Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUSTAFA AKKAN PROJELERİYLE GELİYOR...

İnegöl ilçesine bağlı Baykoca Mahallesi Muhtar adaylığını açıklamış olan Mustafa Akkan ile başta projeleri olmak üzere geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUSTAFA  AKKAN PROJELERİYLE  GELİYOR...
Öncelikle Mustafa Bey sizi tanıyabilir miyiz?

  ---  Tabii ki;  bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1982 yılında Yozgat/ Çekerek doğumluyum. Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum. 1997 yılında taşındığım İnegöl'de azimli dürüst ve başarılı çalışmalarım  neticesinde kısa zamanda kendi düzenimi kurdum. Bugünlere şükürler olsun anne baba duası ile geldik , büyüklere saygıda kusur  etmemeye çalıştık, küçüklerimizi  her zaman sevdik ve koruduk .  Kendimize sadece bir gelir sağlamak için değil aynı zamanda Baykoca Mahalle sakinlerimize hizmet edebilmek için” TOKİ Hilal Tuhafiye”yi  açtık insanlara biraz faydamız oluyorsa ne mutlu bizlere. Daha önce ikamet ettiğim mahallede “mahalle teşkilatı”nda görev aldım . Mahallemizin sorunlarını en iyi şekilde gidermeye çalıştım. Çalışma arkadaşlarımız ve azalarımız ile birlikte Baykoca Mahallesi’nin tüm eksik ve ihtiyaçlarını gidermek için sizlerle Bursa Büyükşehir Belediyesi , İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kaymakamlığı arasında görev  elçisi  olmaya hazırız. Gerek mekan olarak gerekse telefonla 24 saat ulaşabileceğiniz birisiyim. Evliyim iki erkek , bir kız çocuğu babasıyım.

Peki ne gibi projeleriniz var Baykoca Mahallesi'nde TOKİ konutlarında?

  ---Baykoca Mahallesi TOKİ Konutları yeni İnegöl Projesi olarak geçiyor ama baktığınız zaman buraya TOKİ konutları yapıldı ve sonrasında bütün eller çekildi . Herhangi bir sosyal faaliyet alanı yok, çalışma yok, gelişme yok buraya baktıkça her geçen gün her şey eskiyor. Yeni yapılan bir şeyler olmadığı gibi eskiden yapılmışlar da gittikçe eskiyor. Yönetim olarak Emlak yönetimine  bağlıydı . Çevredeki çimler bile kurudu  ,ağaçlar bakımsız kaldı ,sulama yapılmadı. 5 yıl yaklaşık muhtarsız bir zaman geçti ,daha sonra seçim oldu burası mahalle  olunca Muhtar seçildi. 5 yıldır  muhtarımız var ama maalesef doğru düzgün bir hizmette gelmedi bu süreçte. Kesinlikle muhtarlığı asgari ücret bir getirisi olsun diye düşünmedik, burada amacımız kendi mahallemizde yaptığımız bir hizmet olarak düşünüyoruz. Çünkü hepimiz burada yaşıyoruz. Bu yol kutsal bir yol , hayırlı yol bu yeni İnegöl projesi olması dolayısıyla da burasının  birçok eksiği var.

     --- Buranın 10 binden fazla nüfusu olmasına rağmen eksiklikleri bitmiyor. Örneğin bizim en önemli sıkıntılarımızdan biri bir mezarlığımızın dahi olmaması .Arkamızdan   çocuklarımızın   dua edebileceği bir mahalle Mezarlığımız   dahi yoksa bu düşündürücüdür. Mutlaka buraya güzel bir mahalle mezarlığının  olması gerekmekte  . TOKİ konutlarında 3. Etapla  ilgili çalışmalar var ve burasının nüfusu daha da artacak  gibi  gözüküyor, bu yüzden de mutlaka mezarlığın bir an önce oluşturulması gerekmekte.

  ---Sonrasında PTT Şubesi ve banka ATM’si ile ilgili girişimlerimiz olacak ; çünkü burada yaşayan mahalle halkı en ufacık bir işi olması durumunda örneğin maaşını çekebilmesi yada taksitlerini ödeyebilmesi  durumunda bile İnegöl'e gitmek zorunda  . Tabii bu gidiş gelişlerde epeyce  zaman kaybına ve   maddi kayıplara sebebiyet vermekte.

    ---- TOKİ konutlarında Bilgi ve Kültür Evi yapılmasıyla da ilgili girişimlerimiz olacak  . Gerçi bu bağlamda öğrencilerimize biz işyerimizde bilgisayar çıktıları ile yardım ediyoruz onlara elimizden geleni yapıyoruz fakat bizim işimizi engelleyecek de olsa Bilgi ve Kültür Evi ihtiyacımız olmasından dolayı biz halkımıza hizmet anlayışı ile bu kültür evinin de gerçekleşmesini planlamaktayız.

    ---Bay , bayan ,çocuk ve gençlere özel  ,ayrı zamanlarda da olabilir özellikte , kapalı spor salonunun  olması çok önemli. Böylelikle gençlerimizin enerjilerini sporla harcamalarını , ve böylelikle kötü alışkanlıklardan korunmalarını sağlayacağız.

   ----Park ve piknik alanımızı  hemen yan tarafımızda müsait olan alanda piknik alanının yanı sıra park alanının da olması ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

    ---Baykoca Mahallesi TOKİ futbol takımını ve spor kulübünü kurarak mahallemizde bulunan gençlere sportif alanlarda da başarılı olmalarının  önünü açacağız.

