Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“MKS GROUP” SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ KURULUŞU

MKS Group Göktaş Mimarlık kurucusu Sayın Kurtuluş GÖKTAŞ ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“MKS GROUP” SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ KURULUŞU

MKS GROUP ÇATISI ALTINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

 Bize kendimizi ifade etme imkanı verdiği için Bursa Haber Gazetesi’ne teşekkür ederiz. Bizler ‘MKS GÖKTAŞ GROUP’ şeklinde şirketler grubu olarak faaliyet göstermekteyiz. Bu şirketler grubu bünyesinde aktif olarak 3 şirket faaliyet göstermekte; bunlardan bir tanesi MKS Göktaş Mimarlık, ikincisi MKS Üstyapı. MKS Üstyapı; inşaat, müteahhitlik alanında faaliyet göstermekte, Göktaş Mimarlık ise Bursa’da birçok müteahhit firmaya mimarlık hizmeti sunmaktadır. Üçüncüsü ise; MKS Evin Dekorasyon olarak faaliyet göstermektedir. Bunlar, inşaat sektörünün 3 temel kalemini oluşturuyor. Yapmış olduğumuz işlerde mimarlık, müteahhitlik ve dekorasyon işlerinin bir bünyede çıkmış olması işlerin çok daha sağlıklı, çok daha prezantabl bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Yapmak istediklerimizi, hedeflerimizi bu şirketlerin koordineli çalışması sayesinde daha başarılı bir şekilde ortaya koyabiliyoruz.

BURSA’YA DEĞER KATAN BİRÇOK PROJEDE BİZ OLDUK

MKS Göktaş Mimarlık olarak Bursa’ya birçok projeler hazırladık ve sunduk. Birçok marka projenin proje kısmında yer aldık. Üstyapı inşaat olarak da Bursa’nın çeşitli yerlerinde; Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel taraflarında projeler ortaya koyduk. Yapmış olduğumuz inşaatlarda çok olumlu tepkiler aldık. Biz, kendimize yüklemiş olduğumuz projelerimizin, inşaatlarımızın sektöre öncülük etmesi konusunda bir misyon yükledik. Mimarlık ve inşaat kısmının birbiriyle koordineli etkileşiminin çok güçlü olmasıyla birlikte inşaatta gerçekleşmesi gereken çözümleri biz kağıt üzerinde tespit ediyoruz. İnşaatlarımız inşaat olmaktan öte, Bursa inşaat sektörü içerisinde bir nevi Ar-Ge görevi üstlenmektedir. Yapmış olduğumuz projelerde kentlere ek sorunlar değil, onların problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Problemlerden en önemlileri, otopark ve yeşil alanlardır. Yapmış olduğumuz sitelerde, projelerde yeşil alanların daha organize, daha bir bütün olarak siteye hizmet edebilecek, aktif kullanılan alanlar olarak düzenlemeye çalışıyoruz. Otopark çözümleri olarak, herkesin kendi aracını rahatlıkla park edebileceği, daha fazla otopark sayılarıyla bunun çözümlerini ortaya koymaya çalışıyoruz. İnşaat yaparken sorunlar değil, çözümler getirmeye çalışıyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YOKUZ

  Kentsel dönüşümü yeteri kadar kavrayamadığımız, çok iyi analiz edemediğimiz için doğru sonuçlar da ortaya koyamıyoruz. Kentsel dönüşüm olması gerektiği bir gerçektir. Binalar statik açıdan çok sıkıntılı, ülkemizde bir deprem gerçeği var ve bir an önce bu konu üzerinde durulması gerekiyor. Kentsel dönüşümü oluştururken yeni problemler de ortaya çıkarmaması gerekiyor. Örneğin; bir bölgede planlama yapılırken o bölgedeki yoğunlaşma dikkate alınmalıdır. Bu yoğunlaşmayla, insan yoğunluğuyla birlikte belli sosyal altyapılar oluşturuluyor, hizmetler konuluyor; okul sayıları, ibadethaneler gibi yerler belirleniyor ve planlar hazırlanıyor. Yoğunluğu attırarak kentsel dönüşümle bir katkı sağlanamaz, sadece oradaki kenti daha da yoğunlaştırır ve yaşanamaz hale geldiği için biz MKS Göktaş Mimarlık olarak kentsel dönüşüm projelerinden çekildik ve buna yönelik gelen talepleri geri çeviriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri hazırlamıyoruz, bir kente katkı sunmadığını ve oradaki sorunları arttıracağımızı düşündüğümüz için bunun çok doğru olmadığını düşünüyoruz.

