Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanyaspor Atağa Kalktı

Çiçeği burnunda başkanla birlikte atağa kalkmış olan Mudanyaspor' un yeni Başkanı Sayın Hikmet İlhan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanyaspor  Atağa Kalktı

Çalışkan yapısı ve titizliğiyle STK çalışmalarında kendine haklı bir yer edinmiş olan Sayın Başkan Hikmet İlhan, ‘Mudanya’daki çocuklarımıza sahip çıkarak, gelecek sezondan itibaren U-11'den U-19'a kadarki bütün kategorilerde takımlarımızı liglere yerleştireceğiz’dedi.

Başkanım öncelikle sizi kutluyorum, birçok STK'da başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerine ilaveten Mudanya Sporumuzun da Başkanı oldunuz. Bu güzel görevinizi de layıkıyla yapacağınızdan hiç şüphem yok Peki başkanım süreç nasıl gelişti bizlere neler söylersiniz?

Kuruluşu 1924 olan kulübümüz Bursa'nın en eski ve köklü kulüplerindendir. Bir önceki yönetimde yönetim kurulu üyeliği yaparken 29 Aralık 2016 yılında Başkanlık görevini devraldım. Sıkıntılı bir süreçte almış olduğumuz takımızı toparlamaya çalışıyoruz. Kulübümüzün kurumsal kimliğini yaratmaya çalışıyoruz. Kurumsal kimliğe kavuşursa işlevi daha rahat olacağı kanaatindeyim. Öyle ki İdmanları çocuklar kendi kendilerine büyük özveri göstererek yapmışlar, alacakları birikmiş, moralleri sıfıra indiği halde idmanlara devam etmişler, bu durumu sadece çocukların Mudanya Sevgisi şeklinde açıklayabiliriz.

Başkanım Bölgesel Amatör Lig (BAL)'de mücadele ediyorsunuz? Sezon nasıl geçiyor?   Bu konuda okuyucularımıza neler söylersiniz?

BAL sıkıntılı bir lig Statü bu sezon değişmiş.

Statüye göre, Bal’da 4 takımla temsil edilen şehrimizin 4 takımının da hiçbiri 3.Lige yükselmez, bir takım düşerse, ligde kalan 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım Bal’da kalır, alt sırada olan takım yerel lige düşer. Yerel lig sıralamasından iki takım Bal’a yükselir.

Maddesiyle bu saatten sonra bütün maçlarımızı kazansak ta, Gürsu düşme potasından çıkamazsa statü gereği bizde düşüyoruz.

Tabi bu durumda daha 1,5 aylık başkan olmamızın da etkisi var, sezon başı görevi almış olsaydık ona göre transferler yaparak kesinlikle bu durumda olmazdık. Fakat yine de sezon sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Başkanım, Mudanya Stadının da durumu gerçekten içler acısı, bu konuda bir gelişme var mı?

Mudanya Belediyesi, stadı İlçe spor müdürlüğüne devretti. Gerekli girişim ve yazılarımızı yapıyoruz. Hem saha tahsisi, hem stadın zemini ve çevre düzenlemelerinin yenilenmesini bekliyoruz.

Göründüğü gibi stadın durumu ortada, ya Mudanya Belediyesinin yâda Büyükşehir Belediyesinin, Mudanya’ya yakışan stadın en kısa zamanda hizmete girmesini ümit etmekteyiz.

Peki, Başkanım, Mudanya Belediyesi'nden gerekli desteği görüyor musunuz? Çünkü geçmişte belediyenin pek destek olmadığı söylentilerini yoğunlukla duyuyorduk?

Bu söylentiler gerçekten de çok yanlış. Bir önceki dönem Rüştü Bey başkanken, yönetim kurulu üyeliği yaptığımdan Mudanya Belediyesinin o dönemde de kulübe azımsanmayacak oranda nakti destek olduğunu biliyorum.

      Ancak biz göreve geldikten sonra, Mudanya Belediyesiyle ikili ilişkilerimizi kuvvetlendirerek ve doğruları konuşarak çok ihtiyacımız olan, Kulüp Lokali sözü aldık. Ardından futbolcularımızın kalacağı misafirhane belediyemiz tarafından kulübümüze tahsis edilmiştir. Deplasman masrafları olsun, idari giderler olsun, olabilecek her türlü sıkıntımızda Mudanya belediyesini yanımızda görmek bizleri çok mutlu ediyor ve sırası gelmişken buradan Mudanya Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz'a tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.

Altyapı çalışmalarına da hızlı girdiğiniz görülüyor başkanım.

Aynen öyle, Bizim olmazsa olmazlarımızdan biride altyapımızdır. Mudanya’daki çocuklarımıza sahip çıkarak, gelecek sezondan itibaren U-11'den U-19'a kadarki bütün kategorilerde takımlarımızı liglere yerleştireceğiz. Ve en kısa zamanda bütün takımlarımızın hedefinin Elit Ligler olduğunu belirtmek isterim.

Peki, Başkanım daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa amatör kulüplerine yapmış olduğu tesis ve diğer desteklerden,  Bursa'nın BAL Liginde bulunan 4 takımdan biri olan Mudanya spordan da esirgememesini beklemekteyiz.

         Sayın Başkan Hikmet İlhan'ın Mudanya sporu en kısa zamanda hak ettiği yere getireceğine inancım sonsuzdur. Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak bütün görevlerinde başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

HALİTPAŞA MAH. STADYUM CAD. ORKUN APT. E/8

GSM:0 532 423 23 27

MUDANYA- BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.