    ---- Hayırsever bir iş adamımız , ya da hayırsever bir vatandaşımız tarafından sağlanabilecek olanaklarla mahallemize dağdan gelerek devamlı akmasını düşündüğümüz   bir çeşmenin yapılmasının  da mahallemize yakışacağı  kanaatindeyiz.

  --- Mahallemiz için İnegöl Belediyesi'nden temizlik personeli isteyeceğiz  . Böylelikle mahallemizde oluşmakta olan kenarlarda kalmış çöp birikintilerinin de önüne geçmeyi hedeflemekteyiz.

  ---TOKİ AVM ve Sağlık Ocağı’nın  yanı sıra çevre düzenlemeleriyle Baykoca Mahallesi TOKİ'ye yakışır bir çevre hedeflemekteyiz.

 ---Mutlaka yeri geldiğinde çok  büyük ihtiyaç olan ,  kapsamlı bir taziye çadırını hayata geçirme planlarımız olacak.

   ----TOKİ yönetimi ile yapacağımız  anlaşma vesilesinde bir kapıcı dairesinde Mahalle Konağı ve Misafirhanesi  projesini  hayata geçireceğiz.  Böylelikle gelen misafirlerimizin kolaylıkla konaklayabileceği bir yerimizin olmasını  istiyoruz.

  --- Yılda bir okul yararına kapsamlı bir kermes organizasyonu yaparak gelir etme ile ilgili bir çalışmamız da olacak . Bu çalışma kapsamında bizim İnegöl ve Bursa'da toptancı arkadaşlardan ve çevremizden  alacağımız destek neticesinde bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum.

    --Camimizin değişik giderlerini karşılamak maksadıyla, bol miktarda masa sandalye temin ederek isteyen kişilere organizasyonlarında kullanmaları için kiralama ile ilgili bir projemiz var .  Böylelikle elde edilecek olan gelir camimizde ki değişik ihtiyaç  ve  giderlerde  kullanılacaktır.

   ---Hırsızlık olaylarına karşı gece bekçisi isteyeceğiz , kalıcı olacak bu bekçimizin  bu sıkıntıyı  sona erdireceğine inanıyoruz , bu olmadığı takdirde polis devriyesinin fazlalaştırılması  ile ilgili gerekli mercilerle  iletişime geçilecektir.

  ---- Yılda bir “kaynaşma”  adına toplu piknik organizasyonumuz olacaktır.

    --- Mahallemize yeni  taşınan ailelerle ilgili bazı durumlarda    sıkıntılar yaşamaktayız . Bu sıkıntıların önüne geçebilmek amacıyla TOKİ'ye taşınan ailelerin  hem sicilini hem de maddi durumlarını  araştırarak sıkıntıların önüne geçmeyi ve mağduriyetlere yol açmamalarını  sağlamaya çalışıyoruz.

   ---Emlak yönetimi ile her zaman iletişimde bulunulacak ve mahallemize daha iyi neler yapabilirizin  araştırmaları gerçekleştirilecektir.

   ---Bunun yanı sıra otobüslerin daha iyi ve koordineli bir şekilde  olması için gerekli mercilerle iletişimimizi  sıklaştıracağız.


 

Mustafa Bey gerçekten çok geniş manada kapsamlı biryapılacaklar listesi hazırlamışsınız .Bu bağlamda röportajımız da bayağı uzadı , son olarak başta mahalle sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?Neler söylemek istersiniz?

   --- Baykoca Mahallesi maalesef hak ettiği ölçüde hizmet alamamıştır. Gerekli  hizmetlerin alınması ile ilgili yukarıda saymış olduğumuz çalışmaları göreve gelmemiz durumunda ivedilikle hayata geçireceğiz .  Biz bu manada Muhtarlığı  ,Muhtarlıkta oturup  , asgari ücret maaşı almak gibi düşünmüyoruz , halkımızın her zaman yanında olduk ve olacağız. Halihazırda Hilal Tuhafiye’de  elimizden geldiğince halkımıza gerekli kolaylığı sağladık ,sağlayacağız. Bu manada  muhtarın yapabileceği hizmetlerde dahi yardımcı olduk. . Yukarıda  saydıklarımızın  mutlaka hayata geçmesi gerekmekte , bu manada halkımızdan  31 Mart'ta yetki istiyoruz .Son olarak değerli vatandaşlarıma,  şunu söylemek istiyorum ;

      Hakkımız olan hizmetleri alamadığımız takdirde ilk başta İnegöl Belediyesi'ne sonra İnegöl Kaymakamlığı'na olmaması durumunda Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve orada da işlerimizi yaptıramamamız  durumunda   , aynı zamanda köylümüz olan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın   Fuat Oktay Bey’e  kadar bu sıkıntı ve sorunlarımızı  ileteceğimizin sözünü vermek istiyorum.  Bütün vatandaşlarımıza  ,sağlık, sıhhat ,afiyetler ,mutluluklar diliyorum .  Selamlarımı iletmek istiyorum  .

Herşey Baykoca Mahallesi için, TOKİ için...Diyerek sözlerini tamamladı.

    Uzun yıllardır Baykoca Mahallesi- TOKİ’de  ikamet eden , vatandaşın her türlü derdinde sıkıntısında onların yanında olan , yetkisi olmamasına rağmen elini taşın altına koymaktan çekinmeyen  , şimdi de tecrübe ve birikimlerini Baykoca Mahallesi-TOKİ’ye hizmet için  muhtar adayı olan  , kendisini  tanıdığım için kendimi mutlu hissettiğim Sayın Mustafa Akkan’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diliyoruz.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.