YURTDIŞINDAKİ BİRÇOK YARIŞMA PROJELERİNDE BİZ DE VARIZ

 Biz mimarlık mesleğini sadece statik, durağan bir meslek olarak görmüyoruz. Her meslek dalı gibi; kendini geliştirmeye, yenilemeye, yeni argümanlara, gelişen bilim çerçevesinde yeni yeni çözümler ortaya koyması gerektirdiğini düşünüyoruz. Bunların birçoğu da yapılan yarışma projeleri, fikir projeleriyle birlikte ortaya çıkıyor. Bizler de hep piyasaya yapmış olduğumuz işlerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı açılan yarışmalara proje hazırlıyoruz, fikir önerilerimizi sunuyoruz. Önemli olan o akademinin içerisinde yer almak, o fikirlerden yararlanmaktır. Özellikle yurtdışına hazırlamış olduğumuz projelerde farklı bakış açısına sahip projeleri inceleme şansımız oluyor. Bu bakış açısını, kendi verilerimizi dikkate alarak ülkemize, Bursa’ya sunmaya çalışıyoruz. Mimarlığımız kendi çizgisini daha sağlamlaştırıp kendini  geliştirmektedir.

İMAR AFFINDAN HERKES YARARLANMALI

İmar affı, çok geniş bir konu olarak ele alındı. Plansız, projesiz, kaçak yapılan yapılar, çok eski tarihlerde yapılan yapılardan tutun, projeli yapılıp da bir şekilde oturum izni alamayan ya da projenin dışına çıkmış ona ek yapmış olan projelere kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İmar affı olması gereken bir yasadır. Bu durum ortaya çıktığında insanlar tarafından pek anlaşılmadı ama Çevre ve Şehircilik’in, Belediyelerin yapmış olduğu açıklamalarla birlikte bu durumdan çok fazla kişinin yararlanacağını düşünüyoruz. İmar affıyla birlikte binaların yapı tanıtım belgesi alınarak sağlıklı bir hale getirilmesi gerekiyor.

-Kurtuluş bey, MKS Group Göktaş Mimarlık olarak, birçok projeye imza atmış genç bir iş adamı olarak meslek haricindeki işten arta kalan zamanınızı nerede geçiriyorsunuz? Ne tür faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

  Zamanımın büyük bir kısmını işime harcıyorum, arta kalan zamanımda sporla ilgileniyorum. Birçok spor dalıyla ilgiliyim. Masa tenisi, futbol, satranç ve bunun yanı sıra kültürel geziler, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere gezmeyi de çok seviyorum. Bunun gibi faaliyetlerle zamanımı doldurmaya çalışıyorum.

-İyi bir eğitim sonucunda mimar olmuşsunuz. Şuan üniversite sınavlarına hazırlanan, sınavlarını atlatan fakat tercihleriyle ilgili sıkıntı yaşayan öğrencilere bu bölümü önerir misiniz?

  Mimarlık tercihi, 18-19 yaşlarına gelmiş insanlar tarafından tercih edilmemesi gerekiyor. Daha erken yaşlarda tercih edilmesi gerekir. Mimarlık, tasarıma yönelik meslek olduğu için çocukluk döneminde başlaması gerekiyor. 20’li yaşlara gelen bir beynin bu konularla ilgili biraz nasırlaştığını düşünüyorum. Almış oldukları üniversitesi eğitimiyle belki bunun bir miktar üzeri kazınıyor ve bir şeyler ortaya çıkartılmaya çalışılıyor ama bu iş için genel olarak geç kalınmış oluyor. Genel olarak bakıldığında birçok dünyaca ünlü başarılı mimarlar, çok erken yaşlarda bu işin içine girmiş ve çok erken yaşlarda iyi eserler ve projeler ortaya koymuşlardır. Mimarlık tercih edecek olan insanların hep karıştırdığı bir nokta var; mimarlık bir tasarımdır, çizim yeteneğini gerektirecek bir meslek değildir. Öncelikli olan bu mesleğin analitik olarak düşünülmesi, bir tasarım, bir zevk, bir farkındalık ve inceleme bilincine sahip olan insanlar bu meslekte başarılı olabilir. Üniversite döneminde eğitimi zor bir bölüm ama her zorluk bir şekilde aşınıyor. Önemli olan tasarım kriterlerine kendilerini uygun hissetmeleridir.

Bizler de MKS Group Göktaş Mimarlık’a Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz. Bizleri konuk ettiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ederiz.

İletişim Bilgileri:

Eski Yalova Yolu Evke Plaza Kat:2 No:34 Osmangazi/ BURSA

Tel: 0 224 452 10 04

Web: www.mksgoktasmimarlik.com

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.