Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya Sporu tekrar eski yerlerine geçireceğiz

Mudanya Spor başkanı, aynı zamanda Mudanya Şoförler Federasyonu başkanlığını ve 65 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığını yürütmekte olan Sayın Hikmet İLHAN ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanya Sporu tekrar eski yerlerine geçireceğiz

-Sayın başkanım öncelikle bizi kabul ettiğiniz teşekkür ediyoruz. Genel anlamda çalışmalar nasıl gidiyor?

  Öncelikle Bursa Haber Gazetesi’ne bize böyle bir olanak sağladığı için ben de sizlere teşekkür ediyorum. Mudanya’mız ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız da olaya el attı. Öncelikle bunun çözülmesi gerekir, araçlarımız, minibüsler Güzelyalı Kavşağı’ndan resmen konvoya giriyor, Bursa’dan oraya 10 dakikada gelen araçlar, Mudanya’nın içini yarım saatte geçiyor. Sektör anlamında ciddi sıkıntılar var ama kısa zamanda bunlara çözüm getireceğiz.

  Taşıyıcılar Kooperatifi’ne gelince, meslek olarak Türkiye’de inanılmaz kötü durumda olan en önemli sektörlerin başından geliyor. Bütün bu sektörü yapan arkadaşlarımızın hepsi bu konudan rahatsız durumdalar. Belgelerden tutun da ton, kilometre, fiyatlar olsun neyi elimize alırsak kötü durumda, mutlaka köklü bir çözüm getirmek gerekir. Bununla ilgili yeni oluşumda buna el atılacak, çünkü; sürdürülmesi mümkün olmayan boyutlar çıkacak karşımıza, sonrasında düzeltmek çok daha zor olacaktır. İnanıyorum ki bu yeni oluşum bu sektöre el atacaktır, toparlanacaktır. Ben aynı zamanda Bursa’da Kooperatifler Birliği başkanıyım, Türkiye’de Kooperatifler Merkez Birliği’nde de yöneticiyim. Bu Türkiye’nin sorunu, bu sektör Türkiye’nin her yerinde kötü durumda, yakıt fiyatları çok yüksek maalesef… Çok ciddi bir reform gerektiriyor. Bununla ilgili biz Bursa ve Merkez Birlikler olarak birkaç dosya yaptık, daha önce de birkaç dosya ilettik, şimdi bir hazırlığımız daha var. Bu dosyayı da yeni oluşumdakilere ileteceğiz. Umarım buna bir çözüm getirilir ve herkes bir nefes alır.

-Sayın başkanım, sizin 5 parmağınızda 3 marifet gibi, Mudanya Spor’da da başkansınız, Şoförler Odası’nda da başkansınız. Mudanya Spor eski günlerine dönecek mi başkanım?

  Mudanya Spor çok ciddi badireler atlattı. Biz Mudanya Spor’u satılmış olduğu halde aldık, geldik. Mudanya Spor gırtlağa kadar borç içindeydi. Herkesin elinde bir senet var, lokantalarından, otellerinden tutun da futbolculara kadar konaklama da dahil kimseye para ödenmemiş. Ömrümde böyle bir şey görmedim. Bu parayı toparlamak mümkün değildi, atlatamadık. Şimdi biraz daha kendi iç bünyemize dönük, Mudanya’nın çocuklarını kadroya alıp nasibimizde daha sağlam basarak yürümek varmış, bu sene öyle hareket ediyoruz. Yeni ve yerli futbolcuların çoğunluğunda, birkaç omurgaya iyi adam alarak Mudanya Spor’u tekrar eski yerlerine geçireceğiz.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.