Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUHTARLIKTA OLMAZ RANT !!... MAHALLEMİZE DEĞİŞİM ŞART !!

Hamitler Mahallesi'nin çok sevilen simalarından olan, uzun yıllar esnaf olarak mahalleye hizmet sunduktan sonra şimdi de mahalle sakinlerinin yoğun ısrarı ve desteği neticesinde Hamitler Mahallesi muhtar adaylığını açıklayan Sayın Medet EKDİ ile başta adaylık süreci , mahallesine yapmayı planladıkları çalışmaları masaya yatırdığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUHTARLIKTA OLMAZ RANT !!...   MAHALLEMİZE DEĞİŞİM ŞART  !!
Medet Bey, Sayın muhtar adayım,isterseniz sizi tanıyarak röportajımızabaşlayalım?

     ---Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Medet Ekdi  , 1968   Ağrı- Hamur doğumluyum.   Yıllardır gıda sektöründe esnaflık yapmaktayım. Hamitler Mahallesi  , Gür Caddesi'nde halihazırda Dürüm Kebap Kokoreç işletmeciliğini sürdürmekteyim. Evliyim ve 6 çocuk babasıyım.

Sayın muhtar adayımMedet Bey, mahallenizde adaylık süreciniz nasıl gelişti? Hangi nedenlerden dolayı aday oldunuz.?

    --Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Ben aday  olmadım, başlı başına Muhtar adayıyım diyemezsiniz zaten, öyle bir şey yok . Aday  nasıl olursun?  Mahallede yaşarken gönüllerde bir taht kurmuşsan,  insanların gönlüne girmişsen,  insanlar seni seviyorsa ,bir de bunun yanı sıra güzel çalışmalar yürütmüşsen , kapıya geleni boş döndürmemişsen ,elinden geleni hakkın için yapmışsan, halkın  gözüne girip sempati  kazanmışsan  sonrasında mahalle sakinleri de gelip zaten maddi manevi her yere  koşuyorsun ,” mahallemize de muhtar ol” dediler. Sonrasında Dayıoğlunu  Bursa'yı tanımadığı ve bilmediği halde “ Büyükşehir Mahalle muhtar adayı” diyerek sosyal medyada da açıklaması ile bunun neticesinde bir baktım ki arayan arayana haberim olmamasına rağmen  , maalesef insanlar bu göreve beni  yakıştırdılar .  Sonrasında her kesimden bütün kitlelerden de destek geldi.  Ağrı Kültürünü Yaşatma Derneği , Bursa Doğu ve Güneydoğu Dernekler Başkanı ve Ağrı İLDER’e giderek oradaki görevli arkadaşlarla istişarelerde bulunduk. Çok güzel neticeler elde ettik , bu tür STK’lardan da  destek almak tabi bizleri çalışmalarımızda daha güçlü kıldı. Sonrasında  kendimiz de karar vererek adaylığımızı açıkladık. Bu bağlamda toplumdan çok güzel bir tepki aldık,   aza olarak yada  danışma  kurulumuza girmek için ısrarla istekte bulundular fotoğraflarını gönderdiler. Onlara bu güzel  tevecülerinden dolayı buradan teşekkür etmek istiyorum. Benimle beraber , yanımda olmak için ısrarlarını sürdürdüler. Tek bir insan bize negatif bakarsa  biz bu işe girmeyeceğiz dedik ,  kendi aramızda sözleştik ve bugüne kadar 3 aylık  zaman zarfında, biz çalışıyoruz tek bir Allah'ın kulu bize yok demedi, hepsi tebrik etti ve bugünlere geldik.

  Gelin!  Mahallemizi Birlikte yönetelim…


NAKLİYE ARACIMIZ VE HUSUSİ ARACIMIZ HAZIR!!!

