuz ile birlikte ilk olarak 2015 yılında Dr. Çorba  adı altında Beşevler- Karafatma'da hizmet vermeye başladık. Fakat oradaki trafik sıkışıklığı ve park sorunları  nedeniyle  2018 başlarında daha iyi ,daha kaliteli ,sıkıntısız trafik ve Park anlayışından dolayı Soğanlı Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı, Otokop Yanı , BTG  Petrolofisi  Tesisleri'nde açmış olduğumuz iş yerimize taşındık.7/24 hizmet verdiğimizi de ayrıca sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Burada bir de ismimizi taşıyan Dr.Çorba'yı ürettik ve halkımızın beğenisine sunduk. 2 günlük olmasına rağmen müşteriler tarafından çok beğenildi. Ayak paça ,İşkembe ve Kelle Paça çorbalarını tercih etmeyen müşterilerimize alternatif olarak da mercimek ve tavuk suyu çorbalarını ekledik. Bunun yanı sıra buğday unundan dolayı tercih etmeyen müşterilerimize mısır unu ,tereyağı ,kemik suyu ,Antrikot ve en önemlisi kolesterol içermeyen mavi yumurtayı bütün lezzetlerimizde kullandık . Adımıza yakışır güzel  çorbamızı  bütün Bursalılara sunmaktan gurur duymaktayız. Ayrıca isteyene  ekşili, isteyene sade,  arzusuna göre  servis edebilmekteyiz. Toplu olarak  toplantılara ve özel siparişlere  açık olduğumuzu ayrıca burada değinmek  istiyorum.

Bu güzel giriş için  Hakan Bey size teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve bizlere genel olarak Doktor Çorba'da bulunan başta çorba ,sonrasında ise  diğer güzel lezzetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Çorbalarımız;

Ayak Paça( Terbiyesiz)

Kelle Paça( Terbiyeli- Terbiyesiz)

İşkembe,

Dr.Çorba ( Bize ait bir lezzet , Antrikottan yaptığımız özel bir çorbadır)

Mercimek Çorbası  ve

Tavuk Suyu Çorbası

Çorbalarımızın hepsi kemik suyundan üretilmektedir .Ayak paça için büyükbaş hayvanın tırnak kısmını kullanıyoruz, Diğer çorbalarımız da kolojen yapısı daha az olduğundan kalça kemiğini kullanıyoruz. Ayrıca Çanakkale'de özel olarak üretilmekte olan özel mavi yumurtamızı çorba başta olmak üzere  bütün  lezzetlerimizde  kullandığımızı sırası gelmişken belirtmek  istiyorum.

Güzel çorbalarımız başta olmak üzere bütün lezzetlerimizin her geçen gün üstüne nasıl koyabiliriz daha iyisini nasıl yapabiliriz diye Ar-ge çalışmalarına da aralıksız devam ettiğimizi buradan değerli  Bursa'da yaşayan kardeşlerime söylemek istiyorum.

Çorbalarımızın  yanında doğal haliyle annelerimizin evde yaptığı köfteyi bize özel bir tarzda yapmaya karar verdik .Kıymanın kolesterol oranını  dengelemek için çorbalarda kullandığımız mavi yumurtayı köftemizde de kullanmaktayız.

Bir diğer lezzetimiz  Arnavut Ciğerimiz;

Özel baharatlarla müşterilerimizi rahatsız etmeyecek güzel bir lezzet diyebilirim. Müşterilerimizden duyduğumuz  Arnavut Ciğerimizin balık havyarına benzediği yönündedir .Ve tabii ki böyle güzel benzetmeler  bizleri ziyadesiyle onurlanmaktadır. Arnavut ciğerimizi yapmadan evvel bekletmiş olduğumuz ve dinlendirdiğimiz  ciğerlerimizin  kanlarının boşalmış olmasına muhakkak dikkat ediyor ve sonrasında işleme başlıyoruz. Doktor Çorba ismine yakışır çorbalar başta olmak üzere bütün besinlerimizi  açık mutfağımızda sergileyerek hizmet vermeyi kendimize  prensip edindiğimizi,  Butik bir çorba salonu olduğumuzu söylemek istiyor  ve işimiz de iddialı olduğumuzu  tekrar tekrar  vurgulamak istiyoruz.

Hakan Bey röportajımızın sonuna yavaş yavaş yaklaşmış bulunmaktayız ,son olarak Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

www.firsatmeraklisi.com   ile  Dr.Çorba Olarak anlaşma yaptık . Bu anlaşma çerçevesinde Doktor çorba kartı  edinen müşterilerimize   Bursa'da birçok mekanda % 15  ila  % 20  arası indirim sağlanıldığını, yakın zamanda Yerel TV'lerde reklamlarınızın da dönmeye başlayacağını, buradan söylemek istiyorum.  Dr. Çorba'nın patent başvurusunu yapmış bulunmaktayız, Ayrıca kendimize ait gıda tüzüğündeki bütün gerekli belgelerin başvurularını da yaptık. Başvurular sonucunda  cam kavanoz şişelerde" kemik suyu" satışlarına da en kısa zamanda başlayacağımızı burada yeri gelmişken belirtmek istiyorum.  Dr.Çorba'yı tatmaya dünyanın her yerinden misafir kabul edebilir ve dünyanın her bir yerine sevdiklerinize Dr.Çorba  lezzetlerini ulaştırabiliriz. Yakın bir gelecekte,  Bilkoing ile ödeme de almaya başlayacağımızı son olarak eklemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Kaliteli çorbaları, mükemmel  Arnavut ciğeri , sunumu ve  konumu ile aynı zamanda cana yakın ve sevecen kişiliğiyle bizleri kendisine hayran bırakan Dr. Çorba'nın kurucusu ve sahibi Sayın Hakan Yavuz'a  ve değerli eşi Sayın Arzu Yavuz'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

Buradan bir sözümde Bursa'da yaşayan değerli halkımıza ,vatandaşlarımıza . Bilindiği üzere Bursa'da birçok çorba var çorbacı var. Bunca yıl bu sektörde "Lezzet Durakları Röportajları" gerçekleştirmiş olmanın da vermiş olduğu tecrübe ve birikimle, lezzeti, rengi, kokusu ve görünümüyle gerçekten de Bursa'mızda çorbacılık sektöründe bir çığır açan bu güzel çorbaları  şiddetle  bütün  hemşerilerime öneriyorum. "Dr.Çorba'da  çorba içmemişseniz,  daha çorba içmemişsiniz"  sayıyorum.

İletişim Bilgileri:

Soğanlı Mahallesi,

Avrupa Konseyi Bulvarı,  Otokop yanı

BTG   Petrol Ofisi Tesisleri

GSM: 0 542 576 57 67

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.