  --- Hamitler Mahallesi'nde o kadar çok dar gelirli insan var ki , zamanında zengin olan fakat sonrasında darlığa düşmüş ,  özellikle yardım almaya utanan ailelere koşacağız .  Evini taşıyacak  , araç bulamayan , insan bulamayan aileler çok . Şimdiye dek, birçok aileye bu konuda taşınmalarında yardımcı olduk. Bundan sonra bu hizmetlerimiz  artarak devam edecek.   ”Hamitler Mahalle Muhtarlığı Nakliye Aracı” adı altında bir nakliye aracı tahsis edeceğiz  ve bu hizmet tamamen ücretsiz olacak, devamlı orada kalacak. tamamen   mahallemizde yaşayan insanların hizmeti olacak.

--- Bunun yanı sıra yine  Hamitler Mahalle Muhtarlığı adına  , Mahalle sakinlerimiz için özel hususi araç tahsis edeceğiz. Mesela geceleyin burada işi olan insanlar gece yarısından sonra  taksi bulamıyorlar, hatta acil durumlarda bile taksi bulabilmek çok zor oluyor, çünkü sonuçta geceleyin bir tek  taksi var ve bu çok yetersiz. İnşallah bu tür sıkıntıları sona erdiriyoruz. Bizim sonuçta Mahalle Muhtarlığımız var. Yine burada ihtiyaç halinde hususi aracımızla dar  gelirli ailelerimize  bu tür hizmetleri  vereceğiz. Bu araçları  biz   arkadaşlarımız  ,dostlarımız sayesinde şu an hazır etmiş durumdayız. Hem Nakliye aracımız hem de hususi aracımız hazır durumda duruyor , İnşallah 1 Nisan’dan itibaren aktif bir şekilde hizmet vermeye başlayacak.

--- Hamitler Mahallesi Muhtarlığı adına mahalle sakinleri için yardımseverlerden alacağımız yardımlardan mahallemizde bulunan ihtiyaç sahipleri için yiyecek ve giyim kumbarası oluşturacağız. 50-60 metrekare  kadar bir boş yer tutacağız muhtarlık adına. Burada buzdolabı ,çamaşır makinası, fazla olan çekyattır ,koltuktur, halıdır vesaire akrabalarımızdan, dostlarımızdan  sıfır eşyaları getireceğiz bu manada çok girişken, çok cömert, yardım etmeyi seven  iş insanları ,esnaf, tüccar  tanıdıklarımız var.   Sonuçta burada durumu iyi olanlardan alıp bu tür malzemeleri ihtiyacı olanlara  dağıtacağız ,  arada biz muhtarlık  olarak aracı olacağız, zaten şu anda mevcut olarak yapmaktayız bunları  inşallah daha da  çeşitlendirerek  arttıracağız.

---Ben adım gibi olmak istiyorum , benden “medet” umanlar çok. Allah'ım bana güç verirse inşallah mahallemiz için çok güzel hizmetler ortaya koymaya çalışacağız onlar için gece gündüz çalışacağız. İsmime  yaraşır bir kişi olmaya çalışıyorum. Bu bağlamda Hamitler Mahalle Muhtarlığı olarak sadece ve sadece halkımızın hizmetkarı olmak istiyoruz.

--- Hamitler Mahallesi sakinleri için her ayın ilk gününü “ halk günü” olarak belirleyeceğiz. Bu  halk günlerinde, toplantı yaptığımızda Mahalle sakinlerimize değişik ikramlar da bulunacağız, mahalle sakinleri arasında dayanışmayı güçlendirmek, komşuluk ilişkilerini daha üst seviyelere çıkartabilmeyi amaçlıyoruz. Bu toplantılarda karşılıklı olarak yazılı bir şekilde ihtiyaçlarını, sıkıntılarını da  bizlere ulaştırabilirler  . Sonuçta hem azalarımız olsun hem de danışma kurulu üyelerimiz olsun hepimiz bütün mahalleye yayılarak bütün mahalleden  her türlü bilgiyi getirerek en iyi hizmeti halkımıza sunmayı hedeflemekteyiz. Benim işim  sürekli mahalle içerisinde, bürokrasi, belediye, Valilik, Kaymakamlık gibi kurumlarla  iletişimi sağlamak olacak, ,   tabii diğer bütün azalarımız olsun danışma kurulu üyelerimiz olsun her zaman görev başında olacaklar ve böylelikle aramızda bir iş bölümü de yaptık . Koordineli çalışarak   halkımıza en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktayız.


 

Sayın muhtarım bizlere Hamitler Mahallesi'nitanıtır mısınız?Nüfus, seçmen vesaire olarak.

    ---Mahallemizin 35 bine yakın seçmeni ,  50 bine yakında nüfusu bulunmaktadır . Bu bağlamda Osmangazi ilçesinin en büyük mahallesidir.

Sonuçta karar verecek olan bu 35 bineyakın seçmen .Sizce vatandaş, seçmen sandık başına gittiğinde hangi kriterleri göz önünde bulundurarak oylarını vermeliler?

    ---Şöyle olmalı bence kendi üzerimizden gidelim. Medet Ekdi  kimdir?  diye sorup soruştursunlar .  Gerçekten  Medet Ekdi  nasıl bir insandır.  Neler yapmıştır?,  hangi meslekle uğraşmıştır?,  Etrafına ne gibi hizmetleri dokunmuştur?  ona göre karar versinler,  tabii diğer adaylara da işte “x”  adayı  kimdir?  Ne yapmıştır?  diye hepsini araştırsınlar ,ondan sonra içlerine sinen adaya oylarını versinler.

    Muhtar olursam  şayet beni her zaman göreceksiniz toplumun içerisinde. Mahallemizde 35 bine yakın  seçmen var  , bine yakın  seçmenimizle  yüz yüze görüşerek taleplerini aldık ,telefon numaralarını aldık, bu taleplerin arasında en çok talep neyin üzerine ise onu gerçekleştireceğiz. Vatandaşın halkın işini çözeceğiz. Zaten biz daha  adayken bile halkımızdan gelen  teveccühü  gördük , o zaman bile elimizden geldiğince yardımcı olduk. Kimse ilgilenmediğinde bile  biz sıkıntıları sona erdirmek için kendi gücümüzle, olanaklarımızla , elimizden geleni yaptık. Komşumuzdur sonuçta herkesin derdine derman olmaya çalıştık.

Sayın muhtar adayım,Medet Bey. Röportajımızınyavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız ,son olarak başta Hamitler mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa'da yaşayan insanlarımızane tür mesajlar vermek isterseniz?Neler söylemek istersiniz?

  ---Az önce söylediğim gibi,  Medet Ekdi  kimdir  iyice araştırsınlar  , diğer aday kardeşlerimizi de güzel bir şekilde sorsunlar  , soruştursunlar  kim ne kadar mahallemize yararlı olacaksa, faydalı olacaksa, daha çok gönül dostu olacaksa, Rabbim onun hakkında hayırlı kılsın inşallah.  Bunu samimiyetimle söylüyorum .  Ben kazansam da kazanmışım, kazanmasam da kaybetmemişim. Fakat çok şeyi öğrenmiş olacağım yani. Ben hayatımda hiçbir şey kaybetmedim hep kazandım şükürler olsun. Bu bir yarıştır, kardeşçe yarışacağız, bizim niyetimiz halistir. Biz nasıl bir niyetle girdiysek o şekilde kardeşçe çıkacağız, kazanırsak bizim için bonus olmuş olacak. Kazanmasak da muhtarlıktan çok fazla bir şey beklentimiz yok Muhtarlığın aylığına ya da ismine değil sadece Mahalle sakinlerimiz bizi  böyle isteyince biz de “sağlığımız , sıhhatiniz yerinde iken şu mahalleyi  güzel bir yere getirelim” diyerek “boynumuzun borcudur”  diyerek  kendimize bu sözü verdik,  inşallah Rabbim nasip eder hayırlısıysa nasip eder inşallah. Bütün seçmenlerimizden  Dua bekliyoruz, hakkımızda hayırlısı inşallah. Son olarak başta Hamitler Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. 31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.